Dursun Özbek, Galatasaray'ın Borcunu Açıkladı!

Dursun başkan Galatasaray'ın kötülüğüne iş yapmaz.

Spekülasyonları umursamıyoruz.

Kulup illa gayrimenkullerini satmak zorunda da degil.
Tuzuk degisimine bakar hersey. 20bin uye alimi yapsa 200 milyon lira sicak para yapar bu parayi sermaye artirimina kullanip onunu acarsin ama isteyen var mi korkuyorlar.

Yahu bizim kocaman(maneviyat olarak) adamiz var yahu ADA yahu yillik kira bedeli 10 milyon dolar olan yer. Degerlendirilmeyen buyukcekmece var 10 senedir bekliyor oylece beyimiz ankarayla gorusmus floryayi tasimak icin daha kac kere dile getirilmeli belediye baskanj bile otel yapin kardesim buraya dedi. Tesisleri tasi hayvan gibi buyuklukte yer. Ama sure biter cikarlar haberimiz yoktu diye lan su kulupte komisyon donmeden birileri zengin olmadan bir isler donsun yeter.

bi sonraki başkanımız erol evgin olmalı :005:
CubtnP7XgAATxKh.jpg:large

Açıklamanın tamamı yalan ve çelişki dolu.
Elimizde ne var ne yok alacaklar 3 sene sonra borç olduğu gibi durmaya devam edecek

<21.05.17-----20.45>
Şampiyon CİMBOM!

dursuna zerre güvenmiyorum gene yalanlara devam ediyor bakalım ultra aslanlar bu peşkeşe ses çıkaracakmı yoksa nemalanacakmı ilerki günlerde görürüz
şahsi fikrim 2 sinede onay çıkacak gibi duruyor.

Stadyum konusunda bizim surekli "kaziklandik" , rakiplerin de "peskes" tarzi soylemlerine bir net aciklama getirmek isterim.

1- Devletin Samiyeni yerinde genisletme acisindan bize 2 kez ruhsat verdigini soyleyim , bunlarin bir tanesi meshur 1996 daki maket sohbetlerinin oldugu donem ,Suren donemi . Digeri de koltuklari herkesin sokup insaat tabelalarinin asildigi ve olimpiyata gittigimiz 2003 sonu. Dolayisiyla devlet bize Samiyeni yaptirmadi ,kovdu soylemleri tamamen yalandir, beceremeyen bizizdir

2- Seyrantepeye gecis surecinde Samiyenin artik yikilmasi gerektigi ortadaydi, o donem herkes istiyordu bunu ve kimse tribun tribun yikmayi tercih etmiyor ,fb stadina bu sekilde yapildigi icin "gecekondu" diyor , ve sifirdan bir stadyum istiyordu. Bu donemde samiyen arazisinin kullanim suresinin nispeten azalmis olmasi , kira bedellerinin odenmemis olmasi, orada surecek bir insaatin ve otopark imkansizliklarinin sonucu hem GS hem de devlet stadin tasinmasini savundu , burada devlet bizi buradan cikarmak istemis de olsa ,esas bunu kabul eden GS dir ve taa Suren zamaninda yandaki fabrika arazisiyle stadin oldugu arazinin satin alinamamis olmasinin sonucudur

3- Stadyumun mecidiyekoydeki arazisine biz ,su an oldugu gibi binalar vs dikemezdik , buna iett arazisi olarak bjk de kalkisti dolmabahcede kucuk de olsa, izin verilmedi , fb kenan evrende istedi ,senelerdir ,15 senedir yapamiyor , esas atasehirde hem fb hem ulker grubu istedi , onlar da yapamadi , devletin zaman zaman o klube zaman zaman digerine pembe gozlugu olsa da ,bu denli buyuk seylerde denge gozetir her zaman.

4- Devletin bu surecte bize bir kazigi varsa , o da arazi degisimi karari ciktiktan sonra oldu , mecidiyekoydeki arazinin kullanim haklarindan vazgecip bunun 10 kati buyuklugunde bir araziyi bize tahsis ettikleri surecte biz seyrantepenin toprak tapusunu da almak istedik ,buradaki proje , 380 donumluk arazinin kooperatif ya da bankalarca satin alinip , yarisinin bize terk edilerek , geri kalan yarisindaki ust kullanim hakkindan feragat etmemiz seklindeydi fakat son anda bu arazinin bu yolla satisi durduruldu ve orasi spor ve saglik amacli sekilde duzenlendi ,bu bir kazik olarak degerlendirilebilir

5- Tekrar soyluyorum , samiyen seyrantepe hikayesi 2 asamali bir istir . Mecidyekoyde ust kullanim hakkimizin 30 kusur yillik devamindan vazgecilmis , karsiliginda 49 senelik 380 donumluk arazinin ust kullanim hakki alinmistir , ayrildigimiz arazi de ,tasindigimiz arazi de kiradir , bizim degildir , ustelik ikisinde de spor amacli imar izni vardir ,bugun samiyen arazisinde yapilan imar degisikligi ile dikilen binalari GS , FB , BJK filan dikemez.

6- En onemli madde bu , biz bu arazi degisikligini yaptiktan sonra , halen stadin yapim maliyeti bizim karsilamamiz gerekl halde duruyordu . Yani arazilerin degisimi kendi icinde bir surecti , stadin yapimi bu protokolle alakali olmadi asla , ikisi ayri islerdi , kamuoyunda birlikte algilanmasi normal fakat hukuken bunlar ayri sureclerdi . Neydi ? Biz yeni aldigimiz 10 kati buyuk arazide kendimiz rehinlerle , veya olsaydi satisla ,ipotekle banka kredisi alip stadi yapacaktik . Fakat bunu da beceremeyince , oynayacak yer de kalmayinca , olimpiyatta da bu isin yurumeyecegi anlasilinca tekrar devletin kapisini caldik

7- Ve dedik ki , siz bu arazinin 3 te 2 sini tekrar bizden alin , kalan 3 te 1 ine stadi yapin , bizi bu isin maliyetine karistirmayin. Devlet de bizden sanirim 262 donum olmasi lazim ,onu geri aldi (su an hastanenin oldugu bolge) ve stadi yapti .. fakat halen nasil mecidiyekoyde arazi de stadyum da bizim degildiyse , yine bizim degil

BJK nin ve FB nin durumu bizden biraz farkli , onlarin da arazileri kendilerine ait degil ,fakat stadyum maliyetlerini kendileri ustlendiler (belki bjk biraz devlet destegi almis olabilir ,boyle haberler cikmisti) , eger biz de o veya bu yolla 380 donume kendi finansmanimizla stadi dikebilseydik , su an 380 donumluk arazinin tamaminin ust kullanimi bizde olurdu , fakat YINE DE , boyle olsaydi bile , biz o araziye villa avm dikemezdik , zira imari spor amacli olarak kalacakti

Bunlarin eksisi artisi ile boyle bilinmesi , kazik ,peskes gibi kelimeleri kullanirken olaya tam hakim olunmasi gerekir

Sinan Bilgin iyi özetlemis tek eksik devletin bu işten büyük kar elde ettiğini belirtmemis olması.

Bir de üst kullanım hakkı ile ilgili bir eksik var anlattıklarında.Biz avm dikemedigimiz gibi devlet de oraya bir çivi bile dikemiyor o süreçte. ASY den cikmasak 32 sene daha devlet bir çivi bile cakamayacakti.

Üst kullanım aslında hava parasına satılan dükkan demek oluyor.

Bu detayı neden önemsiyorum çünkü Fenerli ve Besiktaslilarin genelde belirtmekte imtina ettiği bir detay da ondan.

