Dursun Özbek Zorda!

Bu elestirilerin hepsi dogru ama bizim de biraz kendimize bakip basarisizligin veya cokuslerin de bu dongunun bir parcasi oldugunu kabul etmemiz gerekiyor, bu seneyi bir firsat senesi olarak degerlendirip ne tip yonetici lazim ,nasil takim yapilanmasi dogrudur bunlari tartisarak gecirmemiz lazim .. Hic bir takim ,hic bir klup surekli surekli basarili olamaz , basari seviyesi arttikca da beklenti yukselir , daha ilk basarisiz senede bunlar olur.

98 den beri aziz diktasi altindaki fenerliler ne yapsin , 20 senede 2 kere sampiyon olup futbol diye bir spor vardi diye hatirlayan bjk liler ne olsun , tum umudunu masa basinda acaba kupa alir miyiz diye 5-6 senedir dusunen ts liler ne yapsin ?

Biraz da halimize sukretmek , neredeyse 96-2000 arasi benzer bir supurme harekati yaptigimiz son 4 seneden sonra biraz tevekkul sahibi olmamiz gerekir .

14 sene sampiyonluk gelmeyen donemde GSaray kucuk bir klup muydu , elbette tepkiler olmustur ama herhade bugunlerde olsa neler yasanirdi ... Canaydin donemi kesinlikle Polat, Aysal ,Yarsuvat veya Dursun donemlerinden cok daha karanlikti , o donemi yasayanlar bilir .

Mesela o donemde de fener artik tutulmaz , basini aldi gider deniyordu , ama herhangi bir seneyi milad belirleyip bugune dogru saysan , her donemde biz daha cok sampiyonluk almisiz cikar... Daha da geriye gidersek 2000 senesin sonrasini kaale alirsak da fenerle esitiz .. Iki takim da 6 sar sampiyonluk almis .

Zaten bu iki klup at basi gidiyor , ama ikisinin de seyircisi mutsuz . Bir gariplik var bu iste.

Bu elestirilerin hepsi dogru ama bizim de biraz kendimize bakip basarisizligin veya cokuslerin de bu dongunun bir parcasi oldugunu kabul etmemiz gerekiyor, bu seneyi bir firsat senesi olarak degerlendirip ne tip yonetici lazim ,nasil takim yapilanmasi dogrudur bunlari tartisarak gecirmemiz lazim .. Hic bir takim ,hic bir klup surekli surekli basarili olamaz , basari seviyesi arttikca da beklenti yukselir , daha ilk basarisiz senede bunlar olur.

98 den beri aziz diktasi altindaki fenerliler ne yapsin , 20 senede 2 kere sampiyon olup futbol diye bir spor vardi diye hatirlayan bjk liler ne olsun , tum umudunu masa basinda acaba kupa alir miyiz diye 5-6 senedir dusunen ts liler ne yapsin ?

Biraz da halimize sukretmek , neredeyse 96-2000 arasi benzer bir supurme harekati yaptigimiz son 4 seneden sonra biraz tevekkul sahibi olmamiz gerekir .

14 sene sampiyonluk gelmeyen donemde GSaray kucuk bir klup muydu , elbette tepkiler olmustur ama herhade bugunlerde olsa neler yasanirdi ... Canaydin donemi kesinlikle Polat, Aysal ,Yarsuvat veya Dursun donemlerinden cok daha karanlikti , o donemi yasayanlar bilir .

Mesela o donemde de fener artik tutulmaz , basini aldi gider deniyordu , ama herhangi bir seneyi milad belirleyip bugune dogru saysan , her donemde biz daha cok sampiyonluk almisiz cikar... Daha da geriye gidersek 2000 senesin sonrasini kaale alirsak da fenerle esitiz .. Iki takim da 6 sar sampiyonluk almis .

Zaten bu iki klup at basi gidiyor , ama ikisinin de seyircisi mutsuz . Bir gariplik var bu iste.

