iyi bir döneri durmaksızın yiyebilirim. Aynı şekilde fıstıklı baklavanın iyisini de nefes almadan yerim.
Türk damak zevkine uygun bir tat değildir... Vakti zamanında amarigan filmlerinde bol bol pompalanırdı. Haliyle biz de havyarı bu gezegenden olmayan muhteşem bir tat olarak kafamızda canlandırırdık. Gel zaman, git zaman kırmızı olanı yemeye vakıf oldum. Yenilecek gibi değildi. Sonraları "sen yanlış yapmışsın, kırmızının tadı iyi değil" dediler. "Buyur siyah ye" dediler. Siyahı kırmızıdan da beterdi. Sonraları "yumurtayla, tuzla, kremayla, tereyağıyla, eşeğin zikiyle vs. yemezsen tadını alamazsın" dediler. Lan, yürüyün gidin! Görüntüsünden tadına kadar iğrenç ötesi bir şey! Yiyenlerin de severek yediğini açıkçası düşünmüyorum. Yerken ki surat ifadeleriyle, havyar konusu açılınca övmeleri ciddi anlamda tezat oluşturuyor.
Havyarı elle yerim her zaman.
Doritos | Schweppes Mandalina | S.Sarikaya |
Pepsi coke | Luppo |
Fıstıklı baklava ile aramızda duygusal bir bağ vardır. Görmem yeter. Özellikle bilmiyorum ama ben SEÇ'in baklavasını çok beğeniyorum. Bir oturuşta 1 kg yersin anlamazsın.
İstanbul'a döndüğümde muhakkak değerlendireceğim. Baklava yerken tıkanmak istemediğim için SEÇ'i tercih ediyordum. Bu önerini dikkate alayım. İstanbul'a gelince fırsat bulup bir baklava yemek gerekiyor.Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Pendik-Gaziburma'nın fıstıklı baklavasının tadına bakmanı öneririm abi.
Tüm İstanbul'dan sadece oradan baklava almak için gelenler var.
Şahsi fikrim; İstanbul'da daha iyisini yemedim. Gaziantep'teki A+ baklavacılar klasmanında.
Pişman olmazsın abi, denedikten sonra mutlaka izlenimlerini paylaşİstanbul'a döndüğümde muhakkak değerlendireceğim. Baklava yerken tıkanmak istemediğim için SEÇ'i tercih ediyordum. Bu önerini dikkate alayım. İstanbul'a gelince fırsat bulup bir baklava yemek gerekiyor.