GSC Analiz Domenec Torrent

Mert Aydinli

Fenerbahçe hayvani takım kurdu
Taçsız Kral
Evet Dünden beri hakkinda bazi yazilar okudum, kesintilee izledim. Bu konuda Toplama vakti:

- Asiri derecede ofansif oynatip cok gol atmamizi sagliyor

- defansif anlamda asiri derece kötü. Bazi maclarda 2-5 gol yiyebilirsin

- Büyük takimlara karsi problemli cünkü aklinda hep bir taktik var ve bunu bozmak istrmiyor (tam guardiola gibi )

- Oyuncu iletisiminde problemli. Oyuncularin darbe yapabilme durumuna sokuyor (tudor gibi lan)

- ortasi yok. Ya cok farkli kazanirsin ya da cok farkli yenilirsin

- tek mac analizi kötü. Yani yukarida dedigim gibi rakibe göre plan yapmasi yok

- baya zaman verilmesi gerekiliyor. Belki de flamengo da bundan tutunamadi

- I think in 26 matches we scored 46 goals but conceded 38. (26 macta 46 stip 38 yemis Flamengoda)

- copa da cok kötü olmus (yani uefa da birsey beklememek gerek)

Mac videolari:

Taktigi: 4-2-3-1. mevcut kadro söyle olur:

Ismail (Nando)
Boey Nelsson Marcao PvA
Taylan Berkan
Morutan Cica Kerem
Halil (Mo)

Evet Dünden beri hakkinda bazi yazilar okudum, kesintilee izledim. Bu konuda Toplama vakti:

- Asiri derecede ofansif oynatip cok gol atmamizi sagliyor

- defansif anlamda asiri derece kötü. Bazi maclarda 2-5 gol yiyebilirsin

- Büyük takimlara karsi problemli cünkü aklinda hep bir taktik var ve bunu bozmak istrmiyor (tam guardiola gibi )

- Oyuncu iletisiminde problemli. Oyuncularin darbe yapabilme durumuna sokuyor (tudor gibi lan)

- ortasi yok. Ya cok farkli kazanirsin ya da cok farkli yenilirsin

- baya zaman verilmesi gerekiliyor. Belki de flamengo da bundan tutunamadi

- I think in 26 matches we scored 46 goals but conceded 38. (26 macta 46 stip 38 yemis Flamengoda)

- copa da cok kötü olmus (yani uefa da birsey beklememek gerek)

Mac videolari:

gol atalım da bir şekilde gol yememeyi öğreniriz Marcao ve Nelsson'a güveniyorum

videonun 6inci saniyesi zaten kaptırılan bir top ve boş kaleye gol dedirtti bana

Okudugum ile aynisini dedi

Yaptığı röportajla burda yazılanlar birbirine zıt, rakibe göre taktik oluşturduğunu söylemiş Pochettino’nun önde pres yaptırdığını örnek vermiş, ayrıca taktik analiz uzmanı deniliyor. 2 gün defansif pozisyon çalıştırırım, Guardiola’nin takımları gol yemez buna çok kişi dikkat etmez falan demiş. Aşırı hücum oynatıyor defansa önem vermiyor vs. bunlar boş gibi duruyor, bekleyip görelim.

Buna çok katılmıyorum, aklındaki plana fazla takıntılı olabilir o konuda hiçbir fikrim yok bişey desem de yalan olur gelirse göreceğiz ilerleyen günlerde ama benim katılmadığım nokta "tek mac analizi kötü" noktası

Çünkü bu adam Barcelona da Pep in 1. yardımcılığını yaptıktan sonra Bayernde ve City de duran top uzmanı ve doğrudan Pep ile birlikte maç analizlerini yapan adammış bayağı Pep ile yalnızca Domenec Torrent maç öncesi oturup maç analizi yapıyormuş yani maç öncesi taktik uzmanı Domenec Torrent miş

Tabii bunları Serkan Akkoyun un Vole kanalında yaptığı açıklamara göre söylüyorum, kaynağım o yoksa tutup Pep ben ve Torren oturup bir Chelsea City maç analizi yapmışlığımız yok 😄

Analiz falan boş iş, elindeki kadroya uygun yapıda strateji geliştirmeyen tüm antrenörler tekmeyi yer. Benim kafamda bu sistem var, Ahmet-Mehmet, Ali-Veli elimde kim olursa olsun onlarla bu sistemi oynatacağım diye inatlaşan herkesin sonu aynıdır.

Domenec hocamın gelmesini pek istemiyordum. Ama madem geliyor dünyanın en iyi hocasıdır benim için. Hayırlısı olsun.

bu analizler felan zırva

Türkiye'de 2. maçından sonra şöyle boş alan bulacağı bir rakip bulamaz zaten. Galatasaray'a böyle öne basan takım yok ligde. Bu yüzden ligde statik, ne yapacağını bilemeyen bir oyun oynuyorduk Avrupa'ya göre. Eğer kesin geliyorsa umarım eldeki oyuncu grubundan iyi bir verim alır, gelişimlerine katkıda bulunur. İyi bir antrenör ekibi şart bu takıma, öyle tek adamın gelmesiyle olacak iş değil.

1641904219603.webp

Sanırım kağıt üzerinde Flamengo takımında 4-2-3-1 gibi oynamış ama geriden oyun kurarken her zaman orta sahadaki ikiliden biri bayağı defansın önüne kadar gelip merkezden oyun kurulumuna katılmış ve oyunu kanatlara doğru açmışlar

ee bu Fatih Terim in oyunuydu zaten diyecek olursanız Fatih Terim ilk olarak oyunu beklere doğru açıyordu ve oyun ilk olarak orda sıkışıyordu zaten, bir Mariano olmadığı için elinde beklerin oyun kurmasını takımı ileri götürmesini beklemek hayalden öteye gidemiyordu Yedlin bunlarda hiç gözü yoktu zaten aldığı her topu geriye oynardı PvA ise bunlara kalkıştığı anda hemen bir pas hatası yapıp karşı-atak yememize sebep oluyordu

Domenec Torrent ise oyunu doğrudan merkezde kurmaya çalışıyor sanırım, elimizde Nelsson ve Marcao varken mantıklı olan da bu oyun zaten ama mesele şu ki orta alanda gelip o ilk topu alan adam Berkan olmamalı, ne yalan söyleyeyim Taylan bile daha mantıklı o rol için ama takıma 1 transfer yapacak olsam bu işi gözü kapalı yapabilecek bir defansif karakterli orta saha almaya bakardım

Bence bu oyunu oynamaya çalışırken beklere oyun kurdurmak Galatasaray için an itibariyle saçma, tabii bir de bu oyunu ne Muslera ile ne de Okan ile oynayamayız, geçmiş dönemde bunun çok acısını çektik bakalım Domenec Torrent gelirse ne yapacak bu konuda

Dayı çok gol atar ofans düşünür diyip 26 maçta 46 gol ( maç başı 1.7 gol) bana çok ahım şahım gelmedi valla

Sanırım kağıt üzerinde Flamengo takımında 4-2-3-1 gibi oynamış ama geriden oyun kurarken her zaman orta sahadaki ikiliden biri bayağı defansın önüne kadar gelip merkezden oyun kurulumuna katılmış ve oyunu kanatlara doğru açmışlar

ee bu Fatih Terim in oyunuydu zaten diyecek olursanız Fatih Terim ilk olarak oyunu beklere doğru açıyordu ve oyun ilk olarak orda sıkışıyordu zaten, bir Mariano olmadığı için elinde beklerin oyun kurmasını takımı ileri götürmesini beklemek hayalden öteye gidemiyordu Yedlin bunlarda hiç gözü yoktu zaten aldığı her topu geriye oynardı PvA ise bunlara kalkıştığı anda hemen bir pas hatası yapıp karşı-atak yememize sebep oluyordu

Domenec Torrent ise oyunu doğrudan merkezde kurmaya çalışıyor sanırım, elimizde Nelsson ve Marcao varken mantıklı olan da bu oyun zaten ama mesele şu ki orta alanda gelip o ilk topu alan adam Berkan olmamalı, ne yalan söyleyeyim Taylan bile daha mantıklı o rol için ama takıma 1 transfer yapacak olsam bu işi gözü kapalı yapabilecek bir defansif karakterli orta saha almaya bakardım

Bence bu oyunu oynamaya çalışırken beklere oyun kurdurmak Galatasaray için an itibariyle saçma, tabii bir de bu oyunu ne Muslera ile ne de Okan ile oynayamayız, geçmiş dönemde bunun çok acısını çektik bakalım Domenec Torrent gelirse ne yapacak bu konuda
Mesela Anderlechtin sol beki Sergio Gómez tam bu oyunun beki olabilir

Geri
Üst Alt