oyle dedin demiyorum zaten,ayricaaskeri harekati da destekliyorumu da kastedmedim ama ortada sorunun cozulmesi icin bir sekil kalmiyor.
p.k.k olayi askeri bir mucadele ve o mucadeleye asker ile cevap verirsin ancak.Olmasi gerekn bu ama kesin cozum mu olur onu bilemeyiz.
ozerklikten kasit tam olarak ney bilmiyorum ama community gibi bir seyse onunu kesebilir diye dusnuyorum ulkemizde bu kelimeye alisik olmadigimiz icin garipsenebilir.ama cogu ulke bu yontemle yonetiliyor.
Ispanya da ETA var mesela ,bilbao yada bask bolgesi ,ispanyanin yerel anlamda en zengin bolgesidir ekonomik sorunlari olmamasina ragmen ,bayraklari bile varki diger butun cominidad bolgelerde oyle (katalanlar-valencia vb.) hala sorun teskil etmekte ,ama son zamanlar silahsizlanmaya gittiler.
Bunun gibi bir yontem bile kafa yapisinin degismesiyle yillar alabilir,ispanya ornegi gibi.Community olduklari zaman kendi yaginda kavrulama olaylarini kendilerine devlet kurma olarak algilarlarsa o zaman da zaten savas cikacaktir.Yani bu konulara kafa yoran bir sivil orgut kurum yada kurulusumuz bile mevcut degil.Halkla iliskiler konusunda Turkiyede kimler var dogu anadolu yada diger bolgelerle iletisim kurran hukumetler adina.Hic kimsse zannimca.Yarin obur gun dis guclerle laz bolgelerinde boyle bir yaptirim olmayacaginin kim garntisini verebilir.
gercekten zor bir tema allah ulkemize birlik ve baraberlik ihsan etsin,sehid yakinlarina Allah sabir versin.