Dolandırıldım

kargo firmalarında öyle bir sakatlık var

benim eve gelen kargolarda bile atıyorum evde değilim, evdekilere kodu yazıp bırakıyorım.

mesaj geliyor "teslim edildi: KENDİSİNE " diye.

ne kimlik ne bir şey - sadece kodu söylediğinde adamlar başka kontrol yapmıyor.

geçmiş olsun ama , teslim kodunu paylaşmış olmak o işi bitirmiş.

Ewt mantıklı
Çetrefilli düşünen dolandırıcılarmış

hicbir zaman kargo isine bulasmayin abi

az biraz zararla sat ama yakindan birine elden teslimat yap her zaman

ben bu sekilde hem ps5 hem bose soundlink max sattim türkiyedeyken

bir de parayi alirken her zaman havale isteyin elden para kabul etmeyin türkiyede

para bankaniza yatmadan ürünü vermeyin

hicbir zaman kargo isine bulasmayin abi

az biraz zararla sat ama yakindan birine elden teslimat yap her zaman

ben bu sekilde hem ps5 hem bose soundlink max sattim türkiyedeyken

bir de parayi alirken her zaman havale isteyin elden para kabul etmeyin türkiyede

para bankaniza yatmadan ürünü vermeyin
evet bu önemli

birinin telefon numarasını, adresini, tc no’sunu bulmak falan o kadar basitleşti ki, sakız gibi her yerde çiğneniyor herkesin verileri. 20-30 liraya millet istedigi kisinin soy ağacına, ekstra bilgilerine kadar alıyor. geçmiş olsun rdaş. çok kötü olmuş

geçmiş olsun
Suç bir sende arkadaşını uyarmamış olman
İki arkadaşının da uyanık olması gerekirdi.
En önemlisi ikinci el telefon kargo ile yollanmaz. Kargoda çalışıp çalanlar var

işin boku çıktı ya
arkadas arabasını satıyor. biri ilandan yazıyor. kapora falan göndereyim tut bana o arabayı diyor. hanıma soracağım altınlarını bozucaz diyor. arabanın farklı fotolarını ruhsatı falan istiyor whatsappdan. kendiside hanımıda polis. hanımın şahit olduğu bi konuymus. whatsapdan istediği fotoları sahibindenden tekrar en uygun fiyatlı ilan açıp kaporaları topluyorlarmıs.
geçmiş olsun.

işin boku çıktı ya
arkadas arabasını satıyor. biri ilandan yazıyor. kapora falan göndereyim tut bana o arabayı diyor. hanıma soracağım altınlarını bozucaz diyor. arabanın farklı fotolarını ruhsatı falan istiyor whatsappdan. kendiside hanımıda polis. hanımın şahit olduğu bi konuymus. whatsapdan istediği fotoları sahibindenden tekrar en uygun fiyatlı ilan açıp kaporaları topluyorlarmıs.
geçmiş olsun.
Bi öyle kapora için yapan var o işi, bir de aynı şekilde arabayı kaporayla bağlıyor ilandan kaldırtıyor, kendisi ilana daha düşüğe koyup gerçek satıcıyka alıcıyı buluşturuyor. Kaç tane alıcının parası gitti öyle

Geçmiş olsun. Bizim millet sahtekarlık ve düzenbazlığa kafa yorana kadar bilime kafa yorsa şimdiye neler yapardık neler.

kargo firmalarında öyle bir sakatlık var

benim eve gelen kargolarda bile atıyorum evde değilim, evdekilere kodu yazıp bırakıyorım.

mesaj geliyor "teslim edildi: KENDİSİNE " diye.

ne kimlik ne bir şey - sadece kodu söylediğinde adamlar başka kontrol yapmıyor.

geçmiş olsun ama , teslim kodunu paylaşmış olmak o işi bitirmiş.
teslim edilmeden yetiştiremediği için teslim edildi diye sisteme not düşen kargo çalışanları var.
bir gün sonra geliyor. ürünün değerine göre çok sakat. kod olayını bazen istiyorlar bazen istemiyorlar. sanırım kotalı bir şey o. hepsini eksiksiz girmen gerekmiyor.

