Dries Mertens: “Galatasaray ile 1 sene daha uzatacağım ve sonrasında kariyerim sona erecek”

Derbilerde ve büyük maçlarda kötü olduğuna %100 katılıyorum ancak kalan 35 maç için de bu katkıyı garanti alabileceğin bir yabancı bulmak zor. Mertens'i rotasyon düşünüp oraya farklı mevkilerde de oynayabilen bir 8-10 alınırsa (Pasaliç tipi) minimum riskli bir iş yapmış oluruz.

Gerçek şu ki; geçtiğimiz yaz Mertens'in +1'i kullanılmasaydı bu sezon şampiyon Fenerbahçe olmuştu.
ben bu konuda mantık dışıa çıkıyorum.

Ciro yeterli bana mertens'in kadroda olması için. bir çocuğa bu kadar sevgi hiç oluşmadı içimde bugüne kadar. garip bir şey.

Ziyech ile kendisi arasında super sub. için tercih yapılmalı.

Derbilerde ve büyük maçlarda kötü olduğuna %100 katılıyorum ancak kalan 35 maç için de bu katkıyı garanti alabileceğin bir yabancı bulmak zor. Mertens'i rotasyon düşünüp oraya farklı mevkilerde de oynayabilen bir 8-10 alınırsa (Pasaliç tipi) minimum riskli bir iş yapmış oluruz.

Gerçek şu ki; geçtiğimiz yaz Mertens'in +1'i kullanılmasaydı bu sezon şampiyon Fenerbahçe olmuştu.
İlk sezon performansını tatmin edici bulmadığım için yaşını da düşünerek opsiyonun kullanılmasını istememiştim. İyi ki kalmış, ilk sezondan çok daha iyiydi bu sezon.

Ancak üstteki mesajımda dediğim gibi, ihtiyaç duyulan mevkilere doğru profilde oyuncular alınmadığı için ilk 11 oynadı zaten. Kerem' i Mertens pozisyonunda oynatma planını, daha en başından 'olmayacak dua' diye nitelemiştim. Seneye alternatifi yine Kerem olsun, Mertens yine sağlam olduğu müddetçe ilk 11 oynar. Oraya sağlam bir adam alınmış olsaydı, belki Avrupa maçlarının hikayesi olumlu yönde farklı olabilirdi; öyle de düşünmek lazım...

yavaş yavaş yerini alacak bir oyuncu bulmamız lazım.

ikisi döne döne oynar.

Sportif anlamda Türkiye ye gelmiş geçmiş en profesyonel sporcu olduğunu düşünüyorum.

Başka örneği olan söylesin ama kolay kolay bulunmaz

Şampiyonluk gecesi çok mu içtin?

-“Hayır o kadar kötü değildi. Eve sabaha karşı geldik. Neyse ki Ciro erken kalkan bir çocuk değil”

Bu sezonki istatistiklerin yaşına göre inanılmazdı.

-“Henüz ciddi bir fiziksel rahatsızlık yaşamadım. Şampiyonluk maçına iğneyle çıktım ama iyiyim”

Mertens: “Son yıllarda biraz yavaşladım, el freni çekiliyor tabi ama kendimi de harika hissediyorum. Sözleşmemi 1 yıl uzatıyorum. Galatasaray harika bir kulüp. Kat 1 sene daha burada oynamamı istiyor. Seneye 38 yaşında futbolu bırakacağım.”

Mertens: “Futboldan inanılmaz keyif alıyorum. Gelecek sezon daha az oynayacak olsam bile sorun etmem. Ben pastanın üstündeki krema olurum (gülerek)”

Napoli’den sonra kariyerinizin bu kadar güzel gelişeceğini düşünebiliyor muydunuz?

-“Açıkçası hayal bile edemezdim. Napoli’den sonra Suudi Arabistan ve Amerika’dan teklifler geldi ama eşim Kat buna izin vermedi. Galatasaray’daki performansım açıkçası beni de çok şaşırttı”

Başarılarınız yok etmek istemiyoruz ama Türkiye için sönmüş yıldızlar cenneti” olduğu algısı var?

-“Ligin kalitesi arttırılabilir, bu doğru. Bizimle diğerleri arasındaki fark çok büyük”

Milli takımda yoksunuz. Avrupa şampiyonasını tv’den izlemek nasıl bir duygu olacak?

-“ Milli Takım artık benim için kapanmış bir sayfa. Eğer hoca çağırsaydı giderdim. Açıkçası çağırmamasına da sevindim çünkü çok zorlu bir sezon geçirdik ve uzun bir tatile ihtiyacım var.”

Mertens:” Ciro’nun eğitimi için bir gün Belçika’ya döneceğiz. Leuven olabilir. Napoli’de bir evimiz de var. Ama önce dünyayı dolaşıp sonra Ciro’ya, bir çocuğun ihtiyaç duyacağı istikrarlı ortamı sunacağız.

Sizi ilerde kulübede görebilecek miyiz?

