dyatlov geçidi faciası

Sıradan bir çığ olayını enteresan teorilerle insanların önüne sunuyorlar... Kimse orada değil ama herkes oradaymış gibi garip garip teoriler ortaya atıyor... İnsanlar birşeylerin nedenini anlamlandıramadıkları zaman hayali varlıklara başvuruyorlar... Neyse yav sallayın gitsin :D

Bizim de Karadedeler Olayı var(biraz fazla kurgulamışlar ama olsun)... Bu ne ki?

Ya bir de şöyle durum var: Yıllar ilerledikçe, teknoloji de hızla ilerliyor. Hal böyle olunca eskiye dair ufolar, efsaneler de aynı oranda azalıyorlar. Yok mu şöyle hd bir ufo ya da uzaylı görüntüsü? Nedense olan bütün görüntüler de tost makinasında çekiliyor :D
sıradan bir çığ olayı olduğu zırvalığına nasıl karar verdin acaba :red:

sıradan bir çığ olayı olduğu zırvalığına nasıl karar verdin acaba :red:
Okuduğunu anlamayacak kadar..... Neyse anlayacağın kısmını vereyim bari:

Araştırma ekibi 4 Mayıs'ta ikinci şokunu yaşadı. Bir nehir yatağında, 4 metre karın altında kalan cesetleri buldular. İlk iki cesede göre daha uzaktaydılar ve diğerlerinden bir farkları vardı. 3 tanesi şiddetli darbe sonucu ölmüşlerdi. Bir tanesinde ölümcül derecede kafatası zedelenmesi vardı, ikisinin ise göğüs kafesleri parçalanmıştı. Uzmanlar bu tür hasarları verebilecek bir gücün, bir araba kazasına eşdeğer olması gerektiğini söylediler(burada bol ajitasyon var fakat bir sonraki cümle herşeyi özetliyor). Dikkate değer bir nokta ise cesetlerin hiçbirinde dıştan gelen yaralanma olmamasıydı, yüksek basınç sonucu ezilmiş gibiydiler.

Okuduğunu anlamayacak kadar..... Neyse anlayacağın kısmını vereyim bari:

Araştırma ekibi 4 Mayıs'ta ikinci şokunu yaşadı. Bir nehir yatağında, 4 metre karın altında kalan cesetleri buldular. İlk iki cesede göre daha uzaktaydılar ve diğerlerinden bir farkları vardı. 3 tanesi şiddetli darbe sonucu ölmüşlerdi. Bir tanesinde ölümcül derecede kafatası zedelenmesi vardı, ikisinin ise göğüs kafesleri parçalanmıştı. Uzmanlar bu tür hasarları verebilecek bir gücün, bir araba kazasına eşdeğer olması gerektiğini söylediler(burada bol ajitasyon var fakat bir sonraki cümle herşeyi özetliyor). Dikkate değer bir nokta ise cesetlerin hiçbirinde dıştan gelen yaralanma olmamasıydı, yüksek basınç sonucu ezilmiş gibiydiler.

ne zırvalıyon :red: şu olaydaki en aptalca teori çığ ona emin olabilirsin

Yani diğerlerinin de teori olduğunu kabul ediyorsun... :) Aptalca derken kendindeki eksikliği tamamla derim... Varsa konu hakkında bilgin aydınlat milleti... Boş boş konuşup sırf muhalefet olmanı gerektirmez.

Neyse sen haklısın... Yazılarından baya bilgilendim. Bundan sonra daha çok araştıracağım. Teşekkür ederim aydınlattığın için beni.

Yani diğerlerinin de teori olduğunu kabul ediyorsun... :) Aptalca derken kendindeki eksikliği tamamla derim... Varsa konu hakkında bilgin aydınlat milleti... Boş boş konuşup sırf muhalefet olmanı gerektirmez.

Neyse sen haklısın... Yazılarından baya bilgilendim. Bundan sonra daha çok araştıracağım. Teşekkür ederim aydınlattığın için beni.
teori zaten hepsi çözülen bir olay değil ki ama herşeye bu kadar basit bakmayın.tabiki ufo vs değil fakat baktıysan yazılan raporlar çekilen fotoğraflar hep saklanmış açığa çıkması uzun sürmüş millet kitaplar yazmış, koca boris yeltsin işi gücü bırakmış tekrar açmış dosyayı yani çığdan daha entersan bir şeyler olduğu kesin.Ayrıca 9 tane dağcı, çığ görünce çadırı yırtıp deli tavuk gibi sağa sola kaçışmaz,kaçışsa bile birini çenesi ve dili yokken bulamazsın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dün bi arkadaşın paylaştığı videoları ve internet de ki yazıları okudum bu konu ile ilgili..

