- 3 Temmuz 2012
- 133.971
- 80.807
- 5.198
guzel mesai belirlenmisGünün ikinci idmanı saat 17:00'de yapılacak. Futbolcular o saate kadar tesislerden ayrılmayacak. (GS TV)
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
guzel mesai belirlenmisGünün ikinci idmanı saat 17:00'de yapılacak. Futbolcular o saate kadar tesislerden ayrılmayacak. (GS TV)
trabzondan gelen mero, jankat degilJankattan olacak gibi bebe trabzondan geldi adamlar kaleci fabrikası
Sana dolar al denistim, ucacak demistim. Aldinmi ?Sana ogrenciye burs ver dedim
Niye forumu birakip kayiplara karistin
Rts nerdesin sen. En son birini ise alacaktin aldin mi ?Sana dolar al denistim, ucacak demistim. Aldinmi ?
SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Jankaat kaleye
Aldim aldim bizim sirkette dolardan sorumlu bakan yaptim. Artik bizde açızRts nerdesin sen. En son birini ise alacaktin aldin mi ?
Doğru seçim.ön liberoya bartuğ'u koymuş
benim ki Yılmaz Aktaşmış reyz o bebeden umutluyumYa bir yürü git bok gibi kaleci
Jankaat kaleye
Haklı fesih sebebi olacak davranışlarına hız verdi iyice. Deli etti oğlan iyice kendini.
Sözlükte bir yazar bir maç sonu açıklamasını çevirmiş.
1 sene önce nycfc antrenörüyken verdiği röportajı dinleme fırsatı buldum ve genel hatlarıyla(elimden geldiğince) çeviri yapma şansım oldu.
soru 1: taktiğine uygun oyuncuları mı bulmayı tercih edersin yoksa takıma göre taktiğini/sistemini adapte edersin?
(bu soru bizim için önemli çünkü devre arası geliyor sorulması isabet olmuş)
cevap 1: benim için önemli olan iyi oyunculardır koçlar değil diyor. gelecek sene ufak değişiklikler yapıp doğru oyunu oynamak için oyuncular alabilirsin. doğru oyundan kastım benim stilim diyor. * fakat mevcut takıma uygun sistemi adapte edebilmenin önemli olduğunu da söylüyor.
soru 2: spesifik maçlara hazırlanırken antrenman zamanınızı nasıl bölüyorsunuz ve kendi oyun planınızı geliştiriyorsunuz?
cevap 2: genelde gelecek rakibe karşı bilgimiz oluyor ve bu koç olarak bizler için çok önemli. genelde ilk 2 günü defansif stile göre belirliyorum. örneğin, eğer yüksek pres yapmak istiyorsak buna göre hazırlanıyoruz ve yüksek pres yapmayı seviyorum. fakat, uzun top oynayan takımlara karşı yüksek pres ve oyun kurulumu yapmak imkansız olabiliyor. son 2 gün genelde oyun kurulumu üzerinde antrenman yapıyoruz. örneğin, pochettino’nun yüksek pres yapan tottenham takımı gibi takımlara karşı da hazırlanmanız gerekiyor.
soru 3: 4-4-2 baklavayı nasıl savunurdun?
cevap 3: baklava 3-4-3 oynardım çünkü 2 forvete karşı 3 defans, ortada aynı sayıda oyuncu ve aynı zamanda atak yapmak için 3 forvete sahipsin. fakat, istediğin oyunu oynayabilirsin ve iyi hazırlandığında defans hattını 5’li de tutabilirsin. koç arkadaşlarım bana 4-4-2 baklavaya karşı nasıl oynamam gerek diye soruyorlar. bilmiyorum. bu sizin yüksek pres stiliyle mi yoksa defansif stil ile mi oynayacağınıza bağlı. benim için stil 4-3-3 veya 3-4-3 değil bu yüzden.
soru 4: size en çok hangi oyuncu katkıda bulundu?
cevap 4: her bir oyuncu farklı. bu öğretmen olmak gibi bir şey ve öğretmen olduğunuzda da bütün öğrencileriniz farklıdır. oyuncularınızın kalitesini kullanmanız gerekir. oyuncularımdan şunu öğrendim: yavaş bir oyuncuya sahip olduğun zaman onu kanatta kullanabilirsiniz fakat ondan her zaman 1’e 1 adam geçmesini talep edemezsiniz çünkü kolay değil. belki hızlı oyuncular kanat oynarak bunu yapabilir. oyuncularımın kalitesine saygı duymayı öğrendim ve eğer kalitesini kullanmayı becerebilirseniz daha çok şey öğrenirsiniz çünkü iyi bir takım inşa etmek istiyorsanız en önemli şey budur. iyi bir takım yaratmak 4-3-3 oynamayı istediğin sevdiğin için oyuncun kanat özelliklerine sahip değilse ondan kanat oynamasını istemen değil.
soru 5: guardiola’nın pozisyon oyununa adapte olurken oyuncuların karşılaştıkları zorluklar nelerdir?
cevap 5:: öncelikle, bence hızlı oynamak zorundasın çünkü orta alanda fazla oyuncu var ve dar alanda oynuyorsun. eğer 1-2 ay pozisyon oyununu iyi oynayabilirseniz daha iyi oynarsınız. dar alan yerine geniş alanları kullanırsınız. fakat oyuncular için en zoru ortada bir çok oyuncuyla karşılaşmak. oynamak isteyebileceğiniz bir çok pozisyonel range var. örneğin 4-4-3, 7-7-3, 8-8-3, 4-4-4. genelde antrenmanın son günü pozisyonel çalışıyoruz. 7-7-4, 8-8-4 bu da ortada bir çok adam demek ve hızlı hareket etmek zorundasınız. fakat bunu yapabilmek çok önemli ve yaparsanız normal maçta daha iyi oynarsınız çünkü boşluklar aynı değil. örneğin mascherano, barcelona’ya ilk geldiğinde bana barcelonadaki pozisyon oyununu oynamak riverde ilk oynadığım pozisyon oyununu oynamaktan zor dediğini hatırlıyorum. ilk 2-3 seferde pozisyon oyunun oynamak zor ve anlamak zor, eğer oynamak istiyorsanız her zaman hareket etmeniz önemli, topu ayarlamanız önemli ve daha da önemlisi topu kaybettiğinizde çok daha hızlı reaksiyon vermeniz gerekir.
aha da kaymak Bot Verification