Genel anlamda ligde 60dan sonra dusus oluyor takimlarda. Buna bizde dahiliz, bu son 2 maçta 60-65den sonra tempo yukseltiyoruz garip bir sekilde. Fizik olarak mi yukariya ciktik yoksa rakip analizlerinde takimlarin oyundan dusus sureleri de hesaba katilarak olusturulmus bi taktik mi var ortada ustad

Mutlaka hesaplamalar vardır,fiziken düşmemenin nedenlerinden biride değişiklik yaptığımız oyuncular hem tecrübeli hemde etkili olacakları zaman kadar oynuyor,muhammed çıkıp gomis değilde halil girse olmuyor işte ,bi değişiklik bile doğru yapılıyorsa ve o oyuncu kalite sahibiyse avantaj oluyo,

Onun dışında pozisyon alma çok önemlidir daha az enerji ile bir nevi yorulduğu zaman hani takımlar aktif dinlenmeye geçerlerya ,pozisyonu doğru aldığında takım olarak maç boyunca aktif dinlenmiş oluyorsun zaten.

Baskı yaptığımız dakikalar belki dediğin gibi rakibin yorulduğu zamanlara ayarlanıyorda olabilir o zaman rakip çok fazla tehlikeli hata yapabiliyor.

Diyelimki saydığım hiç biri yoksa bile hocanın zaten ekibiyle kondisyon yüklediğini hepimiz biliyoruz ,yani kondisyonda mutlaka artış vardır.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Takımın sıkıntısı kendinden daha düşük profil takımlara zorlanmasıydı zaten. Denk takımların hepsine üstünlük kuruyorduk bireysel hatalardan maç veriyorduk.

İlk noktaya kadar yazdığına katılıyorum ve biz ceza sahasında rizeye attığımız o 3. Goldeki atraksiyonları veya keremin aldığı penaltı ,emre kılıncın göztepe maçında arkaya koşusuna ayağa isabet pasla pozisyon üretme konularında girişimlerimiz olmadığından açamadık rakipleri.dünki rizeye attığımız 3. Goldeki harika dizaynı başka şekillerdede çalışıp uygulayabilirsek rakipler duvar örse hata yapar .mesela cty Liverpool bayern,bunların en güçlü yanı rakip kapansada atıyorlar kapanmasada.çünkü çok fazla pozisyon üretme seçenekleri buluyor antrenmanlarda çalışıp sahaya yansıtıyorlar.

Ağzıyla kuş tutmasına gerek yok. Taylan kabiliyetsizini oynatmasın , maçlara Gomis ile başlasın ve Morutan'ı kadro dışı bırakmak yerine takıma soksun yeterli. FT neyi yanlış yapıyorsa o da benzer yanlış seçimler yapıyor, nedense mevzu Torrent olunca ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz oluyor. Tutarlı olalım.
Gomis 45 Dakikayı zor dayanır, Mostafa nın rakibi yorması daha mantıklı.
Morutan dan ne gördünüz ki, messi muamelesi yapıyorsunuz? Herif te disiplin yok ve o yüzden de büyük ihtimal oynamıyor.

Taylana da bayıldığı icin oynatmıyor, gören de dicek kante var herif ısrarla taylanı oynatmayı seviyor

Geçen sene de bu sene de en başından beri hakkımızı yiyorlar ben bu konuda hemfikirim.Oyun anlamında Trabzon maçı ilk yarısı dışında istediğim oyunu göremediğim için yeni sezonda daha sağlam bir teknik direktörle yapılanmaya girmeliyiz diye düşünüyorum.

Bizim oyuncuların tamamiyle mental çöküntü yaşadığı maç hamsi maçıydı,hamsi maçı 2. Golü yiyene kadar oyuncuların mental pili bitmemişti,ikinciyi yedikten sonra bile babelin kaçırdıkları var gene devam ediyordu ama maç bitince oyuncular gerçekten dibe battı mental olarak ve göztepe maçına kadarda maç kazanma isteği olmasına rağmen maçı kazanma inancı olmadığından yenildik veya berabere kaldık ,bunda elbetteki fizik kondisyon olayınında etkisi vardı,
göztepe maçında hem yedekten gelen oyuncu kaliteli olunca hemde fizik kondisyonda oyuncu ben hala güçlüyüm diyebildiği için yapmak istediklerini uygulayabildiler ,güçsüz oyuncu çalım atması gerekirken atmaz korkar ,atmaya kalksa güç yok diye kaybeder o zaman daha fazla tepki olur,biz bunun sıkıntısını çok yaşadık işte ,ama son iki maçtır oyuncular bakıyor ulan gücüm var savaşabiliyorum ,ozaman istediğini uygulayabiliyor.