Bu olay kesinlikle bi çığ olayı değil..

Benim tahminim bi nükleer denemeye maruz kalmışlar..

Muhtemelen bunu yapan rusya onlarda saklamışlar delilleri falan..

Ben filmini izlemiştim...şeytan geçidi .. Orada sovyetlerin yaptığı deneylere maruz kalan insanlarla ilgili bir teori ortaya atımıştı..Gayet de güzel bir film tavsiye ederim..

Çığ bu beyler, ben de zamanında baya ilgilenmiştim bu olayla ilgili. Onlarca teori var, en mantıklısı birbirini takip eden çığ.

Vücutlarında ki kırıkları, birbirlerini ormanlık alana doğru taşımalarını ve hipotermi ile ölümlerini açıklıyor.

Kesinlikle çığ değil , en başta böyle düşünülmüşsede çığ olmadığını çürütecek bir sürü şey var ,,
yakın zamanlarda antalyada kapsamlı bir bilimsel konferans yapıldı bu konu üzerine tüm raporlar vs. ,,
Akşama vakitlice daha uzun yazarım , ama ne çığ nede sovyet deneyleri nede infrasound bunlar değil ,,
ulaşılan tek sonuç var oda sonuçsuzluk ,,

Akşam izleyebilirsem ilgili raporumu sunarım

Sony Xperia

Kesinlikle çığ değil , en başta böyle düşünülmüşsede çığ olmadığını çürütecek bir sürü şey var ,,
yakın zamanlarda antalyada kapsamlı bir bilimsel konferans yapıldı bu konu üzerine tüm raporlar vs. ,,
Akşama vakitlice daha uzun yazarım , ama ne çığ nede sovyet deneyleri nede infrasound bunlar değil ,,
ulaşılan tek sonuç var oda sonuçsuzluk ,,

antalyada kim yaptı???? haktan akdoğan mı??? :)

en mantıklı açıklama çığdır...

kısmen çığa maruz kalmış ve çığ altından adam çıkarmış biri olarak bunu söyleyebilirim... yoğun kar akıntısı çok büyük bir şiddetle çarpar kamyon çarpmıştan beter olursunuz... yoğun bir basınca maruz kalırsınız... dışardan bir yaralanma olmasa bile iç organlarınız dışardan gelen basınçla patlar pelteye döner... darbeye maruz kalmadan çığ akıntısının içinde kaldıysanız bile çığ durduğunda betonlaşan bir kütleye sahip olur... kendinize hava boşluğu yaratamadıysanız boğularak ölürsünüz...

hayat basittir... hayatı ve olayları zorlaştıran insanların kendisidir...

kısmen çığa maruz kalmış ve çığ altından adam çıkarmış biri olarak bunu söyleyebilirim... yoğun kar akıntısı çok büyük bir şiddetle çarpar kamyon çarpmıştan beter olursunuz... yoğun bir basınca maruz kalırsınız... dışardan bir yaralanma olmasa bile iç organlarınız dışardan gelen basınçla patlar pelteye döner... darbeye maruz kalmadan çığ akıntısının içinde kaldıysanız bile çığ durduğunda betonlaşan bir kütleye sahip olur... kendinize hava boşluğu yaratamadıysanız boğularak ölürsünüz...

hayat basit falan değil oldukça zor maalesef, bırakın bu populist lafları ve olay çığ felan değil mantıklı her beyin bunu idrak eder ama muhtemelen siz hiç okumadan olayı yorum yapıyosunuz

Ben mi yanlış biliyorum bazı cesetler çadırdan saatlerce uzakta bulunmuş diyorlar öyle olmasa bile aynı noktada çığa maruz kalan insanlar birbirinden bu kadar uzak ve ayrı noktalarda bulunması ne kadar mümkün?

Ben mi yanlış biliyorum bazı cesetler çadırdan saatlerce uzakta bulunmuş diyorlar öyle olmasa bile aynı noktada çığa maruz kalan insanlar birbirinden bu kadar uzak ve ayrı noktalarda bulunması ne kadar mümkün?

En mantıksız açıklama çığdır.

çığ diyorsan etraftaki yaktıkları ateşler nasıl oluyor ve çadırdaki içerden oluşan yırtıklar

Geri
Üst Alt