Dün Geceki Taraftarlara "Adam Öldürmeye Teşebbüs"'ten Soruşturma!

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
"Adam öldürmeye teşebbüs"

Galatasaray'ın, Borussia Dortmund'a 4-1 mağlup olduğu mücadelede taraftarların neden olduğu tribün olaylarının yankıları sürüyor.
Dortmund Emniyet Müdürlüğü ile savcılık, 700 kişi hakkında "cinayete teşebbüs" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

adam_oldurmeye_tesebbus_h22417.jpg

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın, Borussia Dortmund'a konuk olduğu maçta tribünde çıkan olayların ardından, Dortmund Emniyet Müdürlüğü ile savcılık ortak basın toplantısı düzenledi.

Dortmund Emniyet Müdürü Gregor Lange, "Ciddi bir kargaşa yaşandı ve bu kaosa sebep olanlar ‘taraftar’ tanımını haketmiyor" ifadesini kullandı. Geniş çaplı bir soruşturma açıldığını ifade eden Lange, 700 kişide kimlik tespiti yapıldığını ve soruşturmayı cinayet masasının yürüttüğünü açıkladı.

Maçta ekip amirliği yapan Edzard Freyhoff ise, yaklaşık 1800 taraftarın şehir içinde toplandığını ve olayların burada başladığını söyledi. Yanıcı maddelerin statta da kullandıldığını rapor eden Freyhoff, bir kısım taraftarın saldırılarına şiddet ile karşılık vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Freyhoff ilk etapta 21 kişinin tutuklandığını, soruşturmanın devam edeceğini vurguladı.

Basın toplantısına katılan Dortmund Savcısı Birgit Cirullies, stattaki nefret boyutunun düşündürücü olduğunu belirtirken, bundan sonra önlemlerin arttırılması gerektiğini söyledi. 3,6 kilo ağırlığındaki oturakların yerlerinden sökülüp güvenlik görevlilerine atıldığını anlatan Cirullies, "Ölü olmaması büyük bir şans" diye konuştu.

Cirullies, Borussia Dortmund yetkililerini de ağır bir şekilde eleştirirken, güvenlik önemlerinin yetersiz olduğunu ve aramaların daha yoğun yapılması gerektiğini söyledi.

Ntvspor

Dün taraftarın yaptığı savunulamaz ama tahrik de edilmişler.

Taraftarların arasında Dortmund formalı birisi pkk bayrağı açmaya kalkışmış, taraftarlardan birini polis almaya çalışmış falan.

Tabi yine de daha sakin olmalarını dilerdim.
Hiç gerek yoktu böyle şeylere.
11-12 sezonunda ki gibi centilmen olmamız gerekiyor.
Bize yakışan budur.

Bu andavallar meşale yakıp oyunu durdurdular,dönen topta kornerden golü yedik.Avrupa'da aynı Türkler.Bir fark yok.

Türkiye'de olsa ''sahaya yansıyan bir şey yok'' diyip üstüne çay ısmarlayıp yollarlardı.

Fenerbahçe şike rekoru kırdı 5-6 farklı kurum onayladı, terbiyesizce, küstahça ceza veremeyiz dediler.

iste bu. böyle kan alirlar adamin bi tarafindan.

Umuyorum ki 700'Üne de en ağır cezayı verirler. Ben ne zamandır diyorum bu hareketleri yapanlar, özellikle sahaya ve rakip taraftara cisim atanlar adam öldürmeye kasten teşebbüsten yargılanmalı diye.

Bu hırtolarda amma abarttı ya sanki bana dünyanın en barışcıl milleti. Naziler sizi.

kanunlar izin veriyor mu bilmiyorum ama bu tür olaylarda olusan maddi zarari da (saha kapanmasi, kirilan koltuklar, vs) bu mallara ödeteceksin ki iyice caydirici olsun. düsünsene adam kredi cekip taksit ödeyecek yillarca. yere bile tüküremez artik.

Signal Iduna Parktaki oturup maçını dikkatle izleyen Dortmund taraftarının karizması > Bizim yarıçıplak şekilde meşale yakıp sağa sola küfür eden taraftar karizması.

Kim Partizan taraftarını iyi,karizmatik,ateşli bulur ? Kime sorsan itici,pislik taraftar topluluğu.
Kurtulalım artık şu profilden.

StNasil iceri alabildiler o kadar malzemeyi, hadi Türkiye'de adamlar torpilli, görevliyi taniyor, önceden ayarlanmis, eline para veriyor rahat rahat giris yapiyor.. koskoca Sl macinin görevlileri ne halt yiyor, hic mi arama yapmiyorlar.

abartıyorlar demiş 3-5 kişi.. Türkiye'de yaşayınca normal geliyor tabi..

bak assalar üzülmem.. o derece..

böyle böyle temizlersin işte ülkeyi.. ama malesef bizden hala akın akın anadolu çomarı göç ettiği için işleri zor..

adamlar haklı.bızım burda hayvanlar etrafa molotof attıgı ıçın bıze bu tıp seyler ufak gelıyor.adamların ulkesınde kurallarına uyacaksın.

seviyorum alman polisini adamın g.tünden kan alırlar işte böyle

Geri
Üst Alt