Efsane Müzikler

Forum gündemine oturan birden fazla kisiye aşık olma konusuna hitaben sectigim efsane parça.
Orjinalini Crosby, Nash, Stills and Young'in Soyledigi, David Crosby tarafindan Stranger In A Strangeland adli romandan kismen esinlenilerek ménage à trois konusuna deginen parça. Genc, sohretli ve zengin olan Crosby iki kadinin kendisini ayni anda istemesini firsat bilerek reddedemeyecekleri bir teklif yapmistir.

Daha sonralari Jefferson Airplane tarafindan da seslendirilmis olan parcanin live versiyonu.

SM-G965U cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu kasvetli pazar gunu iyi bir sci-fi macera filmi guzel olur diye dusunurken aklima uzun zamandir kendi konumu ihmal ettigim geldi. Ingiliz Gustav Holts'un Planets adli yedi kisimdan olusan bestesini klasik muzik severlerin mutlaka dinlemesi gerektigini dusunuyorum. Her bir kisima bir gezegen adi verilmis. En underrated eserlerden biri ve bir cok sci-fi filmin scorelarina ve heavy metal parcalarina bile ilham kaynagi oldugunu belirtmeliyim. Holts'un Planets adli eseri 1910' larda besteledigini dusunursek zamaninin en az 50-60 yil ilerisinde yasadigini gorebiliriz. Yani tam bir vizyoner. Bir konserinden sonra saskin gozlerle bakan seyircilere "siz hazir olmayabilirsiniz ama cocuklariniz sevecek" dedigi rivayet olunur (bu kismi ben uydurdum).

Bugün sabah yürüyüş yaparken uzun zamandır dinlemediğim bir eseri dinledim. Aynı melodiler farklı enstrümanlarla 15 dakika boyunca kendini dinletiyor ve çarpıcı bir sonla bitiyor. Ravel'in Bolero'sundan bahsediyorum.

Müziği ilk dinlediğim yaşı hatırlamıyorum. Ama nedendir bilmez müziği her dinlediğimde kendimi çölün ortasında hissediyor ve ufukta bir deve kervanının bana doğru yaklaştığı hissiyatını alıyorum.

Müzik çok derinden çok kısık sesle başlar. Her bölümde ses biraz yükselir. Ses yükseldikçe kervanın yaklaştığını hissediyorum.

Çok fazla tekrarın olduğu bu eserin insanı sıkmadan dinletmesi çok büyük başarı.

Dinleyelim.

Bugün sabah yürüyüş yaparken uzun zamandır dinlemediğim bir eseri dinledim. Aynı melodiler farklı enstrümanlarla 15 dakika boyunca kendini dinletiyor ve çarpıcı bir sonla bitiyor. Ravel'in Bolero'sundan bahsediyorum.

Müziği ilk dinlediğim yaşı hatırlamıyorum. Ama nedendir bilmez müziği her dinlediğimde kendimi çölün ortasında hissediyor ve ufukta bir deve kervanının bana doğru yaklaştığı hissiyatını alıyorum.

Müzik çok derinden çok kısık sesle başlar. Her bölümde ses biraz yükselir. Ses yükseldikçe kervanın yaklaştığını hissediyorum.

Çok fazla tekrarın olduğu bu eserin insanı sıkmadan dinletmesi çok büyük başarı.

Dinleyelim.

Mesaj duzenelemesini becerebilirsem soyle diyecektim. Bu muzik bana hep bu filmi hatirlatiyor.

MV5BZjNjYTgwMjgtM2FmYS00MjQ4LWJiNzItMDQzZjcyMDM5YTIxXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_.webp

dünya üzerinde bundan daha iyi bir Remix olmaz olamazda...

iki tane G.O.A.T...keşke PAC yaşasaydıda esasdan bir parça yapsalardı...iki efsane ses resmen...

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

Dun sabah calistigim aksam da yolda oldugum icin yeni yil partiniz icin onerilerimi paylasmaya firsatim olmadi. Umarim gecen sene ne kadar huzun verici olduysa yeni sene bir o kadar eglenceli gecer. 2000'ler cok kotu gecmedi aslinda ama bu kadar teknolojik gelismeye karsin cok daha iyi olabilirdi. Neyse 90'larin sonu 2000'lerin basina bir ugrayalim bakalim ne efsaneler cikmis o donemden.

Bu videodaki kizlar mmm nasil desem bir harikaydi.

