*Ne is yapacak
Danismanlik adi altinda hic birsey yapmadan maas alacaksa *olmaz
* .ben bu soruyu daha kapsamli bazli sormak isterdim sevgili arda .
bu aciklamanin daha net bir acilimi yapilmasi gerekir kulup tarafindan.....
uluslararasi iliskileri -cok kapsamli cesitlilikli ele alinmasi taraftariyim - reklam,sponsorluk, kimi ulke takimlariyla stratejik kardes kulup birlikteligi, vs vb liste uzar gider...... <<<bu semsiye altinda begendigim bir iki ornek,>>>
barca gidip japonlarin amazon'vari sirketiyle rakuten ) buyuk sponsorluk yapiyor . bu marka ile anlasmayi bizde dusunmeliyiz .
ayni barca , asya nin dogusun da bitmiyor, gidiyo diger taraf >>
bizdeki (kirgizlarin cok bel bagladigi yeteneklerin den) *beknaz altyapimiz dan yetisme. kendisinin ulkesin de ufak da olsa bir (gs okulu) vs acilabilirdi . barca da kirgiz yokken, gidip kirgizlarin merkezin de okul acmasi da stratejik, vb yonden bakilabilir .
atlecio nun dip den(arda'yi aldiklari doneme yakin tarih) bugune nasil duzguluge ciktigi da ,akilli uluslararasi anlasmalar birlikteligiyle yukselmesi.....
(hazar bolgesi enerji sirketleriyle cesitli sponsorluklar yapilmisti,yanilmiyorsam.)
bizim >>> daikin ve isuzu vs gibi japon devleriyle uzun suredir olan sponsorluk anlasmalarimizi bir ust evreye tasimak icin neden adimlar atmadigimiza halen anlam veremiyorum. ( japonya da gs okulu, hazirlik maci, ordaki yetenekleri bu tur saygin markalar dolayli takibe alip , kulube kazandirma,,, yeni reklam anlasmalari , kardes kulup anlasmasi ile karsilikli yetenekleri alt yapilar da degerlendirme, tecrube edinme, olasi kulube kazandirma,karsilikli).
sozun ozu, kulup olarak kendisiyle beraber ne tur bir birliktelik dusunuyoruz - bunu detaylica vizyonel ,uzun vadeli planlama yapilanmasi ile dusunmeli .
kagit uzeri duz gostermelik bir anlasma , salt duz yonetici apoleti ile kisitliysa, daha once cok tecrube ettik kulup olarak .
velhasil , kendisi yonetime hos gelmis. iyi icraatlar gormemiz temennisiyle .
saygi ve selamlar .