Flamingodaki kariyeri ile ilgili çok güzel bir makale buldum.
The sacking of Domenec Torrent at Flamengo is more of a reflection of the deficiencies of the Brazilian game than an indictment of the job he did.
www.espn.com
Kovulmadan önce liderin bir puan arkasında ve üçüncüymüş, Kupada da yoluna devam ediyor muş. Tabi kovulmasına ardında arka arkaya dörder tane gol yenilen saha içi ve dışı mağlûbiyetler var.
Makalede jorge jesus Dönemi ile ilgili kıyaslamalar da var.pablo marinin yerinin doldurulamadığını , Torrentin taktik anlayışının aksine Brezilyalı takım defanslarının daha geride hat kurmayı sevdiği, Ve daha çok yavaş defans oyuncularından kurulu olduğu için önde baskı kurmaya uygun olmadığı da vurgulanmış.
Muhtemelen çok fazla kontratak ve az adamla yakalanan bir gol yeme alışkanlığına sahip oldu flamengo takımı diye düşünüyorum. Zaten pas oyunu ve pozisyona yönelik futbol anlayışının en büyük handikaplarından birisi de bu yavaş oyun kurulumu neticesinde rakip sahaya yayilan takım şablonu ve ani kontratakta az adamla yakalanan defans hattı; klasik Fatih Terim Galatasaray’ının süperligteki handikaplarını aynen yaşamışlar gibi görünüyor.
Ancak bizim defans hattımız daha derli toplu ve daha hızlı oyunculardan kurulu. Eğer hızlı hücum varyasyonları üzerine gidilebilir ve orta sahadaki gediğin kapatılması için uygun bir oyuncu transferi edilirse bu anlamda gelişme kaydedebilir miyiz diye merak ediyorum.
Ayrıca teknik adam tercihinde Fatih Terim’in zaten pozisyon odaklı oyun anlayışının bir benzerini güden mentalite de teknik adam seçilmesi oldukça enteresan. Yani mevcut taktik formasyonun bozulmaması ve takımın adaptasyon sürecinin uzaması hedeflenmiş olabilir mi? Madem pozisyona bir oyun anlayışı gideceğiz bu işin piri olan teknik adamlardan faydalanalım mottosuyla mı yola çıktılar?
Ancak süper Lig’de bu oyun şablonunun katı defans ve kontratak ile oldukça kolay delinmesi benzer bir kısır döngü ye girme endişesi yaratıyor. O zaman pek de bir kazanım elde etmiş olmayacağız.
Ben şahsen skor odaklı daima hücumu düşünen ve espos ile rakip kaleye gitmeyi hedef alan bir oyun anlayışı tercih edilmesi taraftarıyım. Bu şekilde defans hattımız az adamla yakalanmamış olurken hızlı Oyuncularımızdan daha fazla faydalanma şansı elde edebiliriz. Aynı Montellonun dediği gibi futbol topa ne kadar hükmettiğinizden ibaret değil.
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi