Alpay Asma
Şef Gümüş Kıvrım
- 23 Kasım 2008
- 72.679
- 21.702
- 3.553
Mal oldukları için Aysal'in kuru sabitleme sözleşmesinin başka bir oyuncu da bozulmamak kaydı ile geçerli olduğunu bilmiyorlardir bile.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kulübü batırmadan gitmeyecek. Ne günah işledikte bu adam başımıza geldi.
Zaten Turk oyuncusuna Euro vermek mantikli degil bana gore, elin adami ister adam parasini zaten Turkiye de degil kendi ulkesinde yiyecek. Ama senin "evlatlarin" burada kalacak, senin gelirin TL ama onlara Euro ver. Tam kazik yeme sistemi buna derler.
Ardanin da bu mantikla TL mi olmali barcelonayla sozlesmesi mesela ?
Avrupa da herkes Euro aliyor lakin orasi Avrupa Birligi, Kisaca Avrupa da oynayan dogal olarak Euro alacak veya soyle deyim, ulkesinde Euro kuru geciyorsa genel olarak Euro olarak anlasilir. Ama Turkiye nin kendi parasi var TL, o yuzden sen kendi vatandasina da TL vermelisin. Elin adami buraya gelince tabiki Euro / Dollar ister bu da dogal, bu secenek Avrupa ulkelerinde yok, hepsi Euro cunku (bir iki ulke haric).
Ama turkiyede euro bolgesi orijinli biri icin euro anlasma normalse , yurtdisinda da tr orijinli oyuncu icin TL anlasma gerekmez mi ?
Benim gorusum alper e yakin ama yerlisine yabancisina hepsine TL sozlesme yapilmasi gerektigini dusunuyorum , bugun barcelona , ornegin dolar ya da sterlin sozlesme yapiyor mu ? hayir cunku orasi ispanya ,euro bolgesinde bir ulke ..
senin gelirin dolarmis ,tl imis , kistas bu degil , sen TL kullanilan bir ulkenin klubusun , sozlesmeleri az yaparsin cok yaparsin ama TL uzerinden yapmalisin ..
yerlilerin , filanca oyuncu (yabanci) euro sozlesme , parasi guvencede dusuncesine girmemesi icin yerli-yabanci hepsine TL sozlesme zorunlu tutmak zorundasin
belki TL sozlesme duyunca rakam yukselebilir , bu sekilde ayak surteni de almayacaksin , su an ne yerli ne yabanci kaprisi cekecek halimiz var . butun sozlesmeler kluplerin belini buktu , ayrica devlet de bir an once bu paralara vergi koymak zorunda , hem haksiz rekabet oluyor, hem de yabanci oyuncularin hepsi burayi sadece vergi cenneti olarak zihninde konumlandiriyor