- 23 Temmuz 2011
- 75.742
- 51.226
- 4.843
Küfür mü edecez bu başlıkta?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Üstat sanki sen storedan alışveriş yaptığında galatasaray'a para mı kalıyor? 120 trilyon ciro yapıp 2 trilyon zarar ediyorsun aradakiler zengin oluyor sadece...Hiç alışveriş yapılmasa kardayızBu adamı tekrar seçerlerse Galatasaray’ımı uzun süre desteklemem alışveriş etmem
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstat sanki sen storedan alışveriş yaptığında galatasaray'a para mı kalıyor? 120 trilyon ciro yapıp 2 trilyon zarar ediyorsun aradakiler zengin oluyor sadece...Hiç alışveriş yapılmasa kardayızBu adamı tekrar seçerlerse Galatasaray’ımı uzun süre desteklemem alışveriş etmem
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi![]()
Yok cidden şaka yapmıyorum kar ediyoruz renktaş gerçekten.
Uğur renktaş hakkaten bu storelardan alışveriş ve ciro-kar-zarar olayı ilginç geldi bana. Neden öyle olduğu hakkında biraz ayrıntı verebilirmisin?Yok cidden şaka yapmıyorum kar ediyoruz renktaş gerçekten.
Uğur renktaş hakkaten bu storelardan alışveriş ve ciro-kar-zarar olayı ilginç geldi bana. Neden öyle olduğu hakkında biraz ayrıntı verebilirmisin?
Şimdi sidik yarıştırır gibi feneriumla mağaza sayısı yarıştırdığımızdan gittik abdullah kiğılı gibi bir kurdun tuzağına düştük. Kısaca değerlendirmek gerekirse totalde 104 adet storeumuz var ki bunun 1 tanesi kktc'de. Bunun dışında kayıtlarda web sitemizde 1 store olarak geçiyor. 4 tane de mobil tırımız var. Ne varki 99 adet storeun biri stad olarak geçiyor 7 tanesi de ali sami yen spor kompleksimdeki malum kiosklar, standlar.
Aslında bu sidik yarıştırmak için yapılan aldatmacalar çıkınca geriye 92 store kalıyor. Bunun 65'i bayi-27'si ise direkt bizim mağazamız...
65 bayi teminat mektubu vererek cirodan belli bir bay ile franchise sisteme katılım bedeli gibi taahhütlerde bulunarak gs mağazacılık zincirimize dahil olurlar. Ne var ki bu bayiler toplam hasılatımızın üçte birini ancak yapar, teminat mektubu alındı diye işlensin diye sportif aş çalışanlarına rüşvet verir, raflarında galatasaraya ait olmayan ürünler satılır, galatasaray adı ile reklam yapılır avmlerde yer kapılır, avm yöneticileri tehdit edilir falan filan...
Kalan 27 mağazamızdan sadece Stad Store-Aslantepe Store-Florya Store'a kira vermiyoruz. Diğer 24 storeumuz ise;
1) Bağdat Caddesi
2) Bakırköy
3) Sirkeci
4) Beyoğlu
5) Sabiha Gökçen Havaalanı
6) Capitol
7) Nişantaşı
8) Üsküdar
9) Vadi İstanbul
10) Bursa
11) Kızılay
12) Profilo
13) Olivium
14) Avcılar
15) Kızılay
16) Alsancak
17) Cevahir
18) Kaleiçi
19) Pendik
20) Levent
21) Ümraniye
22) Adana
23) Çeşme
24) Fethiye
Ciromuzun çoğunu bu mağazalarımız yapıyor kalanını ise web sitesi...Kıbrıs ve tırlar da tırt yani...Bir dönem Ünal Aysal Store Plus yapmış amatör şubelerimizin ürünlerini kendi tesislerimizde satan butik mağazalar da açmıştı maslakta-kalamışta vardı ki onlar da şimdi kapalı...
Eskiden çatalca, pendik ve floryada üç ayrı depoda atıl durumda 2002'den beri duran stoklarımız 2015'te stadın altındaki depolara taşındı böylece 3 trilyon kira vermekten kurtulduk. Sonrasında sportif aş'nin zararını düşük göstermek için 6111 ve 6736 sayılı kanunlardaki stok affından faydalanmaıp kar yazdığımız kadın etekleri-sütyenler-kırık kupaları haraç mezat store ve stat arasına kermes tadında çadırlar açtık maç günleri denk gelmişsinizdir 2016'da özellikle. Böylece 1.279.000 olan stok şu an 330.000'lere inmiştir. Bu operasyon sonrası defter değeri 30 trilyon olan stokların aslında 2 trilyon olduğu ortaya çıkmış en azından stoklar eritilmiş ve küf kokacağına sıcak para girişi sağlanmıştır.
Ancak bu iyi niyetli çabalar boştur zira dursun başkanın bilezikleri storeda satılan ürünler arasında en çok kar elde ettiğimiz ürünlerdir düşün olayın vehametini renktaş
Şimdi gelelim niye mağazacılık kapanmalıya ve alışveriş yapmasak daha karlı olacağına;
Yıllık ortalama 75 milyon hasılat yapar ki yellow friday ile filan arttı ama geçici bu misal 2017'de tam olarak hasılat 73.243.274 tl idi...