Mesele şampiyonluk filan değil.Örnek vericek olursak dursunda cengiz denen kellede.Her maç hizmet ediyoruz diyor.
Ne hizmeti etmiş borçmu azalmış takım şampiyonluğamı oynamış ne yapmış trabzon bile ceza almayacak diyorlar uefadan bu bana göre bir yönetim başarısıdır.
Şampiyon kadroyu koruyamamak taraftara her hafta ayrı yalan söylemek kimle hangi gün maç var onu bile bilmeyen bir adam bu.İnsanların öfkesi buna drogbadan melodan ufalujiden gel oynadığın kazmalara bir bak.Galatasaraylıyız diye gerine gerine gezmesini bilirler ancak biraz utanması olan çoktan istifa etmişti.

Özhan zamanında son dakikalarda şampiyon olmasak belki her şey bitmişti.
Biraz şans birazda Allah o sezon yüzümüze güldü.Adam fenevi diriltti ya neyse artık özhanada dursunada lanet gitsin.Al birini vur ötekine

Adam hasta olmasa yine aday olucak yine başımızda kalıcaktı.
Çok afedersinizde öldü öyle kurtulduk rahmetliden..

Yok ebesinin. Insan ol az. Lanet olsun senin gibilere verilen ifade ozgurlugune

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kendisini hiç sevmedim sevmemde klüp bu gün şu halde ise bu adamın harcadığı tonla para yüzündendir.
Ünal aysala gelene kadar ama ne hikmetse kimse adam sırf rahmetli oldu gitti diye kimse ses etmiyor.
Tarihin en çok para harcayan başarılı kadroyu bozan ezeli rakipten 6 tane yiyen üstüne onları alkışlayan 2 lafı bir araya getiremeyen aynı dursun gibi.Olimpiyat stadına bizi hapis etmiş.
Bir adamdır bu ben o dönem çok maça gittimde ordan biliyorum kardeşim kaç tane tribünde arkadaşlarımız sulu derbi yüzünden nerdeyse ceza evine giricekti tarihte savcılık ilk kez Galatasaray taraftarı için ve yine ilk kez futbolda organize suçtan işlem yaptı.
Ben küfür filan etmedim ayrıca adama öldü kurtulduk dedim rahmetli hasta olmasaydı eğer hala başkandı başımızda onuda sana söyliyim.

Sozlerim yonetim elestirisi ya da korumasi degildi ,bu benimki genel bir soylemdi zaten. Burada dursun yonetiminin basarili filan oldugunu soyleyecek ,savunacak bir taraftar oldugunu sanmiyorum , onu gectik zaten ,yani konusulmasi gereken bir konu dahi degil bu artik .. Tablo ortada

Fakat ben eminim ruya gibi sene gecirip abartiyorum CL kupasi alsak , ertesi sene 10 uncu haftada 5 maglubiyet olsa yine HIR GUR olur bizim seyircide . Bu kadar doyumsuzluk fazla. Turkiyede son 4 sezonun 3 unde sampiyon olmussun , olamadigin tek senede de kupalara katilim acisindan sampiyon sayilmis ve direk CL hakki almissin

Benim neznimde 96-2000 doneminden sonraki 1905 ten bu yanaki en basarili periyoddur bu kagit uzerinde.

Bunda da Aysal-Yarsuvat ikilisinin baskanlik donemi vardir. Dursun sampiyonluktan hemen onceki gun geldi, sayamayiz onu

Bunun bedeli olarak da tonla luzumunu asan adam, harcanan para ve mali sorunlar basimiza kalmistir. Bu tesbitten sonra taraftarin , kendisinin de keyfinden bir bedel odeme zamaninin geldigini anlamasi gerekir

Bu x yonetim y teknik direktor ya da z futbolcu meselesi degil , bir anlayis meselesi ... Her takimda ,klupte ,seviyesine gore doymusluk yasanir, barcelona da kendi seviyesi acisindan serbest dususe gecti , CL den ceyrek finalde elendi ,liginde bile isi zora soktu .