Adamı yemeye çalışıyorlar ama sanki ne yaptığını bilen ve takımı her maç biraz daha ileri götüren bir Hoca Torrent

Kendine inanan ,yaptığı işi bildiğini düşünen biri başkalarının eleştirileriyle dahada güçlenir,onlar yıpratabileceğini düşünürken aslında dahada güçlendiriyorlar dahada hırslandırıyorlar.ezik adam sorulan soruya futbol sorusu sordunuz çok mutlu oldum diye kapak takamaz,susar veya eveler geveler.bu adam aksine alay ediyor basındakilerle, siz kimsiniz dercesine cevaplıyor soruları.

Pulgar konusunda ,ya asunçao tarzı bi transfer oldu komisyon olayı felan, ya pulgarda sakatlık sıkıntısı var ,veya felkamp lincolnu aldığımız yaz döneminde hazırlık maçlarında yanında oturtup takımı izletip onu sahaya sürdüğünde kimin naptığını ezberlemiş olduğundan oynamasını sağlamıştı.kendisi bunu söylemişti basın toplantısında.lincolne takımın nasıl oynadığını ve ondan neler istediğimi anlatıyordum diye yanımda oturtum demişti.belki pulgarıda böyle diye torent şimdi oynatmıyor (tabii bu yazdığım seçeneğin gerçekleştiğini sanmıyorum ama yinede yazdım)

Son iki maçı zar zor kazandık diye demiyorum ama adama haksızlık edildiği kanaatindeyim. Doğru-yanlış kurulmuş, son derece pahalı bir kadronun üzerine konmasına ve onlarca ucuz-pahalı futbolcu transfer etmesine rağmen hala ''Kendi kurduğu kadro değil, istediği filanca futbolcular alınmadı'' diye bahane uydurulan Terim' in bu sezon kurduğu saçma sapan kadro ile ne yapmasını bekliyordunuz?! Beğenmediğimiz Taylan-Berkan-Cica nın olası alternatifleri de Ömer-Morutan filan yani!.

Takımın mücadele gücünün, fizik ve niyet olarak yükseldiği aşikar; 1-1.5 ayda daha fazlası olmazdı zaten. İnisiyatif kullandığı tek transfer Pena idi muhtemelen; uçup kaçmasa da İsmail ve Fatih yerine onun olması, şimdiden 3-4 puan artı yazmıştır...

Gidişatı görelim, olağanüstü saçmalıklar yapmazsa seneye de devam etmesinden yanayım. Kadro bitik ve ciddi bir bütçe oluşturulamayacağı da belli madem; yeni SD ve Torrent ile şansımızı deneyelim. Hepimizin istediği 'marka' bir TD bu ortama gelmez; geldi diyelim, olası bütçeyle ne yapabilecek?..

Gomis 45 Dakikayı zor dayanır, Mostafa nın rakibi yorması daha mantıklı.
Morutan dan ne gördünüz ki, messi muamelesi yapıyorsunuz? Herif te disiplin yok ve o yüzden de büyük ihtimal oynamıyor.

Taylana da bayıldığı icin oynatmıyor, gören de dicek kante var herif ısrarla taylanı oynatmayı seviyor
Taylan'a bayıldığı için oynatmıyor...İşinize gelmediğinde öyle oluyor tabi. Taylan Babel vs Terim oynattığında terör estiriyordunuz yav forumda. İki yüzlülüğünüz hatırlatılınca azcık utanma belirtisi gösterin bari moruk. Delikanlı gibi yazın ``Biz takıntılıyız aynı durumlarda kişiye göre yorum yapıyoruz.`` diye.
Morutan'a kimse Messi muamelesi yapmıyor. Ham olduğu bariz ama yetenekli olduğunu da kaç kere gösterdi. Olmuş adamları alamıyorsun o yüzden bunları alıp oynatıp geliştirmen gerekiyor. Kadro dışı bıraktığında yaptığın yatırımı çöpe atıyorsun. Yerine tercih ettiğin adam da Babel FT oynattığında sövüyordunuz aynı adamları. Şimdi Pulgar kenarda oturuyor Taylan oynuyor , sesiniz çıkmıyor. İş kulüp efsanesine geldiğinde kudura kudura ateş edeceksin , Torrent'e gelince de savunmak için mabadından bahaneler uyduracaksın. Gomis'in 45 dk dayanacağı falan da direkt safsata.

Taylan'a bayıldığı için oynatmıyor...İşinize gelmediğinde öyle oluyor tabi. Taylan Babel vs Terim oynattığında terör estiriyordunuz yav forumda. İki yüzlülüğünüz hatırlatılınca azcık utanma belirtisi gösterin bari moruk. Delikanlı gibi yazın ``Biz takıntılıyız aynı durumlarda kişiye göre yorum yapıyoruz.`` diye.
Morutan'a kimse Messi muamelesi yapmıyor. Ham olduğu bariz ama yetenekli olduğunu da kaç kere gösterdi. Olmuş adamları alamıyorsun o yüzden bunları alıp oynatıp geliştirmen gerekiyor. Kadro dışı bıraktığında yaptığın yatırımı çöpe atıyorsun. Yerine tercih ettiğin adam da Babel FT oynattığında sövüyordunuz aynı adamları. Şimdi Pulgar kenarda oturuyor Taylan oynuyor , sesiniz çıkmıyor. İş kulüp efsanesine geldiğinde kudura kudura ateş edeceksin , Torrent'e gelince de savunmak için mabadından bahaneler uyduracaksın. Gomis'in 45 dk dayanacağı falan da direkt safsata.
Valla babel bile yorulmuyor ekstra katki veriyor, Ft’nin olduğu durumdan daha iyi su anda babel, ayrica Taylana guvenip ortasaha aldirmauan da terim zaten

Morutan’da kotuyse oynamaz 2011 yilinda engin baytarin gosterdigi azmin ceyregi yok herifte, bir daha hayatinda goremeyecegi kulube gelmiş, oynamiyorsa oynamaz

Valla babel bile yorulmuyor ekstra katki veriyor, Ft’nin olduğu durumdan daha iyi su anda babel, ayrica Taylana guvenip ortasaha aldirmauan da terim zaten

Morutan’da kotuyse oynamaz 2011 yilinda engin baytarin gosterdigi azmin ceyregi yok herifte, bir daha hayatinda goremeyecegi kulube gelmiş, oynamiyorsa oynamaz
Ya bırak hikaye anlatmayı. Biz de izliyoruz maçları , ne söylesek işinize geldiği gibi çeviriyorsunuz. FT oynattığında Babel kötüymüş de Torrent oynattığında iyiymiş ( zaten uyduruk bir ifade bu) , nasıl olduysa sihirli değnek değmiş herife. Gram fark yok oynadığı topun. Skora da yarım yamalak oynatılan Morutan kadar katkı yapamamış. Skor yapamıyor , oyun içi katkısı yok devamlı top eziyor aynı FT dönemindeki gibi. Osurup osurup ipe dizmek diye bir deyim var bilir misin ? Sizin yaptığınız şey aynen bu. Diyorum ya açık açık yazın diye , bizim garezimiz kinimiz FT'ye idi , şimdi o gitti gelene farklı muamele yapıyoruz diye. İki hocayı da objektif eleştiren kişi sayısı forumda üçtür beştir zaten , kalite iyice ele ayağa düştü , gerçekler üzerine değil kin ve nefret üzerinden yorum yapılıyor forumda.

Çaycı denilen adamın yardımcılık yaptığı kulüpler Barça city Münih ligin şu an en iyi hocalarına bu kulüplerden yardımcılık teklifi gelsin sevinçten çıldırırlar kıskançlıktan ve müritler tarafından çaycı deniyor iyi hoca olsada olmasada şu enkazla birşeyler deniyor hiç yoktan

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ya bırak hikaye anlatmayı. Biz de izliyoruz maçları , ne söylesek işinize geldiği gibi çeviriyorsunuz. FT oynattığında Babel kötüymüş de Torrent oynattığında iyiymiş ( zaten uyduruk bir ifade bu) , nasıl olduysa sihirli değnek değmiş herife. Gram fark yok oynadığı topun. Skora da yarım yamalak oynatılan Morutan kadar katkı yapamamış. Skor yapamıyor , oyun içi katkısı yok devamlı top eziyor aynı FT dönemindeki gibi. Osurup osurup ipe dizmek diye bir deyim var bilir misin ? Sizin yaptığınız şey aynen bu. Diyorum ya açık açık yazın diye , bizim garezimiz kinimiz FT'ye idi , şimdi o gitti gelene farklı muamele yapıyoruz diye. İki hocayı da objektif eleştiren kişi sayısı forumda üçtür beştir zaten , kalite iyice ele ayağa düştü , gerçekler üzerine değil kin ve nefret üzerinden yorum yapılıyor forumda.
Doğrudur, FT’den tiksinirim. Bu adam tarihin en eli açık başkanlarından Unal Aysalla çalışırken takıma Amrabatla Dany’yi aldırmış, Real Madrid karşısında sabriyle falan oynamis adam. Topçudan anlamaz, antremandan anlamaz, her sene 10 mac cezalı, kavga etmediği başkan yok.

İkincisi, konusmana dikkat et ossur ossur ipe diz falan,ossurturum seni. Neyi nasil konusacagimizi sana mi soracaz? Terime tapacaksan al bir seccade takıl, her gün sizi mi okuyacaz bu forumda

Bu takımın basında 4 sene Mancini mi vardı? Yok Bay Terim. Taylanı da, berkanı, Oğulcan I da, o aldırdı

Alp bey, bu kadroyu Torrent kurmuş olsa
yazın acilen orta sahaya ihtiyacımız varken 7 milyon avroya stoper aldırsa, getirdiği 6.5 avroluk orta saha ise ilk yarıda toplam 5 pas yapan bir hayalet olsa; sonuç olarak biz Taylan'a muhtaç kalsak şu tepkinin milyon katını almaz mıydı?Bu tepkilerde yanlış olan nedir?

Torrent zaten daha ne kadar eleştirilebilir anlamadım.Adama çaycı diye lakap taktılar, geldiği günden beri dalga geçiliyor, statta binlerce kişi ıslıklıyor.Takım kazanıyorken dahi bunu yapıyorlar.

Terim'i eleştirdiğiniz konuları Torrent yapınca savunuyorsunuz diyorsunuz.Bunu yapan forumda çok küçük bir azınlık vardır.Arda'yı oyuna aldığında ben dahil herkes büyük tepki gösterdi.Terim'le aynı şeyleri yapacaksan niye geldin dedik defalarca.Üşenmezseniz ilk 11'in açıklandığı konulara bakın, üstüne resmi hesaba gelen tweetlere bakın.

Farkında mısınız, bu insan geleli 30 gün oldu ya.Aldığı tepkinin Terim'le bir olması vicdana sığar mı?Kondisyonu 60'da biten, özgüvensizlikten topa dokunmayan bir takımı aldı.Şuan baktığımızda ivmelenerek yükseliyoruz.Son 2 maçtır galip geliyoruz, bardağın dolu tarafından bakmak isterseniz 4 maçtır yenilmiyoruz.Oyun oturdukça zevk veriyor ayrıca.

Çifte standartı siz de başka türlü yapıyorsunuz.Bu sezon kaybedecek hiçbir şeyimiz yok, bırakalım sezon sonuna kadar Torrent'in ne yapacağını izleyelim.Terim defteri kapandı, sürekli açılması bize zarardan başka bir şey getirmiyor.Artık önümüze bakmalıyız.

Doğrudur, FT’den tiksinirim. Bu adam tarihin en eli açık başkanlarından Unal Aysalla çalışırken takıma Amrabatla Dany’yi aldırmış, Real Madrid karşısında sabriyle falan oynamis adam. Topçudan anlamaz, antremandan anlamaz, her sene 10 mac cezalı, kavga etmediği başkan yok.

İkincisi, konusmana dikkat et ossur ossur ipe diz falan,ossurturum seni. Neyi nasil konusacagimizi sana mi soracaz? Terime tapacaksan al bir seccade takıl, her gün sizi mi okuyacaz bu forumda
8.3 milyon harcattı amrabat a 😂😂😂

Gecen yaz da ghezzalla rosier’i istiyordu topcu bitmiş gibi, bizim ligden başka topcu bilmiyor herif.

Bir adamin butun istedigi adamlar fiyasko cikabilir mi ya?
Terim in zaten tek bildiği transfer bize karşı iyi oynasın, illa ki isticek. Koca sezon nasıl oynadığı hiç umrunda olmaz.

Soru da cevapta çok kalite. Herif aglicakmis nerdeyse anlasildigi icin :asd:

sevgili melih

bu vidyoyu ekledigin icin kendi adima tesekkur ediyorum.

dun basin toplantisi basliginda hem bu konuya hem genel ,hocanin son iki mactaki perfomansina yonelik gozlemledigim pozitifi noktalari ozellikle vurgu yapmistim.
ekledigin vidyoyu dun izlemistim ,burdan da tekrar eklenmis olarak gormek memnun etti.
bu arada , soru cok iyi , keza yanit oldukca doyurucu ve teknik anlamda 1.sinif aciklama olmus kisa ve oz.

hazir vidyo ve oyuna yonelik taktik tandansli dome aciklama yapmissken,
bein kanalinin kendii sayfasindan ekledigi vidyo basligi ve leziz vidyoyu eklemeyi uygun buldum oyunun mimari dome hocanin basligi altina:

''galatasaray'in tiki taka'si''

studyo yorumculari feyyaz ucar, ilker yagcioglu nun one cikan yorumlarini da alt baslik olarak eklemisler ardina :

''son zamanlarda izledigim en guzel gol'' -
'' en degerlisi feghouli'nin dokunusu'' ,
keza vidyo icerisinde genel yorumlar ozellikle feyyaz'inkiler bayagi ovgu dolu...

ekledikleri vidyoda , berkan'in pasi,pva nin ice bindirmesi, feg'in usta dokunusu ,kerem'in top kontrolu ve hizli dusunmesi gibi gibi yerler one cikarilmis... ben ise ozellikle * 1.20 den sonra *taylan'in hemde sol ayagiyla kerem'e attigi muhtesem pasin hakkini vermisler -taylan'in o nokta atisi pasinin onceki (oyuncu basliklair vs)yorumumda belirttigim gibi - bunun bein'in resmi vidyosunda da one cikarilip gereken ovguyu belirtmeleri tarafimi ayrica mutlu etmisti ilgili vidyoyu izlerken.....

genel anlamda macta bu tur taktiksel kurgulari ve mini olusumlari bolca gorduk. fakat malesef dome hoca'nin sanssizligi olsa gerek, onceki donemlerde 10 macta bir o da sanirim marsilya veya moskova deplasmanindaki paslasma ile atilan golu > * her platformda bir cok *vidyo suslemesi ile gosteren kimi renkdaslarimizdan >>>>
bu macta yaptigimiz pozitif uclu ikili mini kumelenmeli dikine pasli seri paslasmali ice girdigimiz cogaldigimiz pozisyonlardan da vidyolar cikarmalarini gormek isterdim.....
belki bugun eklenmistir bilemiyorum.

bu denklemde guzel anlami derin ata sozlerimiz vardir... bilenler bilir.

son olarak;

son iki mac ozelinde oynanan efektif oyun, pozisyon sayisi, geriye ve yana oyunun nerdeyce hic olmayacak kadar azalmasi,,, rakip yari alandaki coklu bulunup yaptigimizolusumlar, ,geriden ve ortadan yapilan uzun diyagonal paslar(misal en yakin ornek ustteki ekledim vidyo da mevcut),,,, mini kumelenmelerle yapilan ikili uclu hizli paslamalarin one yigilarak hizli sekilde ceza sahasi icinde son varyasyona gecilerek pozisyonlara girmemiz hocaya yazar benim nacizane futbol bakisimda...

bunlar ve daha bir kac onemli nuans noktalarinda hoca nin dokunusu bariz. bunu kabul etmeyenle re malesef saygi duyamam, onceligim galatasarayimiz.

momentum son iki mac ozelinde tarafimiza gecti.
umarim tokez olunmaz ozellikle ic saha maclarimizda . *hoca nin isminin stadta okundugunda verilen reaksiyonlar hos anlar degildi. sayet basin toplantisina yonelik eklenen haber icerigindeki yazi gercekse.

dome hoca'mizin bu basligindaki ilk mesajimda kendisine dair gecmis takimlar bazli nacizane gozlem yorumumda belirttigim pozitif noktalarin ozellikle son iki macta net one cikmasi tarafimi da ayrica memnun etti...
ki, hoca da memnun olmus basin toplantisinda verdigi saha icine dair soylemleriyle...

kalan haftalarda bu ve daha iyi olusumlari sahada gorecegimizi bekliyorum ve de temenni ediyorum.

hocamiza oyuncularimiza takimimiza lutfen sahip cikalim...
baska Galatasaray yok......

Geri
Üst Alt