Aynen öyle uyumluluk diye bişey vardır, Löw hem Fenerbahçe de hem Adanada başarısız olmuş hatta doğru düzgün bir teknik adamlar kariyeri yokken 15 sene Alman Milli Takımında başarılı oldu
Nuno Espírito Santo Wolverhampton döneminde ne kadar övülüyordu kaç ay sürdü Tottenham kariyeri 4 ay filan mı ? Buna bakarak Nuno Espírito Santonun kötü bir teknik adam olduğunu söyleyebilir miyiz ?
Ama Domenec Torrent hakkında hiçbir fikri olmayan adamlar 3.5-4 ay süren bir Flamengo kariyeri üzerinden analizler, değerlendirmeler yapılıyor hatta bunları geçtim adamın başarısız bir teknik direktör olduğuna karar vermişler
Bir de Serkan Akkoyun şeyden bahsediyor bu adam Pep Guardiola ile tanışmadan önce zaten teknik adamlık yapıyormuş, Transfermarkt verilerine göre 1994 yılından beri Girona, Palamós gibi takımların teknik adamlığını yapmış sonra Pep Barcelona B takımının başına geçince onun yanında çalışmaya başlamış bundan bahseden kimse yok
Adamı aklamak için söylemiyorum, aklayacak veya batıracak kadar tanımımıyoruz adamı bundan bahsediyorum. Ama maşallah daha adam Florya zeminine ayak basmadan asanlar kesenler dolmuş sosyal medyada, eskiden yöneticiler sosyal medyada taraftarın isteklerine göre takım yönetemeyiz dediklerinde sinirleniyordum da meğer ne haklılarmış diyorum.
Bir de insanlar sanıyor ki Favre, Fonseca, Jorge Jesus ne bileyim Klinsmann gibi teknik adamlar sıraya geçmiş Türkiyeye gelmek için birbiriyle yarışıyor da bizim yöneetim getirmiyor. Bu memleketin en zengin insanlarının başında gelen Ali Koç 3 senedir takımının başına doğru düzgün bir teknik adam bulamıyor Vitor, Ersun, Erol gibi teknik adamlarla çalışıyor. Hatta teknik adam bile bulamayıp Emre, Tahir Karapınar Zeki Murat Göle gibi teknik direktör bile olmayan antrenörleriyle süreci atlatmaya çalışıyor yahu Vitor Pereira gideli 1 ay oldu teknik adam bulamadılar Beşiktaş a bakıyoruz sene başında tüm planlarını Sergen e göre yapıyorlar varsa yokse Sergen diye sonra o gittiği zaman ilk akla gelen Şenol Güneş oluyor ne bileyim o da olmazsa Önder Karaveli mi devam etse diye konuşuyorlar filan bunlarda da durum aynı Sergen Yalçın yerine hala bir teknik adamla anlaşmış değiller
Hani medyada ve taraftarlar gözünde Domenec Torrent e bir teknik direktörlük görevi bahşetmişiz gibi bir hava var da işin açıkçası o kadar da emin değilim bulunduğumuz durum itibariyle. Senelerdir ilk defa Avrupada bir başarı yakalamışız, 2 senedir hiçbir kupamız yok ki muhtemel 3 sene olacak, ligde an itibariyle 12. sırada düşme hattından 9 puan yukardayız sadece. Beklentiler ne çok merak ediyorum Jorge Jesus u mu getirecektik ?