Mert Coşkun İsbir
Tecrübeli Üye
- 29 Temmuz 2010
- 5.201
- 232
- 1.198
Cevap: Diyarbakır'da çatışma : 13 asker şehit, 7 asker yaralı
bundan bahsediyorum işte çogu askere gidip gelen kardeşlerimizden bu tip hikayeler duyuyoruz nedir bu olay yıllardır bizi neyle kandırıyorlar
Ne yazıkki doğuda üstelik sınırda mayıncı birliğinde askerlik yapmış birisi olarak şunu net söyleyebilirim ki birliğe teslim olduğumda karşılaştığım manzara karşısında şoke olmuştum. Çağ dışı ekipmanların kullanımını mı desem, kendi konusunda bile bilgisiz cahil bir takım uzman askerlerden mi bahsetsem ya da operasyon öncesi bile karargahta kağıt oynayan astsubaylardan mı bahsetsem. Malesef doğuda benim karşılaştığım manzara böyle içler acısıydı.
Teknoloji kullanılmıyor, eski ekipmanların çoğu bozuk, son derece kritik ve önemli olan mayın taraması eğitimlerinde bile bir uzman başka diğeri başka konuşuyordu (üstelik iddialı bir şekilde). Ayrıca göreve giderken kullanılmak üzere alınan mayın dedektörü allahtan brifing sırasında bozuk olduğu ortaya çıktı da herhangi bir olaya neden olmadı. Daha neler var neler...
Başımız sağolsun, bir hiç uğruna çok yazık oluyor çok...
bundan bahsediyorum işte çogu askere gidip gelen kardeşlerimizden bu tip hikayeler duyuyoruz nedir bu olay yıllardır bizi neyle kandırıyorlar