Drogba: "Galatasaraylı olmaktan gururluyum ama Jose'nin ırkçılık yapmadığını bilmenizi istiyorum"

Buraya geldiğinden beri Türkiye’yi Türkleri küçük gören, aşağılayan bir adam var
En sonunda içinden geçeni tutamadı ve Pazartesi günü bizler hakkında ne düşündüğünü açıkça söyledi
İstediğiniz kadar ırkçılık yok deyin, adamın bu sözlerinden neyi kast ettiği, niyetinin ne olduğu, bizi nasıl gördüğü belli
Bence bu düpedüz ırkçılık ama maalesef söyledikleri yanına kar kalacak çünkü biz Türklere ırkçılık yapılması kimsenin umrunda değil

Kelimeler kültüre göre anlam kazanır. Svastika Hindistan'da ırkçılık olmayabilir, İsrail'de ise öyledir. Türkiye'de iki Türk'ün birbirine maymun demesi ırkçılık değil, hakarettir. Avrupa'da ise ırkçılıktır. Kariyerinin 30 yılı Avrupa'da geçen adam, aynı ırktan olmadığı birisine maymun demişse, ırkçılık yapmıştır.

Bunu uzatmanın anlamı yok.

Mourinho ırkçılık anlamında söylememiştir bence öyle 1 hata yapmak istemez ama bu hakaretten dolayı 3-4 Maç ceza yemesi gerekirdi.Fatih hocanın en ufak hareketinde 7-8 Maç ceza veriyolardı..

Düşüncelerim aşağı yukarı böyle. Burada hala ırkçılık anlamında söylememiştir falan deniyor. Fb taraftar forumu falan sanıyorum bazen burayı. Mou'nun ne anlamda söylediği önemsiz söylem ırkçı bir söylem bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Bu sezon içerisinde örnekte var işte Bentancur ırkçı olduğu için mi 7 maç ceza aldı? Hayır espri yapmaya çalışırken ırkçı bir söylem de bulunduğu için 7 maç ceza aldı. Bunun nedeni de 0 tolerans bu söylemi normalleştirmek büyük bir hata çünkü. Bir de "siyahiye yaparsa ırkçı beyaza yaparsa değil" mantığı başlı başlına ırkçılık barındırıyor haberiniz olsun.

Hayırdır Drogba sen kimsin? 2 sene burada oynadın diye kulüp efsanesi mi zannediyorsun kendini? Irkçılık sadece ten rengiyle mi alakalı bir şey ayrıca? Babanı da al çektir ol git burdan.

Yukarıdaki mantıklara göre 70 yaşındaki bir saldırgan katil yada sapık olmayabilir.
Amerika son 2 yıldır çok iyi adamların ne tür bir pislik olduğuyla çalkalanıyor. Geçmişlerinde öyle olduğunu görmediğimiz için aklanmış mı olması lazım.

Irkçı ifadelerde bulunan birine geçmişinde ırkçılık yoktu diye savunmak asıl absürt olan konu.

Bende bugüne kadar kimseye ırkçılık yapmadım yarın sosyal medyadan önme gelen siyahiye-beyaza sen maymun gibi yürüyorsun turuncu bireylere orangutan muamelesi yapayım tüm sosyal medya normal karşılasın. Mantıklı mı sizce.

Mourinho ırkçı biri denildiğini zannetmiyorum.
Burada mourinhonun yedek kulübesine ırkçı ifade kullanıp kullanmadığı tartışılması gerekiyor. Konuyu alıp ırkçı-değil kavramına taşıyan da biz değiliz başını acunun çektiği algı ekibi.

Irkçılığın kelime anlamını mı tartışalım illa, oradan mı başlaması lazım.
İkincil insan görüp bir topluluğu aşağılama çalışmak hakaret değil ırkçılıktır.

Hakaret kişilere olur topluluğa olmaz.

Mourinhonun yaptığı eylemler, hareketlerle desteklemesi ve toplu şekilde stadyumu da işin içine katması.

Vahşi ormanda bir araya gelmiş bireylersiniz ve yedek kulübenizde maymun gibi zıplayan adamlar var.

Siz bunu kabullenip hoşunuza gidiyorsa bu saatte sonra her gelen sivri dişli size ve sizi temsil eden kişilere her türlü yakıştırmayı yapar ve gider.

Sizde hakaret bu diye de az buçuk ünlü olmuş şeref yoksunu insanlara saygı duymaya devam edin.
Acunun da hareketleri yumuşatın, alinin de abi.

türk hakemi zorbalayacaksın yabancıların yanında hakem odasında aşağılayacaksın. Rakip kulübeye maymun diyeceksin. Türk futbolunu her fırsatta gömüp avrupaya rezil etmeye çalışacaksın. Ondan sonrada kimse sana bir şey demeyecek ve savunacak öyle mi hayır sen bir ırkçı tabir kullandın cezasını çekeceksin sana acımayacak kimse ettiğini bulma zamanı. Türk milletini türk futbolunu aşağılayıp aşağılayıp durmak neymiş bedelini ödetirler sana gör şimdi.

Lan adam stada orman, teknik heyete maymun dedi

Daha ne soylemesi lazim, bari burada savunmayin lan burasi galatasaray forumu.
ne dediklerini bilmiyorlar ne yapsan müstehak bunlara. Galatasaraylılık eşiğinin düşüklüğü ile açıklanabilir ancak o tip yorumlar başka bir şey diyemiyorum.

chelsea macından sonra bu arkadaşı zaten sevmıyordum

hic bi zamanda sevmedım

boş bi topcu

burak yılmaz fln bundan 10 kat fazla katkı verdi

Geri
Üst Alt