dünya tarihinde video kaydı olan ilk futbol maçı

128 yıl önce olmasına karşın çimler, bizim şu andaki bir çok stadımızdaki çimlerden daha iyi durumdaymış.

128 yıl önceya ait bir video mu emin olamadım.

Tabiki sonradan renklendirilmiş ama bana fazla iyi geldi.

Not: yapay zeka ile kalite de arttırılabilir. Bilemedim.

Benim asıl merak ettiğim konu maçın skoru neydi acaba?

Benim asıl merak ettiğim konu maçın skoru neydi acaba?
1897 yılında Glentoran ile Cliftonville arasında oynanan ve tarihte video kaydı olan ilk futbol maçı olarak bilinen karşılaşmanın skoru hakkında kesin bir bilgi mevcut değil. Maç, Belfast'taki The Oval stadında oynanmış ve Lumière Company adına Alexander Promio tarafından filme alınmış. Ancak, o dönemin kayıt teknolojisi ve arşivleme yöntemleri nedeniyle maçın sonucuna dair resmi bir kayıt günümüze ulaşmamış.

Bununla birlikte, maçın tarihi önemi daha çok video kaydının varlığı ve futbolun erken dönemdeki popülerliğini göstermesi açısından vurgulanıyor. Glentoran ve Cliftonville, Kuzey İrlanda'nın köklü kulüplerinden ve bu maç, İrlanda Futbol Ligi'nin (Irish Football League) erken dönemlerinde gerçekleşmiş. O dönemin maç sonuçlarını belgeleyen kaynaklar sınırlı olduğu için, bu spesifik maçın skoru hakkında net bir veri bulunmuyor.

stad adına bakarsak sanırım bu maç

Maç mıymış bu???

vasfi'cim - guzel bir icerik secimi olmus - eline saglik .

bu arada ,

bahse gecen vidyo nun imdb sayfasi da mevcut ;

^ lumiere kardesleri gecmiste sinema bolumunde degindigim oldu . haliyle acilan bu baslik gorur gormez dikkatimi cekti .

habere gelirsek , benim bildigim ; bu iki ustad kardesin o donem yaninda calisan ^alexandre promio ->
resmi kayitlar da boyle bir yolculuk yapildigi belirtiliyor . ki , merhum promio o donem operator/yonetmen/cekimci olarak bir cok ulkeye gonderilmis lumiere kardesler direktifiyle , - hatta - istanbul ve o donem osmanliya bagli kimi bolgelere de gitmis (misir vs) . genel anlamda harita da bir uc dan diger uca da gitmis abd, japonya vs ~ .

bu baglamda guzide bir ornek ;

1897 promio ustadin gozunden istanbul altin boynuz ~ .

imdb sayfasi ; Constantinople, panorama de la corne d'or (Short 1897) ⭐ 5.6 | Short

baslik futbol odakli gozukse de , yine de , ustteki noktalari ek olarak kendimce belirtmek istedim. :hat:

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Ata B. Oğuz , @Arif Doğan Karakaya ,@Hüsnü Ayabakan

saygi ve selamlar .

Geri
Üst Alt