Metehan Turan
Cezalı
- 18 Ekim 2014
- 1.760
- 0
- 496
40 milyon Azerbaycan Türkü var İran'da
Iran nufusunun yarisi demek bu. Bastirin gardaslarim en az 10 cocuk iran bizim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yanlış bilgi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi tarih boyunca İran'ın olmuştur. Benim kastettiğim dönem Bizanstan aldığımız dönem değil Safevinden aldığımız dönem.
Bizans İmparatorluğunun burayı belli bir süre elinde tutuğu doğrudur fakat aslen topraklar İran'ındır. Kürtlerde İran halkıdır.
Hatta kutladıkları Nevruz bayramının ismi bile Farsçadır ve İran takvimine göre kutlanır.
İran bizim gibi yapmıyor inanılmaz zulm uyguluyor iran diğer etnik gruplara.Iran nufusunun yarisi demek bu. Bastirin gardaslarim en az 10 cocuk iran bizim![]()
Beyler İran'daki Türklerin sayısı fazla ama bizle fazla bir bağları yok
Konu Türkiye vs İran olduğu zaman sapına kadar İranlılar onu söyliyim
Oda arkadaşlarım İran Azerileriydi oradan biliyorum![]()
Metehan Turan;7118462[B' Alıntı:]Safevi devletide zaten turk devletiydi.[/B] Ondan oncede timur vardi galiba. Yani bolgede fars egemenligi anca 1900lu yillarda basladi. Dedigin dogru krtler fars halkindan dilleride buna orbek cok bensiyor farscaya tel farki arapca kelimeler daha fazla ve degisik lehce.
Mezhepsel olayları yabancı güçler dayatıyor hep.Mezhepsel sebepler yuzunden irana yakin goruyorlar kendilerini biliyorlar burada sunni olmayana oksijen bile haram.
İran bizim gibi yapmıyor inanılmaz zulm uyguluyor iran diğer etnik gruplara.
Onlarda da bölücü kürtler var pejak ama iran idam uyguluyor biz de ise hainler kahraman oluyor arada ki fark bu
Bir kere ayaklanmışlardı İran Türkleri 2006 da sanırım.
Ben oyumu Hepar'a vereceğim zaten.Kendi ekonomileri var ne ambargo tehdidi nede abye almazlar endisesi kendi ayaklari uastunde durmya calisiyorlar her nekedar cagdisi rejimleride olsa bizim baribozentisi elitist tayfanin avrupada avrupa takintisi olmasa birazcik kendi modelimizi yaratmaya calismaya kalkmadik hep batilasmak. Ataturk batiyi ornek aldi ama baskalasin demedi bugunku chpnin cikmazi bu baskalasmak ataturkun fikirlerine en iyi uyan parti hepar suan.
İran bizim gibi yapmıyor inanılmaz zulm uyguluyor iran diğer etnik gruplara.
Onlarda da bölücü kürtler var pejak ama iran idam uyguluyor biz de ise hainler kahraman oluyor arada ki fark bu
Bir kere ayaklanmışlardı İran Türkleri 2006 da sanırım.
İşte bende bunu diyorum. İranlılarda değişik bir yapı var. Farslar halkın yarısını oluşturuyor ama İranlı halklar ülkelerini benimsiyorlar. İranlı Azerilerin yanında bir de İranlı kürt vardı. Bana Kürtçenin %70 oranında Farsçaya benzediğini söylemişti. Birde adam İran manyağıydı baya seviyordu İran'ı..
Adamların Kürtleri bile bizimkilere benzemiyorbizdekiler daha çok Markiszm, demokrasi, bize bohmirler, TC , gerilla, biji, büjü vs vs....
İşte İranda ki kürtlerinde , türklerinde İran'ı seviyoruz demesi bundan kaynaklanıyor.O ayaklanmanın sebebi Farslıların Türkler hakkında yaptığı olumsuz bir karikatürdü
İran o bölgeye Farslı polisleri göndermişti olayları bastırmak için
Ama şiddet uygulayarak çözebildikleri doğru. Ortadoğuda insanlar güce tapıyor çünkü. Ne kadar güçlüysen seni o kadar çok seviyorlar. Demokrasiyle falan olmuyor maalesef bu işler ortadoğuda
Ben oyumu Hepar'a vereceğim zaten.
İnşallah önce meclise giriş yapsın ondan sonra insanlar daha çok tanımaya başlayacak daha büyük kitlelere ulaşacak.
Şuan popülerlik sıkıntısı var Hepar'ın ratingi yüksek olan yandaş medya kanallarında da kendine yer bulamadığı için işi zor biraz.
1999 İmralı'da Albay Hasan Atilla UÄur'a teslim olan PKK lideri APO Devlet'ten görev istiyor - YouTubeDansoz krali bu pkklilar. Apo yunanistana gitti bizim iskenderden kalma kan bagimiz var helen irkiyla yalama yapti, italyaya gitti roma doneminde kurr suvariler romaya hizmet etti dedi haladi, ruayaya gitti markist edebiyati yapti, turkiyeye geldi annesi turk oldu. ve bunun arkasinda kitleler var.
Bana göre böyle seylerin sakincasi, makincasi olmaz. Dersimspor olsa ne olur, olabilir tabiki. Ama PKK gibi eli kanli bir ötgüt ile müzakere sürecinde, böyle olaylara izin vermek, taviz vermek gibi duuruyor. Bölge halki, yani PKK´ya sempati duyan, duymayan bunu onlarin mücadelesinin bir marifeti olarak degelerendirecektir. Yasakla BDP´yi, kapsamli operasyonlar yap PKK´ya karsi, sonra bölge halkini memnun etmek icin yine imkan tanirsin bunlara.