Dünya Kupası'nın Underrated Oyuncuları

Hüsnü Ayabakan

Berlin Panteri
Aslında bu konuda bir underrated 11 yapmak isterdim ama her mevkiiye oyuncu bulamayabilirim... Genelde bu tip turnuvalarda hücumcular ön plana çıkar savunmacıların pek lafı edilmez... Yıldız da olabilir sönük bir isim de sizce gösterdiği performansa göre adından çok söz edilmeyen oyuncular kimler ?

Vlaar (Hollanda) : Muazzam bir turnuva geçirmesine rağmen gösterdiği performans kadar reklamı yapılmadı...Çoğu maç hatasız oynadı ve Hollanda defansının tartışmasız en iyisi ve bel kemiğiydi.. Hızlı -hamleli-kademe anlayışı olan-hava toplarında üstün bir stoperde aranan hemen hemen tüm özelliklere sahip bir isim..

Di Maria(Arjantin) : Bazıları abarttığımı düşünebilir ama bu adam kulüp takımında Ronaldoyla Milli takmda Messiyle yani dünyanın en iyi 2 oyuncusuyla bir arada oynamak zorunda...Buna rağmen 2 takımda da bu yıldızlardan daha çok top kullanıp sorumluluk alabiliyor... Arjantini burada 3-5 maç izlesek de Real Madrid'de daima elini taşın altına sokan futbolcu olmuştur.. Bencilliği tartışılabilir ama en azından zor anlarda sorumluluk almaktan kaçmayan maçı bırakmayan biri isim..

Mascherano(Arjantin) : Pique'den çok daha iyi stoper oynayabilmesine rağmen Barca'da hep arka planda kaldı(Sanırım Piqueye göre biraz çirkin olduğu için)..Yeri geldi stoper oynadı yeri geldi gerçek mevki defansif orta saha oynadı.. Orta saha oynadığı için defansta bile olsa iyi top çıkarıyor güzel ara pasları atabiliyor..Müdahalelerine baktığın zaman dünyanın sayılı oyuncularından diyebiliriz.. Bence performansına göre adındn çok az söz edildi..

Gamboa(Kosta Rika) : Turnuvanın sempatik takımında genelde J. Cambpell-Ruiz ön plana çıksa da dinamik sağ bek Gamboa benim oldukça dikkatimi çekti...Oyunu 2 yönlü oynayabilen hızlı ve diri bir oyuncu..

Rodriguez(Kosta Rika) : Vlaar Hollanda için neyse Rodriguez de Kosta Rika için odur.. BU kadar az gol yemelerinin 1 numaralı sebebi..

Brahimi ( Cezayir ) : Orta sahada hücuma dönük(genelde sağda) oynayan Brahiminin en büyük şanssızlığı Feghouli ve Slimaninin fazla ön plana çıkması oldu..İyi adam eksilten ve takım oyununu benimseyen Brahimi'nin adından neredeyse hiç söz edilmemiştir..

Yepes(Kolombiya) : Yıllanmış şarap misali oynadığı futbolla beni mest eden bir oyuncu daha.. O yaşına rağmen turnuvanın en sağlam defanslarından biriydi..Muhakkak her oyuncu gibi onun da hataları olmuştur ama yaptıkları bu hataları fazlasıyla örttü..

Aguilar(Meksika): Turnuvaya bomba gibi başlayan sağ bek oyuncusu ilerleyen dönemde bu gelişimini sürdürmedi... Bence yine de adından daha çok söz edilmesi gereken bir oyuncuydu..

Rebic(Hırvatistan) : Çoğumuzun son maç gördüğü kırmızı kartla hatırladığı Rebic müthiş dribblingleriyle dikkatimi çekti..Kısa süre oynadı ve çok az şans verildi..Adını yazın bir kenara gelecekte daha çok duyarız..

Drmic(İsviçre) : O da Shaqirinin gölgesinde kalan bahtsızlardan...Bence İSviçrenin en faydalı en dikkat çekici oyuncusuydu..

Holebas(Yunanistan) : Sol bekte oldukça iyi iş çıkardı hücuma yaptığı katkı üst düzeydi nedense onun da adından pek söz edilmedi..

Tüm maçları izlemeyemidiğim için kaçırdığım isimler vardır... Sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum..Mesela Amerikayı 1 maç bile izleyemedim..

Konstantinos Manolas

Ron Vlaar

Jasper Cillesen

Kevin de Bruyne

Mile Jedinak

Keylor Navas

Nabil Bentaleb

Daniel van Buyten

Ilk aklima gelenler..

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

Konstantinos Manolas

Ron Vlaar

Jasper Cillesen

Kevin de Bruyne

Mile Jedinak

Keylor Navas

Nabil Bentaleb

Daniel van Buyten

Ilk aklima gelenler..

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

Navastan çok söz edildi bence Clissenin en büyük şanssızlığı penaltılardaki vasat performansının tüm turnuvaya mal edilmesi oldu...

Basligi dünya kupasında oynadigi futbolun kalitesine gore adindan az soz ettiren oyuncular mi yapsaydim ? Bir konuya da laf olsun diye birşey yazmayin yahu baslik kisa olsun kolay anlasilan bir tabir olsun diye öyle yazdim

Avustralyalı bir oyuncu vardı ismini unuttum , alman 2. liginden , Türkiyede bizde olmasada kalan takımlarda iş yapabilecek bir adamdı bence

" Dünya kupasının yeterince değer görmeyen oyuncuları " bu da çok kasıntı oldu

Geri
Üst Alt