Bu arada Apple telefonu satıyorsan ve karşıya güvenemiyorsan telefonu resetleyip alternatif bir ikinci hesap kurabilir telefonu bul uygulamasından konum takibi yapabilir hatta üçüncü parti bir uygulama ile ön kameradan resim çektirip kendine email attırabilirsin

teslim edilmeden yetiştiremediği için teslim edildi diye sisteme not düşen kargo çalışanları var.
bir gün sonra geliyor. ürünün değerine göre çok sakat. kod olayını bazen istiyorlar bazen istemiyorlar. sanırım kotalı bir şey o. hepsini eksiksiz girmen gerekmiyor.
o kısmını bilemem, hiç kpaıya bile çıkmayıp apartman holüne bırakıp gideni de gördüm.

Yiyorsa banka kartını böyle yapsınlar bakalım ne oluyor ? 10 saniyeyi almaz teslim alanın TC sini almak.

bazen kodda geliyor - soruyorum istemiyor musun diye ? "yoh abi gerek yoh" diyen de var.

Posta/Kargo işinde şu passolig kart olayından beri güvenim 0 . herifler gerek olsun olmasın kart parası alıp sana yollamıyorlar . adres yanlış yok bir şey .sürekli bir bahane. haybeye alıyorlar insanlardan o parayı.

mesela şansıma sokakta Trendyol'un otomatı var - oraya bırak diyorum evde olacak olsam bile . şifremi girip alıyorum mis gibi. En temiz sistem.

geçmiş olsun renkdaş bu sarı site aracılığı çok mevzu dönüyor mümkünse elden vermek en temizi ürünleri yoksa ortalık fena

Geçmiş olsun da

Sen arkadaşına telefonu kargoluyosun o elden satsın diye

Dolandırıcı dediğin adama niye arkadaşının telefonunu,ismini, hangi kargoyla gönderdiğini, kargo firmasının ismini söylüyosun ki o ne alaka

İlk kargolama senle arkadaşın arasında sonrası arkadaşınla alıcı arasında birbirinden bağımsız iki taraf alıcı ya ne senin arkadaşına yolladığın kargodan

Zaten olay da tam şurda kopuyor

"İstanbul'da hangi semtte oturduğunu ve hangi kargo ile gönderdiği mide soyledim"

O semtteki kargoya gidip kodu öğrenip telefonu da hacılıyolar

Kargo teslim alınmadan da kod söylenmez ayrıca, kurye kargoyu sana verir sen de ona kodu verirsin vedalaşırsınız şube arayıp kodu söyle kargoyu getiricez demez

Burda dolandırılma yok inanılmaz bi enayilik var kusura bakma

Geçmiş olsun.

Kiralık ev bakarken fark etmiştim adamlar amatör ama böyle de düşüyor demek ki.

Oturduğumuz semt eski bir yerleşim yeri 0 ev yok nerdeyse. Öyle bir ilan açmış ev sıfır, piyasa 20 ise bu 15 yazmış bla bla.

Zaten ilanda yok memurum yok askerim zirvasi varsa direkt uzamak lazım.

Geçmiş olsun da

Sen arkadaşına telefonu kargoluyosun o elden satsın diye

Dolandırıcı dediğin adama niye arkadaşının telefonunu,ismini, hangi kargoyla gönderdiğini, kargo firmasının ismini söylüyosun ki o ne alaka

İlk kargolama senle arkadaşın arasında sonrası arkadaşınla alıcı arasında birbirinden bağımsız iki taraf alıcı ya ne senin arkadaşına yolladığın kargodan

Zaten olay da tam şurda kopuyor

"İstanbul'da hangi semtte oturduğunu ve hangi kargo ile gönderdiği mide soyledim"

O semtteki kargoya gidip kodu öğrenip telefonu da hacılıyolar

Kargo teslim alınmadan da kod söylenmez ayrıca, kurye kargoyu sana verir sen de ona kodu verirsin vedalaşırsınız şube arayıp kodu söyle kargoyu getiricez demez

Burda dolandırılma yok inanılmaz bi enayilik var kusura bakma
Enayi lafı hakarete giriyor.. !!

Geçmiş olsun.

Kiralık ev bakarken fark etmiştim adamlar amatör ama böyle de düşüyor demek ki.

Oturduğumuz semt eski bir yerleşim yeri 0 ev yok nerdeyse. Öyle bir ilan açmış ev sıfır, piyasa 20 ise bu 15 yazmış bla bla.

Zaten ilanda yok memurum yok askerim zirvasi varsa direkt uzamak lazım.
O iş esenyurtta çok dönüyor piyasanın çok altında 0 daireleri satılığa koyup kapora hacılıyorlar

Geri
Üst Alt