Bunlar olur . Demek istedigim o , yoksa yonetimin nesini savunacagim

Gerçi senin gibilere çok bile dursun özhan gibi adamlar.Sabri gibi hakan balta gibi barış özbek mustafa sarp cluio pino fabiano pinto zapata cihan haspolatlı orhan ak lukunku muhammed sarr inamoto leo franco gibi ayıları izlemeyi hak ediyor sizin gibi taraftar.Adını sayamadığım o dönemde alınan tonla ayı var gerçi carusca vs vs..

Kendisini hiç sevmedim sevmemde klüp bu gün şu halde ise bu adamın harcadığı tonla para yüzündendir.
Ünal aysala gelene kadar ama ne hikmetse kimse adam sırf rahmetli oldu gitti diye kimse ses etmiyor.
Tarihin en çok para harcayan başarılı kadroyu bozan ezeli rakipten 6 tane yiyen üstüne onları alkışlayan 2 lafı bir araya getiremeyen aynı dursun gibi.Olimpiyat stadına bizi hapis etmiş.
Bir adamdır bu ben o dönem çok maça gittimde ordan biliyorum kardeşim kaç tane tribünde arkadaşlarımız sulu derbi yüzünden nerdeyse ceza evine giricekti tarihte savcılık ilk kez Galatasaray taraftarı için ve yine ilk kez futbolda organize suçtan işlem yaptı.
Ben küfür filan etmedim ayrıca adama öldü kurtulduk dedim rahmetli hasta olmasaydı eğer hala başkandı başımızda onuda sana söyliyim.

ulAn sürekli diyip durma şunu bi maça sen gitmiyon bi sen gitmedin ikide bir bıdı bıdı bıdı yapma
ona konusmayı bilmiyordu diyorsun konusmayı kendini ifade etmeyi bilmeyen sensin.
öldüde kurtulduk ne ulAn. önce bi kendini tart. kötü başkandı evet ama öldüde kurtulduk nedir

Gerçi senin gibi ayılara çok bile dursun özhan gibi adamlar.Sabri gibi hakan balta gibi barış özbek mustafa sarp cluio pino fabiano pinto zapata cihan haspolatlı orhan ak lukunku muhammed sarr inamoto leo franco gibi ayıları izlemeyi hak ediyor sizin gibi taraftar.Adını sayamadığım o dönemde alınan tonla ayı var gerçi carusca vs vs..

aynen bana müstehak o saydıkların teAllahım ya

Alper Altunsende nerede kaldın be kardeşim raporla verdir artık cezayı al işte fırsat

Fatih in tabiri benim kullanacagim bir tabir degil , fakat kanunlarimizda birinin olumune sevinemezsin , ya da isteyemezsin tarzinda bir suc yok . Kufur etmemis bir sey yapmamis, onun yorumu veya talebi kendisini baglar

Forumda bir ton futbolcu yonetici dovelim, kongre basalim tarzi mesajlar , onlardan daha masum bence ... iyi ki goctu gitti de kurtulduk demis, ben demem ,ama diyene de saldirmam ,onun dusuncesi ..

Kabul edilecek birsey yok. Gecmiste öyle oldu diye bugünün savunulacak bir hali yok. Bu cöküs tesadüfen gelmedi, kendini tee 13/14 sezonunda belli etti. Görmeyenler de en gec 14/15 de Prandelli'nin gelisi ile birlikte gördü. Gecen sezon sampiyon olunca, ki nasil sampiyon oldugumuzu herkes biliyor, herkes herseyi unuttu camiada, hersey birden laylaylom oldu sampiyon takimiz biz iyiyiz biz suyuz biz buyuz denildi durdu tüm yaz uyutuldu millet.