Alpay ben zarara devletin soktugu kismina katilmadim , yoksa elbette elinde imar degistirme yetkisi olan devletin cok kazandigi bir gercek. Neden devletin zarara soktuguna katilmadigima gelince , bu isler tek kademeli degildir, orta vadeli uzun vadeli surecte , devlet once sana arazinin tapusunu satmak istemis zaten ,hem de yanindaki fabrikayla beraber , onu yapamamissin

Sonra kalan bolume ,hem de 2 kez insaat ruhsati vermis (ve bilen bilir insaat ruhsati isin son asamasidir) , sen yine kredi bulamamissin , yapamamissin. E sonunda da cik git baska yerde 10 kati yer vereyim demis , onu da yine sen kabul etmissin . Sonra yine sen "ben araziyi aldim ama hala para yok stadi yapamiyoruz demissin" , e ona da bir anlasma yapmissin

Burada suclanacak olan GS nin kendisidir , devlet degildir . Bunun disinda gelecek projeksiyonlari yapildiginda mecidiyekoyde 40 kusur binlik bir stadyumun dogru olmayacagi seklinde bir belediye raporu cikabilir , ayni raporlar kadikoy ve inonu stadyumlari icin de gecerli , ama bunlar hukuku ezemez , sen insaat ruhsati almissin ,yapsaydin .

O yuzden ASY den cikmasak lafini kabul etmiyorum hic bir zaman bu konu acildiginda, cunku cikan bizdik . Kendi kararimiz , kendi beceriksizligimiz veya kendi tercihimizle ciktik

2 milyon icin tv programlarinda para toplanan bir donem , 150 milyon dolar kredi filan bulamadik , bu is 10 sene ertelense , belki pasta buyudugu icin bjk gibi bir sirketle anlasip kendimiz yapabilirdik , gec yapanin avantaji oldu bir nevi

500m dolar sadece riva için olsa okey ama Florya+Riva 500 ise o işte kaçak göçek var demektir.

Florya ve Riva için 500 çok az yahu. Herkes 1 milyarin üstünde degeri var diyor TVde.
Arastirmislar..

Kim kimle dalga geciyor şimdi..

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Hala şaka gibi. Ünal Aysal'a riva yetkisi verilmiyor ve adam birakiyor baskanligi, Dursun gibi birine yetki verildi verilecek.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

bejekeye gülüyordum bir senede borçları 500 milyon arttı diye ,şimdi bizimki de artmış.hayırlı olsun ne diyelim

borç hanesinin bankalar kısmından sonrasını tam olarak açıklamıyorlar,nedenini merak ediyorum

Riva nın yapılaşma izni o kadar büyük değil hem kat az hem de yeşil alan çok fazla.devleti işin içine sokmadan çok paralar kazanamazsınız oradan.aynı şey Florya içinde geçerli.devlet bir şekilde işin içine girecek

Ben anlamıyorum bugun bir universite arazisi bile 1.250 milyar tl cikiyor ama bizim koskoca Riva 389 milyon tl

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yukarida yazildigi gibi ,arazilerin deger tesbitlerinde kriterlerden biri elbette yuz olcumdur fakat bu tek kriter degildir . Lokasyon , uzerindeki imar izni ,o bolgedeki yapilasma seklinin ne oldugu

Yani ornegin bilmem ne universitesinin bolgesinde yuksek imar izni , kat izni vardir , ama bodrumda evin rengini bile beyaz secmek zorundasin (ornek olsun diye soyledim)

Mesela hava alanlarinin yakinlarinda bazi yerlerde kat SINIRI var, bazilarinda hava koridorunu etkilemedigi icin yok , bagdat caddesinin sokaklarinda 15 katli binalar var , bir tek bagdat caddesinde kat limiti var

Yani arazileri bir cok kriterle degerlendirmek gerekir

Bildiğim tek birşey var o da koskoca Galatasarayın geleceğinin Dursun gibi bir adamın eline bırakılmaması gerektiği.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

gelirimiz tspor kadar
yazik

Geri
Üst Alt