DVD-RW Sorunu

Emin Empak

Aslan Üye
Selam arkadaşlar,

DVD okuyucum yıllardır bende duran çizik, üstünde noktalar oluşmuş CD'leri rahatça okurken hiçbir DVD'yi okuyamıyor. Orijinaller, farklı markalar hepsini denedim. DVD takınca bir süre okur gibi oluyor sonra kendi tanımladığım E: sürücüsü boş gözüküyor. "Aç" deyince otomatik olarak çıkarıyor DVD'yi. Çıkar tuşuna basma işlevi görüyor yani. Laptop kullanıyorum, problemin yazılımsal olabileceğini düşünüp format attım ama herhangi bir değişme yok. Bunların driverı falan oluyor mu bilmiyorum o ayrı gerçi. Birkaç ay önce ekran kartını vs. temizletmiştim makinenin o ara bilgisayarcı bir hata yapmış olabilir diye düşünüyorum çünkü hiç denememiştim o günden sonra. O günden önce de uzun süre denediğimi sanmıyorum gerçi.

Velhasıl bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Emin Empak deneyenlerin işine yaramış

"Sorununuz büyük ihtimalle yazılım tabanlı..
Öncelikle bilgisayrınızda her ne kod sürücü olursa olsun bir de ŞU Ace Mega Codec Pack'i yükleyip kurun.(google'a yazıverin bulursunuz)
Daha sonra DVD FAB decrypter kod çözücü (ücretsizdir)..https://www.dvdfab.com/free.htm
adresinde bulunan iki adet programı indirip onları da kurun.
Restart atın..Sonra dvd fabı açıp hiçbirşey yapmadan aşağıya atın.(Aşağıda açık durması sanki sorunu çözüyor gibi bir hava katıyor)Zira başka faydalı işlevleri de vardır.
VEEE dvd nizi takın....Umarım işinize yarar sorununuz çözülür(bende çözdü)..BU arada eğer dvd film izleyecekseniz Ace ile gelen media player classic ile izleyin ..sorunsuz oynatır."

@Emin Empak deneyenlerin işine yaramış

"Sorununuz büyük ihtimalle yazılım tabanlı..
Öncelikle bilgisayrınızda her ne kod sürücü olursa olsun bir de ŞU Ace Mega Codec Pack'i yükleyip kurun.(google'a yazıverin bulursunuz)
Daha sonra DVD FAB decrypter kod çözücü (ücretsizdir)..https://www.dvdfab.com/free.htm
adresinde bulunan iki adet programı indirip onları da kurun.
Restart atın..Sonra dvd fabı açıp hiçbirşey yapmadan aşağıya atın.(Aşağıda açık durması sanki sorunu çözüyor gibi bir hava katıyor)Zira başka faydalı işlevleri de vardır.
VEEE dvd nizi takın....Umarım işinize yarar sorununuz çözülür(bende çözdü)..BU arada eğer dvd film izleyecekseniz Ace ile gelen media player classic ile izleyin ..sorunsuz oynatır."

Bakayım bir sağol.

smod olmussun tekrardan rutben hayirli olsun.

bu sorunu bende yasamistim ve yenisini alarak problemi gidermistim.

Hoaydaa yenisini almam yok yere zaten yılda 1 kullanıyorum. Emrah'ın çözümü deneyeceğim.

İstanbulda değil. Ben nasıl hallederim?
Marka ve modeli ne laptopun? Ona uygun bilgisayarın sürücüsünü nasıl çıkartacağına ya da nasıl açacağına dair videolar veya anlatımlar vardır internette.Onları inceleyip açtıktan sonra bağlantıları kontrol edip tekrar takıp deneyebilirsin.

Sorunun yazılımla hiç bir ilgisi yok. Tamamen parça arızası. Notebooklarda bu DVD-RW sorunu hep vardı. Benimkide bozuk, kaç zamandır çalışmıyor. Yapılabilecek en mantıklı şey içini açıp bakmak bazen soketide çıkabiliyor. Eğer çok kullanıyorsan ve çok parada vermek istemiyorsan çıkma taktırabilirsin.

GT-I9300 Tapatalk

Açtım temizledim vs. ama bir şey olduğu yok. Neyse artık. Yılda bir kullanıyorum zaten.

Yeni başlık açmak istemediğimden buraya yazayım dedim ,
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var , akşamdan beridir laptoptan cızırtılı ses çıkıyor , youtubedan müzik açtım yine cızırtılı ,
sorun ne acaba ?
Yardım edebilecek var mı ?

Yeni başlık açmak istemediğimden buraya yazayım dedim ,
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var , akşamdan beridir laptoptan cızırtılı ses çıkıyor , youtubedan müzik açtım yine cızırtılı ,
sorun ne acaba ?
Yardım edebilecek var mı ?

Ses kartında problem vardır muhtemelen.

YAzılımsal sorun değildir.

Lazer bozulmuştur. Anlıyorsan uygun lazer alıp değiştirebilirsin, 10-15$'lık bir masrafı var en fazla.

Senin yerinde olsam optik okuyucuyu çıkarıp 40-50$'a bir SSD disk+5-10$'a 16GB USB3.0 flash alır, optik sürücü yerine takar hem bilgisayarı hızlandırım, hem işimi görürüm.

Kulaklıkla denedim yine aynı sorun ,
bu arada 2011 ocakta almıştım 4 senesi dolacak laptopun !

Geri
Üst Alt