Dries Mertens: “Galatasaray ile 1 sene daha uzatacağım ve sonrasında kariyerim sona erecek”

Hasan Çam

Ulubatlı Souness
Dries Mertens: “Galatasaray ile 1 sene daha uzatacağım ve sonrasında kariyerim sona erecek. Hala oyundan kramponlarımı asmaktansa daha çok zevk alıyorum. Türkiye’de iyi hissediyorum. Burada iyi yaşıyoruz. Ayrıca İzmir, Antalya ve Bodrum’a eşimle birlikte çokça seyahat ediyoruz. İtalya gibi burası da kalbimi fethetti.”

Bu sezon 31 gole imza atan oyuncunun Belçika'ya dönüşü gündemde değil: "Bunu hiç düşünmemiştim. Toby Alderweireld'in yaşadıklarının gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum ama hiç aklıma gelmemişti. Şöyle devam ediyor: "Bir gün Ciro için Belçika'ya döneceğiz. Antwerp'ten bir yer satın aldık. Napoli'de de bir evimiz var. Yaz tatillerimizi orada geçireceğiz. İşin güzel yanı, önümüzdeki yıllarda onunla istediğimiz yere gidebilecek olmamız. Biz de bundan faydalanmak istiyoruz. Önce dünyayı dolaşmak, ardından Belçika'daki Ciro'ya bir çocuğun ihtiyaç duyduğu şeyleri sunmak istiyoruz. »

Kariyer sonrasını ise şöyle özetlemek gerekirse: "Antrenörlük diplomalarımı aldım ama bununla ilgili bir şey yapacağımı düşünmüyorum. Bu, içinde olmasam bile futboldan kaybolacağım anlamına gelmiyor." Mesela profesyonel futbolcuların %60'ının kariyerlerinin ardından paraya ihtiyaç duyması beni çok rahatsız ediyor. Menajerim Stijn Francis bu konuda bana rehberlik etti ve son zamanlarda çeşitli şeylere yatırım yaptım. Yıllar boyunca maaşımın %10 ila 20'si ile yaşadım »

Harika insan,harika futbolcu.

İstanbulda yaşamaya devam - her maç Ciro ile maç keyfi .

kral!
Yanına genç yetenekleri bulup yerleştireceksin. fırsat bu fırsat. eğitsin kral

Büyük karakter akıllı adam, her şeyi planlamış. Bazı futbolcular gibi parasını çar çur etmemiş yatırım yapmış.

müthiş zeki adam

açıklamarı en az 3-4 sene inzivaya çekileceğene işaret

:love::love:
giphy.gif

Yaz kampina icardi'yi de kat adam akıllı tımar et onu. Sana ve onun diriligine ihtiyacimiz olacak. Seneye isler cok zor olacak

bu sezonuda alırsak 5inci yıldızla beraber Muslera ve Mertens kariyer sonuda gelecektir.

özellikle muslera sonrası için çok iyi çalışılmalı tüm sezon boyunca.

süper bir karakter ya. muhtemelen tüm oyuncular için de büyük ilham ve moral kaynağıdır. bu açıdan çok değerli.

ancak lütfen önümüzdeki sene takımda rolleri dağıtırken kendisine başrolü değil de yardımcı oyuncu rolünü verelim. aksi durumda adama da takıma da yazık olur.

ort 30 dk falan süre alsa, avrupa fikstürü dönüşleri lig maçlarında insiyatif alsa bile yeter.

Her maç 90 dakika performans vermesini beklemeden idareli kullanırsak çok iyi katkı verir ama diğer türlü fazla zorlanabilir fiziksel olarak.

Her maç 90 dakika performans vermesini beklemeden idareli kullanırsak çok iyi katkı verir ama diğer türlü fazla zorlanabilir fiziksel olarak.
Bunun için yerini doldurmak gerek geçen senede yedekten girer idareli kullanırız dedik oraya Kerem'i koyduk sonra Kerem 11 e girememeye başladı. Eğer yerini bu şekilde dolduracaksak formayı kimse alamaz Mertens'den.

Bence yanlis karar 14 yabanci olsa tamam yedek otururdu ama bu sekilde yerine baska bir oyuncu alamayiz ve bütün sezon yükünü tekrar kaldirabikecek mi?

Takım ruhuna verdiklerine, oyun katkısına eyvallah ama Manu deplasmanındaki penaltı-KK hariç Avrupa maçlarında silik kaldı; FB derbisinin en kötülerinden biriydi. Önemli olan o seviye maçlar ve bir yaş daha aldı bu adam. Takımın ön tarafında fiziken zayıf kalan İcardi ve Ziyech de varken ve yabancı kontenjanı düşmüşken kalmasını doğru bulmuyorum. Geçen yıl kadrodaki tek net bek yedeğinin, kontenjan sebebiyle maaşını ödemek suretiyle kiraya göndermek zorunda kalındığını unutmayalım, yine bir yerler eksik kalacaktır.

Tabii bu defa ihtiyaç duyulan mevkilere doğru profilde oyuncular alınacağı varsayımıyla söylüyorum. Yoksa geçen yılki hatalar yapılırsa yine ilk 11 de görebiliriz, faydalı da olur ama o durumda takımdan bir şey olmaz...

Bence yanlis karar 14 yabanci olsa tamam yedek otururdu ama bu sekilde yerine baska bir oyuncu alamayiz ve bütün sezon yükünü tekrar kaldirabikecek mi?
mümkün değil .

8 trasnferi kolaylaştırır tempo ve kondisyon konusunda her maç dili dışarda koşmasının önüne geçerde. Genel olarak tüm sezonu kaldırması çok ama çok zor.

benim gözümde zaten yedek olmalı.

Takım ruhuna verdiklerine, oyun katkısına eyvallah ama Manu deplasmanındaki penaltı-KK hariç Avrupa maçlarında silik kaldı; FB derbisinin en kötülerinden biriydi. Önemli olan o seviye maçlar ve bir yaş daha aldı bu adam. Takımın ön tarafında fiziken zayıf kalan İcardi ve Ziyech de varken ve yabancı kontenjanı düşmüşken kalmasını doğru bulmuyorum. Geçen yıl kadrodaki tek net bek yedeğinin, kontenjan sebebiyle maaşını ödemek suretiyle kiraya göndermek zorunda kalındığını unutmayalım, yine bir yerler eksik kalacaktır.

Tabii bu defa ihtiyaç duyulan mevkilere doğru profilde oyuncular alınacağı varsayımıyla söylüyorum. Yoksa geçen yılki hatalar yapılırsa yine ilk 11 de görebiliriz, faydalı da olur ama o durumda takımdan bir şey olmaz...
Derbilerde ve büyük maçlarda kötü olduğuna %100 katılıyorum ancak kalan 35 maç için de bu katkıyı garanti alabileceğin bir yabancı bulmak zor. Mertens'i rotasyon düşünüp oraya farklı mevkilerde de oynayabilen bir 8-10 alınırsa (Pasaliç tipi) minimum riskli bir iş yapmış oluruz.

Gerçek şu ki; geçtiğimiz yaz Mertens'in +1'i kullanılmasaydı bu sezon şampiyon Fenerbahçe olmuştu.

Geri
Üst Alt