Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi Kalecisi Taffarel'dir

yasar yok ama hayrettin var.

neuer, casillias, cech, buffon, barthez, khan, kopke, shilton, w.zenga, meier, schmeichel, dino zoff, yashin, chilavert ilk anda aklıma gelenler...

benim gönlümde gelmiş geçmiş en iyi kalecidir..

arsenal maçı ile alakası yok.. senelerce izledim.. uzaktan gol yediğini hiç hatırlamıyorum.. (nadir bir gol kaçırmadıysam) hiç uçmadan 90'dan top alırdı.. inanılmaz yer tutardı.. top mıknatıs gibi eline yapışırdı.. bazuka gibi şut ellerinde yok olurdu.. bu nasıl adam derdim..

yaşadım yani ben bunları.. çok iyi hatırlıyorum..

tabi ki çok çok iyi kaleciler geldi geçti.. ama ben Taffarel'i ne kahn'a, ne neuer'e değişmem..

benim gönlümde gelmiş geçmiş en iyi kalecidir..

arsenal maçı ile alakası yok.. senelerce izledim.. uzaktan gol yediğini hiç hatırlamıyorum.. (nadir bir gol kaçırmadıysam) hiç uçmadan 90'dan top alırdı.. inanılmaz yer tutardı.. top mıknatıs gibi eline yapışırdı.. bazuka gibi şut ellerinde yok olurdu.. bu nasıl adam derdim..

yaşadım yani ben bunları.. çok iyi hatırlıyorum..

tabi ki çok çok iyi kaleciler geldi geçti.. ama ben Taffarel'i ne kahn'a, ne neuer'e değişmem..

2.15 bu sayılır mı? :)

CH L 2-1. 3rd Qalify. St Gallen 1-2 Galatasaray (full highlights) - YouTube

Sevdik, canimiz cigerimiz dedik ama abartmiyalim bence. Brezilyalilar bile komik bulur..

taffarel kalistesinde bir kaleciye çok nadir denk geliyoruz brezilyada kaleci yetişmez denilen bir ortamda hem kaleyi korumuş ve harika bir performans ile adını bütün dünyaya duyurmuş bir kaleci.

1214840_xbig-lnd.jpg

IFFHS Dünyanın En İyi Kalecisi ödülü 1987'den beri her yıl Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) oylarıyla dünyanın en çok göze çarpan kalecisine verilen bir ödüldür. Burada Taffarel dönem dönem en iyi 10 kaleci arasında yer almış. Hatta 1991-94 yıllarında 3. basamakta yer almış. Ama bu listede Rüştü Reçber'inde 2002 dünya kupası etkisiyle 3. olduğunu unutmayalım.

Taffarel hem Galatasaray hem de Brezilya taraftarı için çok önemli bir kaleci. Öncelikle Brezilya milli takımının makus talihini değiştiren kaleci olduğunu söylemek lazım. Brezilya çok iyi futbol oynasa da bir türlü adam gibi kalecisi olmadığı için yitip giden şampiyonalardan sonra ilk kez ortalama üstü bir kaleciye sahip olmuştu Taffarel sayesinde. Bu sayede de başarılı oldular şampiyonalarda.

Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş. Taffarel belki dünyanın en iyi kalecisi değildi ama hem bizim hem Brezilya'nın en iyi kalecilerden biri belki de en iyisi olarak kalacak tarih sayfalarında.

En iyisimi bilmem de şutu yumuşacık hale getirip ellerinde mıknatıs varmış gibi kalması şimdiye kadar hiç bir kalecide görmedim.

Geri
Üst Alt