Beyonce ile mustakbel kocasi Jay-Z

Bir de sıkı Rock videosu atalim bu aksamlik idare eder.

Evet, simdilik bu kadar yeter. Iyi geceler tatli ruyalar kovalasin 🐰lar.

Hard Rock olarak sayisiz sarki yapildi ama hic biri bu asagidaki sarki olamadi, dolayisi ile bunu unutmayalim: Smoke on the water !

Heavy Metal olarak da o Devils Hornu metalin simgesi yapan ve gelmis gecmis en buyuk hard rock ve heavy metal vokalisti rahmetli Ronnie James Dio ve heavy metalin en onemli klasiklerinden; Holy Diver!

Hard Rock olarak sayisiz sarki yapildi ama hic biri bu asagidaki sarki olamadi, dolayisi ile bunu unutmayalim: Smoke on the water !

Heavy Metal olarak da o Devils Hornu metalin simgesi yapan ve gelmis gecmis en buyuk hard rock ve heavy metal vokalisti rahmetli Ronnie James Dio ve heavy metalin en onemli klasiklerinden; Holy Diver!

Cok guzel konuya yakisan secimler. 👏 Benim icin her ikisinin de ilkler kategorisinde yeri vardir. Amerika'dan kesin donus yapan guitarist bir abi vardi adini cikaramiyorum simdi. Pembe bir Ibanezi vardi Steve Vai'nin kullandigi modelin aynisi. TV'ye falan cikiyordu, tunelde kucuk bir dukkani vardi sanirim iri yari bi abiydi. Konserler falan da duzenlerdi. Neyse ilk organizasyonlarindan biri Ian Gillan konseriydi. Turk muzisyenlerin esliginde bir saat falan ciglik atip durmustu. 😄 Ses duzeni de berbatti. Hatyatimda gittigim ilk rock konseriydi. O geceden aklimda kalan en onemli hatira Smike on the Water calindiginda simdilerde benimle konusmayan oz abimle o anfinin en arka siralarinda 3-4 dakika durmadan ziplamis sarkiya eslik etmistik. Guzel bir anidir benim icin.
Dio ile igili anim ise şöyle. Eskiden rock gruplarinin tisortlerini giyerdik takim formasi gibi. Sultanahmet'te turistik hediyelik esya satan bir yerde calisirken dukkanin onunden iki genc geciyordu. Bir anda birinin ustundeki kolsuz Dio tisortunu gordum. Ayni anda abim de farketti sirf benim icin kostu az bi para verip tisortu kapti geldi. Bu da benim ilk ya da ikinci tisortümdü. 🤘

20210102_071203.webp

Cok guzel konuya yakisan secimler. 👏 Benim icin her ikisinin de ilkler kategorisinde yeri vardir. Amerika'dan kesin donus yapan guitarist bir abi vardi adini cikaramiyorum simdi. Pembe bir Ibanezi vardi Steve Vai'nin kullandigi modelin aynisi. TV'ye falan cikiyordu, tunelde kucuk bir dukkani vardi sanirim iri yari bi abiydi. Konserler falan da duzenlerdi. Neyse ilk organizasyonlarindan biri Ian Gillan konseriydi. Turk muzisyenlerin esliginde bir saat falan ciglik atip durmustu. 😄 Ses duzeni de berbatti. Hatyatimda gittigim ilk rock konseriydi. O geceden aklimda kalan en onemli hatira Smike on the Water calindiginda simdilerde benimle konusmayan oz abimle o anfinin en arka siralarinda 3-4 dakika durmadan ziplamis sarkiya eslik etmistik. Guzel bir anidir benim icin.
Dio ile igili anim ise şöyle. Eskiden rock gruplarinin tisortlerini giyerdik takim formasi gibi. Sultanahmet'te turistik hediyelik esya satan bir yerde calisirken dukkanin onunden iki genc geciyordu. Bir anda birinin ustundeki kolsuz Dio tisortunu gordum. Ayni anda abim de farketti sirf benim icin kostu az bi para verip tisortu kapti geldi. Bu da benim ilk ya da ikinci tisortümdü. 🤘

Ekli dosyayı görüntüle 106734
arabesk ve fantazi ve taverna müziğine olan düşmanlığın gözümden kaçmıyor

Ekli dosyayı görüntüle 106734

Asim can gunduz sanirim Arif o dedigin.

Ian gillan da lutfu kirdar da konser vermis ama child in time i soylememisti, bozulmustum ben de! :)

Geri
Üst Alt