GSC Haber Dursun Özbek: "Galatasaray tarihinde bir ilki yaşıyoruz"

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde oyuncuların alacağı ve herhangi bir borcun olmaıdğını söyledi. Özbek, "Galatasaray tarihinde bir ilki yaşıyoruz. Uzun bir süreden sonra bu bir ilk!" dedi.​

Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün ekonomik durumu ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özbek, yeni sezona borçsuz başlayacaklarını belirtti. Sabah gazetesine yaptığı açıklama Özbek, "Galatasaray tarihinde bir ilki yaşıyoruz. Uzun bir süreden sonra bu bir ilk! Yeni sezona sıfır borçla giriyoruz." dedi.

"Oyuncuların alacağı yok, vergi borcu yok ayrıca hiçbir kuruma karşı da borcumuz yok. Bu Galatasaray için bir milattır." ifadelerini kullandı.

Mecidiyeköy'deki proje içinse Özbek şunları söyledi, "Yıl sonuna kadar bitirilecek, ayrıca bizim rezidansta bulunan dairelerden 50-60 milyon dolar arası bir gelir elde edeceğiz."

1753683588108.webp

Gerçekten efsane başkan. Burak elmas faciasından sonra takımı ayağa kaldırdı.tabiki hataları çok ama icadı osimhen gibi transferlerle yeni nesli Galatasarayli yaptı. Gelecekte kıymeti bilinecek bence..
Kendi döneminde atacağı diğer adımlar belirleyecektir bunu ,şu ana kadar tr şartları için idareci gözüküyor,sıfırdan var etmedi,hazırda olanları değerlendirdi.efsanelik bir durum yok açıkcası

dursun un son gidişinden sonra böyle bir dönüş kimse beklemezdi herhalde. etrafındakilerden midir yoksa kendi yeteneği midir bilmem ama gs nin aysal döneminden sonraki şahlanışı kendi baskanlığı döneminde oldu. tarihin en kötüsü olarak gitti, en iyileri arasında geri döndü. hakkını vermek lazım. maddi manevi hem camiayı hem takımı hem kasayı güçlendirdi. erden'in çizdiği yoldan gittiler. yoksa ne stad, ne ürünü bu kadar yüksek fiyatlara çıkarmak gibi düşünceleri yoktu. fiyatlar yükseldi kasa güçlendi. ilk dönemleri 2 3m kasa parasıyla transfer kovalamakla geçti. şimdi 75m lara oyuncu alıyoruz. farkı düşünün. futbol basarısının geldiği noktadır bu sonuc.

Peki, tamam bu cidden cok onemli bir basari ve tebrik ederim. Asil soru; bundan sonraki surecte tekrar ayni borç yukunu yasamayalim diye planlarimiz nedir ? Bu borcsuz durumdayiz demek kadar cok onemli bir nokta....

dursun un son gidişinden sonra böyle bir dönüş kimse beklemezdi herhalde. etrafındakilerden midir yoksa kendi yeteneği midir bilmem ama gs nin aysal döneminden sonraki şahlanışı kendi baskanlığı döneminde oldu. tarihin en kötüsü olarak gitti, en iyileri arasında geri döndü. hakkını vermek lazım. maddi manevi hem camiayı hem takımı hem kasayı güçlendirdi. erden'in çizdiği yoldan gittiler. yoksa ne stad, ne ürünü bu kadar yüksek fiyatlara çıkarmak gibi düşünceleri yoktu. fiyatlar yükseldi kasa güçlendi. ilk dönemleri 2 3m kasa parasıyla transfer kovalamakla geçti. şimdi 75m lara oyuncu alıyoruz. farkı düşünün. futbol basarısının geldiği noktadır bu sonuc.
Ne zaman işi bilenlere bıraktı Galatasaray kalkındı
Çevresindeki işgüzarlara bırakır bırakmaz tökezliyoruz

Amasiz fakatsiz tebrik etmek lazım.Umarim arazi konusunda da net adımlar atılır ise çok daha güzel olacak hersey.

Başkanı tebrik ederim ama tezahüratlarınıza katılmıyorum. Erden Timur'un projelerinden faydalandı. Satış Fonu, Bedelli artırım, Florya'nın geri alımı, Kemerburgaz hepsi onun projeleri. Gardi'nin görevlendirilmesi bile onunla oldu. Aynı Kemal Derviş'in ekonomik programının bir sonraki hükümete kalıp kalkınmanın devam etmesi gibi.

Florya konusunda anlaşamayıp adamın altını oydu, küstürünce de mirasına kondu. İhale rezaletinde gördük ki Erden haklıymış, 3 kuruşa verdiniz en kıymetli araziyi. Şimdi de satış parasıyla artistlik yapılmakta. Bence bunların hiçbiri Başkanın vizyonu değil. Timur olsaydı Floryadan kasaya en az 2 misli para girerdi. Ben bu kazanımların hepsini Timur'a yazarım sana değil Başkan.

Umarım çarçur etmez iyi yönetirsiniz ve yeni arsa kazanımlarını da gerçekleştirirsiniz.

Avrupada tekrar bir kupa veya final gelirse, Dursun Ozbek'i Fatih Terim seviyesine cikartir efsane anlaminda.

Başkanı tebrik ederim ama tezahüratlarınıza katılmıyorum. Erden Timur'un projelerinden faydalandı. Satış Fonu, Bedelli artırım, Florya'nın geri alımı, Kemerburgaz hepsi onun projeleri. Gardi'nin görevlendirilmesi bile onunla oldu. Aynı Kemal Derviş'in ekonomik programının bir sonraki hükümete kalıp kalkınmanın devam etmesi gibi.

Florya konusunda anlaşamayıp adamın altını oydu, küstürünce de mirasına kondu. İhale rezaletinde gördük ki Erden haklıymış, 3 kuruşa verdiniz en kıymetli araziyi. Şimdi de satış parasıyla artistlik yapılmakta. Bence bunların hiçbiri Başkanın vizyonu değil. Timur olsaydı Floryadan kasaya en az 2 misli para girerdi. Ben bu kazanımların hepsini Timur'a yazarım sana değil Başkan.

Umarım çarçur etmez iyi yönetirsiniz ve yeni arsa kazanımlarını da gerçekleştirirsiniz.
Katılmakla berber problem kısım Dursun başkan değil burada. (geçmişteki dönemini saymıyorum , 3 senelik periyottan bahsediyorum)

adamın bir birleştirici huyu var bunu inkar etmem , fakat Erden Timur özelinde kendisinden çok kulübün içindekiler ve başkanın yanında bulunanlar esas problem geliyor bana.

Avrupada tekrar bir kupa veya final, Dursun Ozbek'i Fatih Terim seviyesine cikartir gibi efsane anlaminda.
Faruk Süren demek daha doğru olur.

bu şartlarda günümüzün ortamında CL yarı finali bile o dereceye getirir.

fakat önemli olan bunun sürdürülebilirliği - 1 kere olup sonra batırırsan anlamı yok.

o eşik aşılmalı.

Geri
Üst Alt