Kadroya cok takiliyorsunuz.

Ligde 15. olacak bir kadro degil bu abartmayalim. Marcao-Nelson ligin en iyi ikilisi. MO bence ligin en iyi santraforu ancak bir turlu duzenli oynatamadik. Kerem net ligdeki en iyi kanat oyuncusu.

Orta sahamiz net bir sekilde kotu ve zayif. Ancak kumeye dusmemeye oynayacak bir takim degil bu. Emegi gecenlerin bazilari kovuldu geri kalanlarda sezon sonunda sutlanmali
Kadro mühendisliği çok çok kötü bu takımın üzerindeki formadan dolayı 15. yoksa ligin dibine demir atmıştı şu farkı anlayalım artık. Dünyanın en iyi forvet oyuncusu kanat oyuncusu stoperlerini getir yine bir şey değişmezdi ligin değil dünyanın diyorum bakın çünkü bütün birbiriyle alakasız parçalardan oluşuyor ve her maç farklı bir parça sıkıntı çıkarıyor.

Sezon basindan beri belli olan seyler:

1. Bu takimin orta sahasinda kara bir delik var. 3 oyuncu diziliyor ama oynayamiyorlar.

2. Bu takimin sag tarafi tamamen iptal. Oradan hic bir sey olmuyor.

3. Kaleciler ve forvetler sanildigi kadar kötü degil ama etki alanlari kisitli.

Bu takima 3 orta saha, 1 adam akilli sag bek, 1 adam akilli sag kanat sart. Sonra forvet almak zorundayiz.

Kadro mühendisliği çok çok kötü bu takımın üzerindeki formadan dolayı 15. yoksa ligin dibine demir atmıştı şu farkı anlayalım artık. Dünyanın en iyi forvet oyuncusu kanat oyuncusu stoperlerini getir yine bir şey değişmezdi ligin değil dünyanın diyorum bakın çünkü bütün birbiriyle alakasız parçalardan oluşuyor ve her maç farklı bir parça sıkıntı çıkarıyor.
Ya abicim turkiye ligindesin ne demir atmasi ne anlatiyosunuz siz ya? Rakiplerin sivas antalya malatya bilmemne. Bu kadro ligin en iyi 5-6 kadrosundan biri su haliyle bile. Alanya konya vs kimlerle oynuyor git bak bi istersen senden daha mi iyi kadrolari?

Takima bak yav forma sayesinde nou campta barcelonaya falan yenilmiyor bu les kadroyla

Ben neler yapabileceğini gösterdiğine inanıyorum
1 sezon daha şansı var kalan maçlarda aşırı saçmalamadığı sürece
Yaz kampının başında kendisinin olduğu bir sezon görelim derim

Sacmalik. Bizden tartismasiz daha kotu kadrolara sahip takimlar

Altay
Goztepe
Rize
Malatya
Giresun
Kasimpasa
Gaziantep
Antalyaspor
Karagumruk

Yine iyi niyetli renkdaşlarımız ortaya çıkmış.

Hatırlatalım:

1. Bu takımın baştan aşşağıya yenilenmesine gerek yok. Takımın ilk 11’i bireysel oyuncu olarak son derece iyi. Ancak özellikle çok önemli 2, ideal olarak da 3 bölgede net kalite eksiği var.
A. Gedson’ın özelliklerine sahip çift yönlü bir orta saha
B. Sağ kanat için Onyekuru tarzında hızlı ve driplingçi bir kanat
C. Şart değil ama finans durumu iyi olursa kaliteli bir 10 numara.

2. Takımın beyni orta sahadır. Bu orta sahada iki tane dripling yapamayan, topu vücuduyla koruyamayan, fiziki olarak rakibi yere yıkamayan, kafa topu alamayan, oyun vizyonu olmayan, asist veremeyen ve gol atamayan iki adam var. Sadece koşup ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar. Bir takım ancak bu ikisinden birini kaldırır.
Bu nedenle şu anda takımın beli bükük durumda maçlarda çıkıyoruz.
Mesela Gedson Taylan ikilisi varken Taylan’ın performans da çok daha iyiydi çünkü Gedson orta alanda çok fazla işe girişiyordu. Takımı sırtında taşıyordu.

3. Bu takım 15 günde çok zorlu 5 maç yaptı.

Ayıptır. Torrent’i tanımam. Adını bize gelmeden önce de hiç duymamıştım. Ancak farkında olmadan Pep’in yedek kulübesinde görmüşümdür. Muhteşem bir hoca bilmem ne demiyorum. Ama bu iğrenç linç girişimine karşıyım.

Şunu net söylüyorum. Takım Terim’in dönemine oranla çok daha iyi fiziki durumda. Pas futbolunu da daha iyi yapıyor. İleride nispeten daha iyi çoğalıyor. Artık defansta amaçsız milyon pas yok. Tüm paslaşmalar ileri gidebilmek için yapılıyor. Bin tane pas ile bir kanata gidip daha sonra ileride kimse olmadığı için paslarla kaleciye geri dönüşler neredeyse yok. İkisinin oynattığı pas oyunu farklı. Sahadaki diziliş, organizasyon ve oyuncuların defansif pozisyonlarına geri dönmeleri Terim dönemine göre siyah ile beyaz kadar farklı.

Adam teknik direktör performansı olarak iyi gidiyor. Puan olarak gidiş berbat. Bu gerçek ama şu futbol devam etsin, oyuncular dinlensin işler biraz düzelecektir.

Seneye giden olmazsa ilk on bir için iki transfer artı yedek kulübesinin yenilenmesi ile şampiyonluğa favori bir takım oluruz. O zaman performans gösteremezse de gider. Bu kadar basit.
Dogru bir tespit. Aynisini devre arasi transfer donemi baslamadan once de yazmistim ana sen transfer doneminin ortasinda hocani yollayip yerine takimi tanimayan bir teknik direktor getirirsen olacagi bu. Ne orta sahaya gerekli takviyeler yapildi ne de sag kanada cozum bulduk. Olan takima ve taraftara oldu.

Altay
Goztepe
Rize
Malatya
Giresun
Kasimpasa
Gaziantep
Antalyaspor
Karagumruk
Malatya, altay, göztepe, giresun dışındaki butun kadrolar bizden iyi. Kadronun iyiliği tek tek isim bazlı degil kollektif sonuç olarak değerlendirilmiştir.

Ya abicim turkiye ligindesin ne demir atmasi ne anlatiyosunuz siz ya? Rakiplerin sivas antalya malatya bilmemne. Bu kadro ligin en iyi 5-6 kadrosundan biri su haliyle bile. Alanya konya vs kimlerle oynuyor git bak bi istersen senden daha mi iyi kadrolari?

Takima bak yav forma sayesinde nou campta barcelonaya falan yenilmiyor bu les kadroyla
Bir takim oynadigi 30 maçın 1 tanesini bile iyi bir oyunla rahat kazanamıyorsa, o takimin kadrosu kotudur.

Bir takim oynadigi 30 maçın 1 tanesini bile iyi bir oyunla rahat kazanamıyorsa, o takimin kadrosu kotudur.
Ya kardesim madem kadro kotu lazio marsilya barcelona maclarinda nasil gol yemedin deplasmanda. Ne sacma analizler bunlar ya? Hocalarin iyi oynatamamasi benim problemim degil kadro 2-3 transferle gayet iyi bi kadro. Su anki hali de iyi oynayip mac kazanmasina engel degil

Altay
Goztepe
Rize
Malatya
Giresun
Kasimpasa
Gaziantep
Antalyaspor
Karagumruk
Galatasaray'in orta sahası bu takımların hiçbirinden daha iyi degil. Hem oynayanlar çok yetersiz hemde onların yerine yedekten girecek baska birisi yok.
Ayrica, Galatasaray Anadolu takimlarinin oynadigi oyun sistemiyle oynayamaz. Galatasaray'a karşı oynayan takımlarda hem Anadolu takımlarına karşı oynadıkları oyunu oynamiyorlar hemde maca çok daha motive olmuş oluyorlar.

Ya kardesim madem kadro kotu lazio marsilya barcelona maclarinda nasil gol yemedin deplasmanda. Ne sacma analizler bunlar ya? Hocalarin iyi oynatamamasi benim problemim degil kadro 2-3 transferle gayet iyi bi kadro. Su anki hali de iyi oynayip mac kazanmasina engel degil
Takim o maclara daha motive cikti, daha çok mücadele etti ve Anadolu takimi taktiğiyle (oynamak yerine rakibi oynatmamak) oynadi.

geçen sene ilk devre oğulcan taylan arda taylan belhanda emre kılınç diagneyle falan iyi top oynuyorduk mesela.

tsyi sivası mivası deplasmanda rahat rahat yenip dönmüştük.

kadro iyi mi olmuş oldu? önemli olan oyun oturtabilmek.

Takim o maclara daha motive cikti, daha çok mücadele etti ve Anadolu takimi taktiğiyle (oynamak yerine rakibi oynatmamak) oynadi.
beni zerre ilgilendirmiyor, atletico çıktı 4 yedi nou campta daha 2 hafta önce, o işler kolay değil. demek ki iyi defans yapabiliyor bu takım

ofansta da kaliteli oyuncuların var, bu ligde iyi top oynatmak için gayet yeterli.

bjk kazma larinden kanat forvet yaptı herif 20 tane attı neredeyse, oyuncudan verim alacak hoca dediğin.

gedson'u geçtim bizdeki dönemindeki ndiaye gibi oyuncu olsa şu anda yukarılarda olurduk. orta saha top sürme özürlüsü teknik filan hak getire. sadece tempo var. kadro galatasaray'ın defans yapma kurgusu üzerine bile isteye kurulduysa o zaman eh iştelik kadro yok rakibi boğalım neticeye gidelim diye kurgulandıysa fiyasko bir kadro mühendisliği. avrupa'da bir kere geriye düştük ve maçı çeviremedik. nelson dışında ve birkaç maçlık boey dışında bu sezon yapılan transferler yanlış. tüm hücum yükünün kerem'de olduğu bir takımın kadrosuna da pek iyi denemez.

beni zerre ilgilendirmiyor, atletico çıktı 4 yedi nou campta daha 2 hafta önce, o işler kolay değil. demek ki iyi defans yapabiliyor bu takım

ofansta da kaliteli oyuncuların var, bu ligde iyi top oynatmak için gayet yeterli.

bjk kazma larinden kanat forvet yaptı herif 20 tane attı neredeyse, oyuncudan verim alacak hoca dediğin.
Barcelona Nou Camp'ta bizle oynadigi maca Atletico maçına gore daha az motive olmuş yada o maca gore daha kotu oynamis olamaz mi ? Bizim kadromuzun Atletico kadrosundan çok daha kotu bir kadro oldugunda hemfikirizdir herhalde.

Kadro kötü evet nesini konuşuyoruz, orta saha diye koyduğun adamlar toplamda 5 gole bile etki etmemişse kadro kötü bile değil rezalettir.

Fb mesela hoca değişti takım farklı bir hale büründü. Son haftalarda izliyorum her maç yüksek mücadele var ve Konya maçında o deve stoperleri bile kaç defa top sürerek rakip ceza sahasına yaklaştı. Serdar Aziz bile gayet istekli ve konsantre oynuyor. Adamlar oyuncu değiştiriyor maç çeviriyor 2 haftadır. Biz oyuncu değiştirince kesinlikle skoru koruyamıyoruz, yedeklerimiz alt lig seviyesinde. Emre Kılınç mesela geçen seneyle alakası yok tam PTT topçusu hiç bir boka yaramaz halde.

Kadro iyi olsaydı bu hoca ile en azından çoğu maçı kaybetmezdik, takım silkelenirdi.

Lucescu’nun isimsiz bol on liberolu takimla neler yaptigini gormesek Torrent’i enkaz devraldigi icin savunabilirdik. Bu adam iyi teknik adam olsa var olan kadroya uygun yeni bir duzen arardi. Gelip Fatih Hoca’nin sistemini aynen devam edip bu takim zaten iyi oynamiyodu demek degil iyi teknik adamlik. Fatih Hoca ile sezona dahi baslanmamaliydi ama gitmese Torrent’ten daha az puan alma ihtimalide yoktu. Avrupa’da zaten iyi maclar cikardi bu takim. Eline iyi kadro verilmeden basarili olamayan teknik adam iyi teknik adam degildir. Bu takim seneye Torrent ile baslarsa 1 yilimiz daha cope gider yuksek muhtemel.

Barcelona Nou Camp'ta bizle oynadigi maca Atletico maçına gore daha az motive olmuş yada o maca gore daha kotu oynamis olamaz mi ? Bizim kadromuzun Atletico kadrosundan çok daha kotu bir kadro oldugunda hemfikirizdir herhalde.
kadronun atleticodan iyi olduğunu söyleyen yok zaten, atletico gibi bi savunma takımı bile orada ne hallere düşüyor istediğin kadar iyi kapan belli bi kaliten yoksa oradan çıkamazsın demek istediğim bu, açıklamak bile zul gerçi de neyse.

çıkardıkları kadrodan da bizim maçı ne kadar ciddiye aldıkları ortadaydı

Lucescu’nun isimsiz bol on liberolu takimla neler yaptigini gormesek Torrent’i enkaz devraldigi icin savunabilirdik. Bu adam iyi teknik adam olsa var olan kadroya uygun yeni bir duzen arardi. Gelip Fatih Hoca’nin sistemini aynen devam edip bu takim zaten iyi oynamiyodu demek degil iyi teknik adamlik. Fatih Hoca ile sezona dahi baslanmamaliydi ama gitmese Torrent’ten daha az puan alma ihtimalide yoktu. Avrupa’da zaten iyi maclar cikardi bu takim. Eline iyi kadro verilmeden basarili olamayan teknik adam iyi teknik adam degildir. Bu takim seneye Torrent ile baslarsa 1 yilimiz daha cope gider yuksek muhtemel.
Lucescu'nun kadrosunda Sergen, Arif, Ümit Karan, Hasan Şaş, Ergun Penbe, Suat,Ayhan gibi oyuncular oldugunu unuttunuz galiba.

Geri
Üst Alt