Diyarbakır'da Jandarma Komutanlığı'na Saldırı!

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde PKK'lı teröristeler İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle saldırı düzenledi. Bombanın infilak etmesiyle meydana gelen şidddetli patlamada yaralananlar oldu. İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü tankeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.
İlçede çatışmalar devam ediyor.

DİYARBAKIR, (DHA)

Umarım şehit vermeyiz.Yaralılara Allah acil şifalar versin

Sabır ve sabır. Yaralılar varmış sanırım umarım can kaybı yaşanmaz.

Insallah can kaybi olmaz.

1 şehit 47 yaralı diye bir şey okudum ekşi'de umarım doğru değildir ve ufak tefek yaralanmalarla atlatılır bu hain saldırı diyeceğim lakin dediğime kendim bile inanmıyorum ki. Kökünü bir kazıyamadılar şu kansızların.

İlk gelen bilgi 1 şehit 3'ü ağır 10 yaralı. İddiaya göre 1 km yakınlıktaki köylerde ev çökmeleri olmuş.

Habertürk şehit sayısını 2 olarak verdi. Bomba yüklü bir tanker ile gerçekleştirilmiş saldırı.

İlk gelen bilgi 1 şehit 3'ü ağır 10 yaralı. İddiaya göre 1 km yakınlıktaki köylerde ev çökmeleri olmuş.

İddia doğru ise durum daha da ağırlaşabilir o halde. Şu anda orada görev yapan tüm kardeşlerimize güç kuvvet dilemekten başka elimizden bir şey gelmez. Yaralılarımıza da acil şifalar.

Allah askerimizin ve milletimizin yardimcisi olsun

Köylerde Ev cökmeleri varsa durum daha da kötü olabilir

Allah belalarınııı versinnnnn yeter ulan yeterrrr

O karakolda atıyorum 30 asker olsa bunların 25 tanesi senin benim gibi zorunlu askerlik görevini yapan gariban çocuklardır. Diğerleri de en kabadayısı kıdemli başçavuş ve uzman çavuştur. Onlar da garibim şark görevi bitse de kurtulsak diye sabır çeken adamlar. Ne oldu yani ne geçti elinize orayı patlattınız da onun bunun evlatları?

Twitter'da her türlü insan var abi kimseye güvenilmiyor ki, Medya daha beter durumda neredeyse verdikleri bilgilerin doğruluğundan şüphe edecek duruma geldik, haber vermiyorlar zaten yayın yasağı da geliyor hemen peşine, hükümet yetkilileri desen ertesi sabah çıkarlar lanetlerler geçer giderler.

Sıkıldım,bıktım,nefret ettim her gün diken üstünde, ekşide, burada, twitter'da patlama haberi görmekten birilerinin canının yitip gittiğini öğrenmekten, bakıyorum yarın, en geç ertesi günü hayat normale dönüyor, siyasiler muhalefeti,iktidarı hepsi kendi işlerine devam ediyor kimse de terörü durdurma adına bir çaba yok.

Twitter'da her türlü insan var abi kimseye güvenilmiyor ki, Medya daha beter durumda neredeyse verdikleri bilgilerin doğruluğundan şüphe edecek duruma geldik, haber vermiyorlar zaten yayın yasağı da geliyor hemen peşine, hükümet yetkilileri desen ertesi sabah çıkarlar lanetlerler geçer giderler.

Sıkıldım,bıktım,nefret ettim her gün diken üstünde, ekşide, burada, twitter'da patlama haberi görmekten birilerinin canının yitip gittiğini öğrenmekten, bakıyorum yarın, en geç ertesi günü hayat normale dönüyor, siyasiler muhalefeti,iktidarı hepsi kendi işlerine devam ediyor kimse de terörü durdurma adına bir çaba yok.

Kisaca hepsinin Allah belasini versin

Çatışma yüzünden ambulanslar bir süre bölgeye ulaşamamış sanırım, enkaz olduğunu yazanlarda var artık bir ev mi, lojman mı, karakol mu? Umarım yalandır. Şehit sayısı ile ilgili çok farklı rakamlar var her patlamada olduğu gibi beklemek lazım.

Patlama nedeniyle Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana geldi. Bombalı saldırının ardından ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda arama kurtarma ekipleri ile ambulans sevk edildi. Yollara tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin ilçeye girişine izin verilmiyor.

Bu nasil bir serefsizliktir yaw

Geri
Üst Alt