İbrahim Gençtürk
Büyük Kaptan
- 25 Ağustos 2015
- 23.855
- 7.843
- 438
arşivlerde muhakkak daha başkaları da vardır aksettirmeye çalıştığım icraattan ziyade duruş göstermek(ti) ki hala düşüncem aynıdır bu konuda. duruş dediğim harala gürele boş boş bağırmak ahkam kesmek değil kendini ezdirmemek, Atatürk'ün nesli kendini ezdirmez abi. Ecevit keşke bu duruşunu 80 darbesinden sürecinde ve sonrasında da gösterebilseydi. abd başkanının yanında Türkiye Cumhuriyetinin temsilcisi olarak o şekil bir görüntü çizmeseydi/keza ab aile fotoğrafında da yalnızlaştırılmıştı hafızam yanıltmıyorsa.Yav fotoğraf karesi olarak ben sana neler çıkarırım neler, anlık bir kareden anlam çıkarmak yerine ilgili siyasetçinin icraatlerine baksak çok daha mantıklı olur gibi gözüküyor. Netanyahu'nun Putin'i oturarak karşılama fotoğrafları var, fotoğrafa bakılınca netanhayu putin'e racon kesiyor gibi bir görüntü var ama işin aslı netanyahu'nun ayağı sakat bu sebeple kalkamıyor ve sakatlık sebebiyle ayağa kalkamadığını söyleyip özür diliyor. Zaten şu an bu konuda açıklama yapmayı zul kabul ediyorum İbo son derece gereksiz bir tartışma içindeyiz.
Ayrıca ilk foto photoshop, ikincisinde ise bayrağın solda olmasından anlıyoruz ki ecevit Türkiyede yabancı bir mevkişadışı kabul ediyor bayrağa bakılırsa da o kişi litvanya başbakanı. Buradan haaa adamın tarzı bu Litvanya başbakanı karşısında neden eğilip bükülsün de diyebilirsin, eyyy ecevit Litvanya başbakanı karşısında bile ezilmişsin be de diyebilirsin tercih tamamen senin.![]()
97'deki mavi akımda, şerefsiz aponun yakalanış ve idamdan kurtarma sürecinde, şubat krizinde ülkenin kökünü kazımasaydı, kurtarıcı diye abdden bakan ithal etmeseydik. keşke bu kıbrıs zaferini akabinde, seçim zaferine dönüştürmek istemeseydi, kalıcı bir siyasi çözüm için çabalasaydı. siyasetin içine girilecekse yazılacak daha çok şey var abi hatasız kul yok ama benim tartıştığım konu o değil, vurgulamak istediğim şey başka.
Diğer yandan kıbrıs meselesini küçümsediğimden değil tam aksine yurt dışına askeri çıkarım yapmak çok büyük operasyondur ne sol ne de sağa bakar milliyetçilik duygusu. (hatta sol guruhu temsil edip de milliyetçilik damarı bu denli deli akan ender devlet adamlardandır ecevit. "biz demireller'den, türkeş'lerden milliyetçilik dersi almayız! sevgili kardeşlerim, biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, kıbrıs topraklarına, ege'nin deniz yataklarına yazmışız! biz milliyetçiliği batı anadolu'nun haşhaş tarlalarına yazmışız!" şu lafı eden adama saygı duymamak elde değil zaten) demem o ki böyle büyük bir kararı da yalnızca ecevite mâl etmek demek başta cumhurbaşkanı korutürk, erbakan ve dönemin genel kurmay başkanı semih sancara ihanet etmek demektir. arslan payı elbette başbakanındır dediğim yanlış anlaşılmasın(ama yukardaki yorumlar incelendiğinde "istanbulu fetheden kenan komutandır" kıvamında bilgilerle laf soktuğunu sananlar mastürbasyoncular mevcut) bunu kendisinin bir programda samimi bir muhabbette de anlattığını hatırlıyorum, aynı zamanda rauf denktaşın da benzer nitelikte demeçlerini okumuştum.
Neyse, son olarak da Allah rahmet eylesin beyefendi kişiliğinin dışında siyasi hayatında ranttan uzak, çıkarcı olmayan hayat tarzı ile örnek bir adamdır ecevit. '74 teki ecevit yaşlanmasaydı keşke.