Doktorlara Acil Müdahale Yasağı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Hülagü

10 Numara!
onaylanan torba yasa ile hükümet onayı olmadan acil bir hastaya müdahale eden doktora 3 yıla kadar hapis cezası ve 2 milyonliraya kadar adli para cezası verilebilecek. rt.comel-cezire

peki neden? çünkü doktorlar, hipokrat yeminine uyarak göstericilere din, ırk, cinsiyet ayırt etmeden ilk yardım uyguluyorlardı. akp'de diyor ki, "uygulayamazsınız, bize karşı gösteri yapan ölecek, ölmesine izin vermeyen doktoru da bu şekilde sindireceğiz."

2 milyon tl ise 20 bin güne kadar adli para cezasının üst sınırı oluyor. birisi "ama bunun sınırı tck'ya göre 730 gün" mü dedi? ülkeyi yönetenlerin gözü dönünce tck falan dinlemeyip, 20 bin güne çıkarabiliyor, sadece insanlara müdahale edilemesin, ölsünler diye.

Eksi sözlük

Düzenleme.:

Tasarının 33. maddesiyle olağanüstü durumlarda mesleğini icraya yetkili kişilerce acil sağlık hizmeti ulaşana kadar verilecek olan sağlık hizmeti hariç, ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenlerin 1 yıldan 3 yııla kadar hapis ve para cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.Ayrıca, aynı maddeye göre, herhangi bir gösteri sırasında resmi ambulans bulunması, ehil ve bağımsız hekimlerin acil tıbbi hizmet vermelerini engelleyici bir gerekçe sayılabileceği gibi, acil müdahalede bulunanlar kovuşturmaya uğrayabilecek.

İnsan Hakları için Hekimler Organizasyonu (PHR) Kıdemli Baş danışmanı Dr. Vincent Iacopino söz konusu düzenlemenin geçtiğimiz yaz Gezi protestoları sırasındaki doktorları rahatsız etme amacı taşıdığını söyledi. Iacopino “Acil sağlık hizmetleriyle ilgili bu madde hem uluslararası standartlarla, hem tıp etiğiyle; hem de Türk Ceza Kanunu’yla çelişiyor. Geçtiğimiz hafta PHR’nin de aralarında bulunduğu önde gelen tıp grupları Türk Sağlık Bakanı’na, söz konusu maddeyi yasa tasarısından çıkarması için bir mektup gönderdi” dedi.

Böyle saçma şey mi olur yahu!

Kara koyunları temizlemek lazım tabi ki

onaylanan torba yasa ile hükümet onayı olmadan acil bir hastaya müdahale eden doktora 3 yıla kadar hapis cezası ve 2 milyonliraya kadar adli para cezası verilebilecek. rt.comel-cezire

peki neden? çünkü doktorlar, hipokrat yeminine uyarak göstericilere din, ırk, cinsiyet ayırt etmeden ilk yardım uyguluyorlardı. akp'de diyor ki, "uygulayamazsınız, bize karşı gösteri yapan ölecek, ölmesine izin vermeyen doktoru da bu şekilde sindireceğiz."

2 milyon tl ise 20 bin güne kadar adli para cezasının üst sınırı oluyor. birisi "ama bunun sınırı tck'ya göre 730 gün" mü dedi? ülkeyi yönetenlerin gözü dönünce tck falan dinlemeyip, 20 bin güne çıkarabiliyor, sadece insanlara müdahale edilemesin, ölsünler diye.

Eksi sözlük

BU DOGRU OLAMAZ..........!

Bunun adı GENOSID!

:nargile::nargile::nargile:

İnsanları cahil, gerizekalı olan bir ülkeden ne beklersin?

İzmir'de yaşıyorum. Doğuya gittim 3 günlüğüne. Ordaki eğitim seviyesini gördükten sonra bir şey olmayacağını anladım bu ülkeden.

(Otobüste soğan kıranı gördüm)

Teklifin tamamını okumak lazım, yazılan bir yazıyla gaza gelmeden.

Bu kadar insanlık dışı bir şey yapmak o kadar kolay değil.

edit

Ben inanmadım sacma

İnsanları cahil, gerizekalı olan bir ülkeden ne beklersin?

İzmir'de yaşıyorum. Doğuya gittim 3 günlüğüne. Ordaki eğitim seviyesini gördükten sonra bir bok olmayacağını anladım bu ülkeden.

(Otobüste soğan kıranı gördüm)

Cahil bırakmamak da bırakmamak da bizim elimizde. O insanların bir suçu yok.

nasıl aziz yıldırım yargıtay kararlarını tanımıyorsa , bir doktor olarak da ben bu yasayı tanımıyorum.

Hodri meydan !

Cahil bırakmamak da bırakmamak da bizim elimizde. O insanların bir suçu yok.

Nasıl yok ya? İzmir'e döndükten sonra adeta uygarlık görmüş gibi oldum. Sen yap o kadar çocuk maddi durumda yok. Okutma, etme, engeller koy. Belki de ülkenin gelişmemesinin en önemli nedeni Doğu'dur.

Yanlış karşılayabilirsiniz ama ülkenin doğusu olmasa ve ordaki cahil geri kalmış insanlar olmasa bu ülke çok daha fazla yaşanır olurdu. Otobüsün içinde soğan kırma en basidi. Yere balgam atan mı dersin. Hayvan hayvan bakmalar mı dersin. Neler var ya..

Ya kardeşim evet kötü durumdayız da bir Angola değiliz.Yapmayın ama dediğim gibi tamamını okumak şart.

OECD ülkeleri arasında adalet sistemi olarak son sırada bulunuyoruz. ABD bile bizim 4 sıra üstümüzde. Adalet demek ülkede rahat dolaşmak demek değildir.

Edit: Evet okumak şart ona bir şey demiyorum, ben zaten yazıya çok da inanmadım ama yapılırsa şaşırmam yani ;)

OECD ülkeleri arasında adalet sistemi olarak son sırada bulunuyoruz. ABD bile bizim 4 sıra üstümüzde. Adalet demek ülkede rahat dolaşmak demek değildir.

Edit: Evet okumak şart ona bir şey demiyorum, ben zaten yazıya çok da inanmadım ama yapılırsa şaşırmam yani ;)

Söylediklerine katılıyorum ama bunun bu şekliyle yapılmayacağını düşünüyorum.Bu, saçmalığın daniskası olur.

Nasıl yok ya? İzmir'e döndükten sonra adeta uygarlık görmüş gibi oldum. Sen yap o kadar çocuk maddi durumda yok. Okutma, etme, engeller koy. Belki de ülkenin gelişmemesinin en önemli nedeni Doğu'dur.

Yanlış karşılayabilirsiniz ama ülkenin doğusu olmasa ve ordaki cahil geri kalmış insanlar olmasa bu ülke çok daha fazla yaşanır olurdu. Otobüsün içinde soğan kırma en basidi. Yere balgam atan mı dersin. Hayvan hayvan bakmalar mı dersin. Neler var ya..

Batı'daki insanların beynine kodlanmış halde mi geliyor medeniyet. Herşey eğitim ile ilgili. Kimse çıkıp ama orda terör var falan da demesin. 80 lere kadar bi halt yoktu yine ordaki halkı cahil bırakmayı seçti siyasi iktidarlar. Çünkü cahil kalan, kolay yönetilir. Kısacası herşey devlette bitiyor, devlet isterse herşeyi yapar. Yeter ki istesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt