eda ece

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1712237072065.webp

eda ece tuncer 1.68 metre boyunda, 53 kilo ve ikizler burcudur. (evlilik öncesi soyadı uzunalioğlu; d. 20 haziran 1990, istanbul), türk sinema ve dizi oyuncusudur. üniversitede oynadığı bir tiyatro oyununda eski menajeri tümay özokur'un ilgisini çekmiş ve ajansa kayıtlı olmuştur. daha sonra menajerinin onu gani müjde'yle tanıştırmasıyla profesyonel oyunculuk kariyeri başlamıştır.

babası elektrik mühendisi, annesi ev hanımıdır. 3 kız çocuklu ailenin en küçüğüdür. ablalarından biri haber spikeri, diğeri ise avukattır. aslen rize, trabzon ve rusya kökenlidir. şişli terakki lisesi ve ardından istanbul bilgi üniversitesi psikoloji bölümünü bitirdi.

ece, küçüklüğünden beri birçok alanda eğitim görmüştür ancak en çok tiyatro ile ilgilenmiştir. 2011 yılından önce küçük rollerle dizilerde oynamaktaydı. dizilerde ilk başrol deneyimini, pis yedili (2011-2014) adlı dizideki rolü ile yaşamıştır. daha sonra beni böyle sev (2013-2014) ve ilişki durumu: karışık (2015-2016) dizilerinde oynamıştır. son olarak ise, 2018-2023 yılları arasında fox'ta yayımlanan yasak elma'da rol almıştır. ece, dizilerin dışında film projelerinde de yer almıştır. filmlerdeki ilk başrolü kızım için'deki (2013) rolüdür. daha sonra kocan kadar konuş (2015), kocan kadar konuş: diriliş (2016), yol arkadaşım (2017), deliha 2 (2018) gibi filmlerde oynamıştır.

yüksek izlenmeler alan diziler ve filmlerde oynamış olan eda ece'nin, yer aldığı sosyal sorumluluk projelerinden ve dizilerden ödülleri bulunmaktadır.

ece, 2019 yılından beri basketbolcu buğrahan tuncer ile birliktedir. çift, 21 haziran 2023 tarihinde evlenmiştir.

eda ece, geçtiğimiz sene uzun süredir birlikte olduğu basketbolcu buğrahan tuncer ile görkemli bir düğünle evlendi. düğünden kısa bir süre son hamilelik müjdesi veren eda ece, ilk bebeğini kucağına aldı.

eda ece, kızına mina ipek adını verdi. çiftin bebeklerine kavuştuğunun müjdesi de galatasaray basketbol hesabından verildi. paylaşımda "değerli oyuncumuz buğrahan tuncer ve sevgili eşi eda ece tuncer'in bugün dünyaya gelen kızları mina ipek'e sağlık, mutluluk dolu uzun bir ömür diler, tuncer ailesi'ni gönülden tebrik ederiz. galatasaray ailesi'ne hoş geldin mina ipek tuncer" denildi.

1712237341959.png

namı diğer cimbom

gordugum kadariyla bu hatunda estetik pek fazla yok

ben tanımadım

sanırım hiç dizi veya filmini izlemedim

@Vasfi Vural vasfi'nin dedikleri doğruymuş bunu şimdi daha iyi anladım. gökhan'ın çevrimiçi olmasını isteyen 1'i kadın konularını gündeme getirsin demişti. galiba ona özel 1 bildirim hazırlatmış yazılımcı 1'ine yav :D
kısaca sapik diyebilirsin

başlığa girerken ali ece’nin karısı gündemle ilgili saçma bir şey söyledi sandım.

Geri
Üst Alt