Mertens :” Antrenörlük diplomalarımı aldım ama hocalık falan yapmayacağım. Bu futboldan kopacağım anlamına da gelmiyor ama. Bugüne kadar maaşımın hep %20’siyle geçindim. Birikim yaptım. Bu parayı ilerde işimde kullanabilirim”

Tv’de yorumcu mu olacaksın?

Mertens:” Bir yorumcunun çok maç izlemesi ve vakit ayırması lazım. Ben maç izlemekten hoşlanmam (gülüyor) Bir futbolcuyla bir kafede sohbet edeyim ve onun geleceğini planlayayım, bu daha çok hoşuma gidiyor.

Harika bir son olacak Mertens için yaşadığı hayatı kıskanmamak elde değil

12.yabancı olarak bulunmasında sakınca yok lakin geri kalan 11 yabancıda titiz davranılması lazım, orada hata yapmamalıyız artık.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kariyer sonrasını ise şöyle özetlemek gerekirse: "Antrenörlük diplomalarımı aldım ama bununla ilgili bir şey yapacağımı düşünmüyorum. Bu, içinde olmasam bile futboldan kaybolacağım anlamına gelmiyor." Mesela profesyonel futbolcuların %60'ının kariyerlerinin ardından paraya ihtiyaç duyması beni çok rahatsız ediyor. Menajerim Stijn Francis bu konuda bana rehberlik etti ve son zamanlarda çeşitli şeylere yatırım yaptım. Yıllar boyunca maaşımın %10 ila 20'si ile yaşadım »

Bu nedir abi yav futbolcu için rol model bu herif olmalı. Çok net.

3 milyon maaş alsa aylık 30-60 bin euro ile her türlü krallar gibi yaşanır. Bu herifi emekli olunca bir şekilde kulüp içinde profesyonel göreve almak lazım. Çok başka bir herif.

İlk sezon performansını tatmin edici bulmadığım için yaşını da düşünerek opsiyonun kullanılmasını istememiştim. İyi ki kalmış, ilk sezondan çok daha iyiydi bu sezon.

Ancak üstteki mesajımda dediğim gibi, ihtiyaç duyulan mevkilere doğru profilde oyuncular alınmadığı için ilk 11 oynadı zaten. Kerem' i Mertens pozisyonunda oynatma planını, daha en başından 'olmayacak dua' diye nitelemiştim. Seneye alternatifi yine Kerem olsun, Mertens yine sağlam olduğu müddetçe ilk 11 oynar. Oraya sağlam bir adam alınmış olsaydı, belki Avrupa maçlarının hikayesi olumlu yönde farklı olabilirdi; öyle de düşünmek lazım...

Ligin 2. Yarisinda mertensin verdigi katkiyi verebilecek bir oyuncuyu alacak para bulunmadi henuz

Asil eksik tabii ki 8 no ve beklerdi elenmemize sebep olan

Ligin 2. Yarisinda mertensin verdigi katkiyi verebilecek bir oyuncuyu alacak para bulunmadi henuz

Asil eksik tabii ki 8 no ve beklerdi elenmemize sebep olan
Adam kendini biliyor. Nasıl Napoli' ye yetmeyeceğini görüp ayrıldıysa, bu sezon da bırakma kararını açıkça deklare etmişti. Kontenjan iki eksilmişken, kulübede oturup belki 30 dk filan oynar diye hem kontenjan harcayıp, hem de 3 milyon maaş vermek üzere ikna edilmesini doğru bulmuyorum. Gole en yakın pozisyondaki oyuncunun dripling ve şut tehdidi daha yüksek olmalı...

İcardi, Ziyech, Mertens...Barış' ı üç otuz paraya satıp sol kanada da sönmüş bir 'yıldız' aldık mı Voltranı tamamlarız artık.

Tadında bırakmayı tercih ederdim...

Adam kendini biliyor. Nasıl Napoli' ye yetmeyeceğini görüp ayrıldıysa, bu sezon da bırakma kararını açıkça deklare etmişti. Kontenjan iki eksilmişken, kulübede oturup belki 30 dk filan oynar diye hem kontenjan harcayıp, hem de 3 milyon maaş vermek üzere ikna edilmesini doğru bulmuyorum. Gole en yakın pozisyondaki oyuncunun dripling ve şut tehdidi daha yüksek olmalı...

İcardi, Ziyech, Mertens...Barış' ı üç otuz paraya satıp sol kanada da sönmüş bir 'yıldız' aldık mı Voltranı tamamlarız artık.

Tadında bırakmayı tercih ederdim...
Demek ki oynayabilecegini dusundu ki devam ediyor yav yoksa niye devam karari alsin

2. Devre gayet diri ve fitti ozellikle son 10-15 hafta hayatta 37 demez kimse. Defans katkisi da asiri iyiydi

Seneye de yaklasik 2.000-2.300 dk sure alir yaklasik 15 de gol katkisi yapar

Clde bence de son 15-20 dk haric oynayamaz ama 8 mac yapacagiz donuslerinde ligde ne katki alacagimiz net olan mertens buyuk fark yaratacak

Ciddi harikulade bir kişilik yav
Kıskanıyorum adamı 🥳

gs tarihine 3 sezon bıraktı şahane

Geri
Üst Alt