- 18 Mayıs 2011
- 49.898
- 52.898
- 4.398
Sen konyanin hangi koyundensin bro010 de gekste a neffo
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sen konyanin hangi koyundensin bro010 de gekste a neffo
Aynen şimdi işten eve giderken McDonalds a ugratcaklar insanı illaKarnım acıktı durduk yerde
Sen konyanin hangi koyundensin bro
Sarımsak sosu...Knoflooksaus nedir bilirmisinz?
aga hatay usulü iyi yapan bir yerde ye tamamdır yaw en kral gurbo gelse yapamazDöner işini soslu moslu gurbetçiler bence iyi yapıyor, bir ara tatmak isterim.
hatay usulu deyince akan sular durur agaaaaaa hatay usulu > butun doner ve doner urunleriaga hatay usulü iyi yapan bir yerde ye tamamdır yaw en kral gurbo gelse yapamaz
Kapşalon lobisine karşı savaşacağımı bildiriyorum
Knoflooksaus nedir bilirmisinz?
Benziyor ama hayır. Avrupada döner ve lahmacunun üzerine döktükleri sarımsak sosu. Bir tek Türk restauranlarında bulunan ikonik tadıyla.ayak kremi gibi bişey mi
Yok Amsterdam, Hollanda. Bura doğumluyum.almanyada mısınız
Ekli dosyayı görüntüle 123259
sen hollandaya nezaman geldin reisKapsalon isminin hikayesi icin bircok rivayet var. Madem bilgi paylasiliyor bende ekleyeyim;
Kapsalon anlami = kuafor/berber demek. Ne alaka kapsalon menu derseniz, 1990 sonlarina dogru Rotterdam civarinda, malum Donerci sayisinin ve dolayisiyla Turk sayisinin en yogun oldugu bolgelerden biridir, bir donerciye surekli civardaki bir kuaforden ona ozel bu siparis istegi geliyor. Kapsalon su aslinda, yatay bir aliminyum folyo ya da karton tabakta servis edilen patates kizartmasi ustunde doner (mix olur genelde et ve tavuk) kosesine azicik salata/garnitur ustune de knoflooksaus ( sarirmsak icerikli beyaz renkli bir sos) + aci sos (sambal vs.. gibi) kirmizi renkte bir sos. Tabi doner ustune peynirde ekleniyor istege gore. Neyse, bu siparis cok fazla gelince donerci kardesimiz olayi pratik zekamizla "kapsalon cek" (uydurdum "cek" kismini ama boyledir di mi) dedikce menu'de ve insanlarin algisinda bu sekilde yer edinmis. Kapsalon = berber-kuafor, menu'de bu sekilde tum Hollanda'da bulursunuz. Avrupanin kalaninda bunun derin bir kutuda servisine de Doner Box deniliyor ki mantikli olani bu. Bu gereksiz, kimine gore, bilgiyi sizlerle paylasmak istedim cunku sac kestirdiginiz yer kapsalon, doner menusude ayni olunca, "ne ayak lan bu is?" diye sorguluyor insan benim gibi sonradan gelenler icin.