Ne var ki tedarikçi-aracı-imalatçıya gider olarak 50 trilyon yazarız ki bu geçen sene tam 47.039.182 tl'dir...
Operasyonel masraflar da ki bunlar 196 çalışan maaşı-kira ödemeleri-dağıtım-nakliye giderleri ve tanıtım harcalamarıyla genel pazarlama masrafları yaklaşık 40 trilyondur. 2017'de sadece pazarlamaya 27.071.248 tl ve operasyonel giderlere de 11.834.679 tl harcadık.
Ayrıca nike ana sponsorumuz ve sizin alıp isim yazdırdığınız formalar ise en az kar ettiğimiz store ürünleri. O zamanlar sormuştum aldığın 1 resmi yeni sezon formasına 2 çift sarı kırmızı bileklik denk geliyordu...
Yapılması gereken renktaş şu...Her ne kadar ünal aysal'ı sevmesem de önce sportif aş mağazacılık aş'yi derneğe rivadan yahut floryadan gelecek parayı satın alma bedeli olaral fahiş fiyatla satacak misal 150 trilyon diyelim. Bu sportif aş'nin değerini arttıracak hemen ardından da son sermaye artışı ile %68'e çıkan sermaye oranımızdan %8lik hisse satacağız buradan 80 trilyonu aşkın gelir elde edeceğiz %60 hissemiz kalacak.
Hemen ardından da bayilerle olan sözleşmemizi feshedeceğiz bir anda 65 mağazanın yükünden kurtulacağız. Ardından bildiğim 4 mobil mağazadan 2 tır bizim malımız takribi onların satışından da bir 4 trilyon gelse...Yukarıda sıraladığım kira verdiğimiz 24 mağazayı da biz kapatsak kira vermekten kurtulsak sadece avm ve fünikiler nedeniyle vadiistanbul ile galatasaray derneklerinin malı olan kızılay ve levent şubelerini tutarız sembolik kiralar olacağından ve kalamışa, rivaya, kemerburgaza, taçspora da birer ufak mağaza açarız kendi mülklerimize aşağıdaki gibi bir mağaza zincirimiz olur;
1) Florya
2) Kemerburgaz
3) Riva
4) Taçspor Ataşehir
5) Kalamış
6) Vadi İstanbul
7) Stad
8) Aslantepe
9) Levent
10) Kızılay
ve websitesi...Bu sayede 196 çalışanı rahatlıkla 50'nin altına indirir tasarruf sağlar, hepsi gözümüzün önünde kendi mülkümüzde olacağından da hırsızlığın önüne geçer, nakliye-dağıtım masraflarını kısarız (stadın bodrumundan zemin kata transfer olur çok çok
Bu sayede yıllık 40 trilyon tasarruf saplanır ve bu satış operasyonu ile de nakit sıcak 90 trilyona yakın para girer...
Son bir önlem de ürün yelpazesi arkadaş celticin websitesine bak bir de bizimkine...Ne biblo kupalarımız var ne kitimiz ne retro topumuz-formamız sanki tekstil firmasıyız...ne bir dvd ne bir kitap bir şey yok ancak ailelere tekstil ürünü çocuklara kırtasiye ha birde gomisin el örgüsü bebişiMecburen ana sponsorun nike'ın ürünleri olacak tabii ama dediğim gibi bize bir karı yok onların Eğer ürün yelpazesi de düzenlenirse rahatlıkla imalat maliyeti düşeceğinden kar marjı artacak ve perakendeciliği tekstilciliğin elinden kurtarıp yıllık orada da bir 15-20 trilyon tasarruf sağlarız.
Ben çok mu zekiyim? Yok canım...Yönetimler çok mu aptal? Hiç alakası yok...Peki neden illa alışveriş yapın diyorlar bu kadar zarara göz yumuyorlar? İşsizlere iş, açlara aş sağlamak cimbombomun görevi ya renktaşlarHaram yemeden olmaz...
Saf bir galatasaray taraftarı yellow friday dedi ya bir sürü adamın çalmasına imkan sağladınız gidip alışveriş yaparak renktaş yoksa 20 trilyona yakın alış veriş yapıp 2.5 trilyon kar elde edip bundan da faaliyet gideri olarak 1 trilyonu düşünce 3 günde o kadar goy goy sonrası 960.000 tl net kar elde etmek ne deme ki o da vergi öncesi...
Direkt 10 trilyonu dernek olan galatasaray'ın hesabına bağış olarak yatırsaydınız da direkt aradaki 7.5 trilyon hırsızlara değil de galatasaraya gitse daha iyi olmaz mıydıHürmetler...
Rica ederim 10 parmak sizler için şimdi fark ettim de bazı yazım hataları olmuş ama önemli olan içerik selametleEyvallah ellerine sağlık.
Direkt 10 trilyonu dernek olan galatasaray'ın hesabına bağış olarak yatırsaydınız da direkt aradaki 7.5 trilyon hırsızlara değil de galatasaraya gitse daha iyi olmaz mıydıHürmetler...