E. Timur: "Dursun Başkanımız ile Florya konusunda farklı düşünüyoruz ama yönetimde yer almamamın sebebi Florya değil"

Hangi işi bırakayım. 26 yıllık inşaat mühendisliği kariyerimi mi? 10 yıllık müteahhitlik firmamı mı? 16 yıl yurtiçi-yurtdışı projelerinde çalıştığım Enka, Tekfen, Rönesans gibi firmalarımı mı?

Hangisini istersiniz?

Bir şeyler yazıyorsak neyin ne olduğunu bildiğim için, bu mesleğin 26 yıldan beri işim olduğu için, bundan çok daha büyük projelerde zamanında çalıştığım için yazıyoruz. Söylediğim rakamlar aşağı yukarı doğru rakamlardır.

Ayrıca sanıyormusunuz ki Enka'da Sinan Tara; Rönesans'ta Erman Ilıcak kendi mi gelip çalışıyor.

İyi teknik personelleri olduğu için, düzgün alt yükleniciler ile çalışıldığı için proje başında yetkin adamlar olduğu için o projeler başarı ile bitiyor. Bunları sağlayamazsanız tabi ki düzgün, zamanında iş yapamazsınız. Ama sağlarsanız yapamamak için hiç bir neden yok.
Istedigini yaz hatta roman yaz
Belirli kisilere yedirmeden bir halt yapamazsin

Dayı

Nef yapsa erden para alıyor nemalanıyor derler camia icinde

biz bunların cigerini biliriz

erden de o yüzden projeyi uzaktan izliyor
Zaten daha gelmeden Erden Timur Florya için geliyor dedikleri için adam Nef olarak ben girmeyeceğim o işe dedi yoksa bu işin GS için en hayırlısı en karlı yöntemi buydu hatta bir kaç GS'ye üye ismin yapması da olabilirdi tüm yük Erden Timur'a kalmasnı gibi örnek Demircan- Erden Timur birlikte yüklenebilirdi minimal bir kar ile. Böylelikle GS riski en aza iner ve işi bilenler başında olduğu için kafa rahat olurdu.

bu isi sen yapar mısın
Benim mesleğim bu zaten. Neden yapmayayım. Ki burada Erden Timur gibi bir faktör de vardı.

Eğer finansal açıdan bir sorun olmayacak ise yani ön satışlarda gelen para başka yerlere aktarılmayıp bu proje için düzgün bir nakit akışı sağlanacak ise işi yapmak zaten zor değil ki.

Zaten daha gelmeden Erden Timur Florya için geliyor dedikleri için adam Nef olarak ben girmeyeceğim o işe dedi yoksa bu işin GS için en hayırlısı en karlı yöntemi buydu hatta bir kaç GS'ye üye ismin yapması da olabilirdi tüm yük Erden Timur'a kalması gibi örnek Demircan- Erden Timur birlikte yüklenebilirdi minimal bir kar ile. Böylelikle GS riski en aza iner ve işi bilenler başında olduğu için kafa rahat olurdu.
evet o söylemlerı hatırlıyorum

Benim mesleğim bu zaten. Neden yapmayayım. Ki burada Erden Timur gibi bir faktör de vardı.

Eğer finansal açıdan bir sorun olmayacak ise yani ön satışlarda gelen para başka yerlere aktarılmayıp bu proje için düzgün bir nakit akışı sağlanacak ise işi yapmak zaten zor değil ki.
İstenilen düzeyde ön satış olmazsa naneyi yeriz böyle bir riski var bu işin.

Istedigini yaz hatta roman yaz
Belirli kisilere yedirmeden bir halt yapamazsin
Belirli kişiler derken?

Mesela şunu kastediyorsanız anlarım.

40 dönümünün alınmasında farklı etkenler olduysa ve o etkenler de şimdi projeyi siz değil biz hasılat paylaşımlı yapalım diyorsa o gücü es geçmek nasıl olur bilemem.

Bunu Riva'da gördük. Bize yaşattılar. %20 kazanıyoruz oradan.

Bu tarz siyasi bir etken yok ise dediğim gibi proje finansmanı bu proje de kalacak ise neden yapılmasın.

Erden Timur bu konuda haksız senelik 100 milyar TL faiz diyoruz yaklaşık 30 milyon dolar bundan kurtulmak varken inşaata girip uğraşmak nasil bir saçmalıktır 50 milyon dolar fazla kazansak nolcak 3 yılda bitse zaten 100 milyon dolar faiz ödeyeceksin

Uğraştığın da cabası
Bu basın bildirisini maçtan önce yapması saçma sapan birsey bırak lig bitsin şampiyon ol sonra ne açıklıyorlar açıkla

Ayrıca dursun erden timuru hayatta bırakmaz o olmadan seçim kazanamayacagini biliyor gönlünü alacaktir

Kimlere ne yediririz, kaç villa yaparız, tanesini kaç liradan satarız, bize kaç para kalır ve proje kaç senede biter. Yaz öğrenelim rts bilgili birine benziyorsun.
bunu sımdı yazmasın

yarın sampiyonlugu kutlayalım

ertesi gün okuruz

taraftar baskı yapacak! bu işin oluru Nefdir ! başlarım onların dedikodusuna

herşey taraftarda bitiyor

ama sivas maçında hiç erden timur için birşey yapılmadı
çok kıllandım bu duruma
ben birşeyler bekliyordum ua açıklamasından sonra

belli ki yönetim o bildiriden sonra seboyu mamalamış
Sucuğun kilosu 900 lira olmuş!! Ama işte kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

ama '' Dursun başkanla kırgınlıklar olsa da '' diye ucu açık bırakılmış bir cümle de var
yaşanmış bir şeyler
Bunlar 2 sene önce de aynı şekil sürtüşmemişler miydi? Timur rest çekmiş Dursun son dk geri vites yapmıştı. Kamuoyu baskısıyla bi şekilde anlaşmışlardı. Çok uzun vadeli bir birliktelik olmayacağı belliydi. Dursun Özbek Timuru kullanıp seçimi kazandı. Timur da GS aşkıyla Dursuna rağmen görevini yaptı. Aslında birbirlerini hiç sevmediler. Timur Dursuna hiç güvenmedi tıpkı daha önceki döneminde yaptıklarından dolayı bizim güvenmediğimiz gibi. Dursun Özbek 2 sene şampiyon olmanın kendisine verdiği gazla Erden Timura karşı bu kez daha kalın sınırlar çizdi. Çünkü 2 senelik sportif başarı onu bu seçimi bi şekilde alacak kadar güçlü yapmıştı ve kimseye bağımlı olmayacaktı. Rahat olup istediğini yapacaktı aklınca. Şu an bunu uyguluyor ve elinden gelse seçimi yarın maçın devre arasında bile yaptırmayı isteyecektir. Hatta şampiyonluğu bu hafta garantilememizi bile istemez çünkü seçime kadar her aykırı sesin şampiyonluk havasını bozacağı kozu var elinde. Zaman olsun rahat rahat konuşulsun istemez. Oldu bittiye getirip seçimi kazanmak sonrasında kafasına göre takılmak tek planı. Timurun konuşmakta erken davranmasının sebebi de bu.

Geri
Üst Alt