Halimize sükür etmek lazim demissin de, neye sükür edelim ya? Kulübü bile bile ucuruma sürüklediklerini mi? Cok sey mi istedik, herkes biliyor bir kulübün her sene sampiyon olamayacagini her sene basarili olamayacagini ama biz resmen BILE BILE GÖRE GÖRE izin verdik bu duruma.

Akli basinda olanlar tee gecen sene mart-nisan dan itibaren bunlari yazdi, radikal degisiklikler alinmadigi sürece kulübün vitesi bosalmis araba gibi ucuruma dogru sürüklenecegini söyledi. Millet bosuna onca tepki göstermedi yaz aylarinda. Ibrahimovic olayi resmen hayaldi baska da birsey degildi sorun orada degil zaten ama bu takim yazin 3 transferle bile ayakta tutulurdu ve yine sampiyonluga oynardi, zirveden kopsa bile bu kadar amacsiz bir takim olmazdi

Yabanci sinirinin neredeyse kaldiririldigi bir dönemde elindeki is yapabilecek adamlari (Telles,Melo,Bruma, sevmesem de Amrabat) birer birer göndermenin hic bir mantikli aciklamasi yok. Para mara kazandik demesin kimse, o kazanilan paranin yapilan tasarruflarin kat kat mislini kaybettik sportif basarisizlik yüzünden. Ligde galibiyet dahi alamiyoruz.

Bu kadar beceriksiz adami istesen bile bir araya getiremezsin. Hainliktir bunlarin hala o görevde olmasi ve buna izin verilmesi.

ulAn sürekli diyip durma şunu bi maça sen gitmiyon bi sen gitmedin ikide bir bıdı bıdı bıdı yapma
ona konusmayı bilmiyordu diyorsun konusmayı kendini ifade etmeyi bilmeyen sensin.
öldüde kurtulduk ne ulAn. önce bi kendini tart. kötü başkandı evet ama öldüde kurtulduk nedir

Ölmeseydi rahmetli bugün dursundan fazla hakarete uğrayacak adamdı başkanlığı zamanında edilmeyen küfür kalmadı kendisine hatırlamanı tavsiye ediyorum o günleri.
fark yediğimiz derbiyi hatırla taraftara müşteri demesini hatırla son gün transferlerini hatırla tromso maçını hatırla ve düşün sence hayatta olsa hasta olmasa ne halde olurduk.

Ben onu kast ediyorum.Bu gün dursunda ölse ondan da kendi adıma kurtulmuş oluruz istifa diye bağırmakla florya basmakla vs vs istifa edicek bir adam değil kendisi katran cinsi bunlar kaynatırsın ama olmaz şeker.

Gerçi senin gibi ayılara çok bile dursun özhan gibi adamlar.Sabri gibi hakan balta gibi barış özbek mustafa sarp cluio pino fabiano pinto zapata cihan haspolatlı orhan ak lukunku muhammed sarr inamoto leo franco gibi ayıları izlemeyi hak ediyor sizin gibi taraftar.Adını sayamadığım o dönemde alınan tonla ayı var gerçi carusca vs vs..

Yahu adam o saydıklarına iyi futbolcu dememiş ki zaten ne alakası var konuyla, Canaydın evet çok kötü bir başkandı ve liseliler tarafından aşırı derecede kollanıyordu, başarısızlığına rağmen ''liseli ağabey'' olması sebebiyle rahatsızlanmasa aynen dediğin gibi başkanlığa devam edecekti büyük ihtimalle.

Ama...

Öldüde kurtulduk demek şık değil, şık olmadığı kadar insani de değil. Öyle veya böyle bu adam o dönemler kahrından sigarayı 2 katına çıkarmış, hatta belki hastalanmasında Galatasarayın durumunun bile katkısı olabilir. Böyle bir adama kalkıpta öyle laflar etmek doğru değil.

Ölmeseydi rahmetli bugün dursundan fazla hakarete uğrayacak adamdı başkanlığı zamanında edilmeyen küfür kalmadı kendisine hatırlamanı tavsiye ediyorum o günleri.
fark yediğimiz derbiyi hatırla taraftara müşteri demesini hatırla son gün transferlerini hatırla tromso maçını hatırla ve düşün sence hayatta olsa hasta olmasa ne halde olurduk.

Ben onu kast ediyorum.Bu gün dursunda ölse ondan da kendi adıma kurtulmuş oluruz istifa diye bağırmakla florya basmakla vs vs istifa edicek bir adam değil kendisi katran cinsi bunlar kaynatırsın ama olmaz şeker.

hala kendini ifade edemiyorsun. kötü başkandı evet. bıraktı kurtulduk. okadar.

Iste yine konu yonetim elestirisine geldi, zaten GSarayin kapisindan gecmemesi gereken adamlar oldugunu , bir de bu yapi icinde yonetimle odullendirildiklerini biz de soyluyoruz.

Konuya baska acidan baktim , bizim ulkemizdeki seyirci profili ,surekli surekli yukarilarda gezinmeyi istiyor ,arsenal liverpool gibi takimlar butce buyuklugu olarak bir kac sene oncesi basini kaldiran chelsea ,city gibi takimlarin yaninda belki de tek united ile bas edemeyip , kac senedir sampiyonluk gorememistir

ama senelerce baslarinda wenger , basarisiz donemlerine ragmen ferguson kaldi... onlarin taraftarlari istemiyor mu basari ? ama sporun dogal sonucu olarak goruyorlar

benim soyledigim bu .. yoksa kim diyebilir dursun basarili ,canaydin basarili diye

siz canaydin donemindeki sulu derbi gibi bir isyani herhangi bir united ya da arsenal macinda gordunuz mu ?

Tamam arkadaşlar özür diliyorum.
Öldüde kurtulduk ağır olmuş ama samimiyetle benim hissiyatım bu ben sizlerden özür diyorum aynı samimiyetle takımın kötü gidişinin dursunun aynı şekilde hareket etmesi rahmetli gibi
Canımı fazlasıyla yakıyor bizde bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz.

Iste yine konu yonetim elestirisine geldi, zaten GSarayin kapisindan gecmemesi gereken adamlar oldugunu , bir de bu yapi icinde yonetimle odullendirildiklerini biz de soyluyoruz.

Konuya baska acidan baktim , bizim ulkemizdeki seyirci profili ,surekli surekli yukarilarda gezinmeyi istiyor ,arsenal liverpool gibi takimlar butce buyuklugu olarak bir kac sene oncesi basini kaldiran chelsea ,city gibi takimlarin yaninda belki de tek united ile bas edemeyip , kac senedir sampiyonluk gorememistir

ama senelerce baslarinda wenger , basarisiz donemlerine ragmen ferguson kaldi... onlarin taraftarlari istemiyor mu basari ? ama sporun dogal sonucu olarak goruyorlar

benim soyledigim bu .. yoksa kim diyebilir dursun basarili ,canaydin basarili diye

siz canaydin donemindeki sulu derbi gibi bir isyani herhangi bir united ya da arsenal macinda gordunuz mu ?

Sinan abi patlama noktası idi.Bir kere insanlar artık bıktılar o maçı kazansak o kadar olay olmazdı sulu derbi özhana tepki olarak başlamadı malum karıköyde bizim gerets'in kafası yarılmıştı nerden geldi nasıl geldi bilmiyorum eski açıkta önümüzde koli koli sular vardı bi kaç arkadaş suyu bitene koliyle bırakıyordu suları.
üstüne yenildik tuz biber oldu.Sen manchester derbilerinde arsenal liverpool vs vs hiç rakip antrenörün kafasını yarılmışken gördünmü biliyomusun olaya birde bence o açıdan bakıver.

maalesef taraftar olarak hiçbir etkinliğimiz yok ne sosyal medyada ne stadda birileri kafasına göre yönetiyor işte klübü.

Geri
Üst Alt