E-devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

Böyle karma heryerden bi atası olanlar heyecanlı bi durum ama bazılarını görüyorum 1830 dan beri köy değişmeden kayserili çıkıyor elemanlar.Hiçbi action yok :asd22:

yaaa resim yüklemede problem var bu aralar... direkt cikmali...

Serkan Zurnasidis
ismi laik tir.

Serkan in Selanik 2016

1518698653558.jpg

Son düzenleme:
Yahu ne önemi var ırkının ne olduğunun? Kendini nasıl hissetmen o geleneği yaşaman önemli olan. İnsanı insan yapan ırkı değil hal ve davranışlarıdır. Ha Ermeni olmuşsun, ha Türk ya da Yunan; belki de Rus...

Yahu ne önemi var ırkının ne olduğunun? Kendini nasıl hissetmen o geleneği yaşaman önemli olan. İnsanı insan yapan ırkı değil hal ve davranışlarıdır. Ha Ermeni olmuşsun, ha Türk ya da Yunan; belki de Rus...
En sevmedigim mevzular bunlar, din, irk ve benzeri konular.
Hepimiz insaniz yahu.

Çorumlu olmak dışında katılıyorum.

Şaka bir yana bence bölgesel kültür çok önemli bir konu. İnsanlar her ne kadar beyni olan ve düşünebilen varlıklar olsa da bunun farkına pek varamıyorlar. Dolayısıyla yetiştikleri bölgelerdeki kültürel özellikleri benimsiyor ve buna göre karakterlerini modifiye ediyorlar.

Nasıl büyüdüğün, çevrende ne görerek büyüdüğün vs önemli o yüzden fazlasıyla.

Ayıp olan insanlara etnik kökenlerine bağlı olarak ön yargı ile yaklaşmak ancak bu ülkede böyle bir bilinç zaten yok. Güya aynı paydada buluşan insanların bulunduğu bu ortamda bile edilen hakaretin, küfrün haddi hesabı yok karşılıklı olarak, en başta basit fikirlere karşı bile önyargılı olan insanların bulunduğu bir yapıda, senin beklentin ütopik.

1850 'li yıllara kadar çıktı bende , yahu bizimkiler bi 3-4 nesil aynı yere kapak atmışlar , anne tarafı kafkas aslında ama 1700 lü yıllara kadar gitmek lazım onu takip etmek için.

Baba tarafı bizansa kadar aynı yerde durmuştur kesin , zaten babam acayip üşengeç , şehir dışına bile çıkmaz :)

ne kadar sürede gönderiyorlar dökümanı?

Çorumlu olmak dışında katılıyorum.

Şaka bir yana bence bölgesel kültür çok önemli bir konu. İnsanlar her ne kadar beyni olan ve düşünebilen varlıklar olsa da bunun farkına pek varamıyorlar. Dolayısıyla yetiştikleri bölgelerdeki kültürel özellikleri benimsiyor ve buna göre karakterlerini modifiye ediyorlar.

Nasıl büyüdüğün, çevrende ne görerek büyüdüğün vs önemli o yüzden fazlasıyla.

Ayıp olan insanlara etnik kökenlerine bağlı olarak ön yargı ile yaklaşmak ancak bu ülkede böyle bir bilinç zaten yok. Güya aynı paydada buluşan insanların bulunduğu bu ortamda bile edilen hakaretin, küfrün haddi hesabı yok karşılıklı olarak, en başta basit fikirlere karşı bile önyargılı olan insanların bulunduğu bir yapıda, senin beklentin ütopik.

Nasıl büyüdüğün önemli tabii ki. Aslolan bu.

Benim kastım dedesinin dedesi vs. başka milletten olmasını söz edenler. Çok mu önemli? Kaç kuşaktır sen Türkiye'de yaşıyorsun. Türkiyelisin. Bu coğrafyanın kültürünü benimsemiş onun ahlaki değerlerini almışsın. Sen Anadolu'da yaşamış tam bir Anadolu insanı olmuşsun 4 kuşak öncen İngiliz soyundan olsa ne olur; Japon olsa ne olur?

Var olan Türkiye ahlakına göre maalesef doğrudur. Benim düşüncem çok ütopik. Çünkü bu ülkede hala bir ırk küfre aracı oluyor. Misal "Ermeni Dölü"...

Nasıl büyüdüğün önemli tabii ki. Aslolan bu.

Benim kastım dedesinin dedesi vs. başka milletten olmasını söz edenler. Çok mu önemli? Kaç kuşaktır sen Türkiye'de yaşıyorsun. Türkiyelisin. Bu coğrafyanın kültürünü benimsemiş onun ahlaki değerlerini almışsın. Sen Anadolu'da yaşamış tam bir Anadolu insanı olmuşsun 4 kuşak öncen İngiliz soyundan olsa ne olur; Japon olsa ne olur?

Var olan Türkiye ahlakına göre maalesef doğrudur. Benim düşüncem çok ütopik. Çünkü bu ülkede hala bir ırk küfre aracı oluyor. Misal "Ermeni Dölü"...
O kadar uzaga gitmene gerek yok yahu, bu forumda bile ayni fikirde olmadigin zaman nerede ise düsmanca yaklasanlar var.
Ve burasi futbol agarlikli spor forumu, bir takim agirlikli taraftar forumu yani isin dogasinda aslinda ayni payda var.
Bu örnegi vermem tuhaf kacabilir, bir tarafta irk, din gibi daha agar konular diger tarafta forum ama böylesi "siradan" bir yerde bile bunlar var.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt