Efsane Müzikler

Bu aksam Jazz Masters serisine baslayalim. Acilis benden olsun. Katilim serbest.

Ilk parcamiz Dave Brubeck dortlusunden Take Five. Hepsi de enstrumanlarina son derece hakim ve yetenekli muzisyenlerden olusan Quartet piyanoda Dave Brubeck, klarinet ustasi Paul Desmond, kontrabasta Eugene Wright ve davulda benim de favorim olan Joe Morello'dan olusuyor.

Take Five tarihin en cok satan Jazz singlelarindan ve B yuzundeki Blue Rondo A la Turk ta bir o kadar meshur bir eser.

Rip

Hemen hemen her sarkilari liste basi oldugu icin Erkin baba, Baris abi, Cem amca hep dinledigimiz isimler olarak one cikiyorlar. Simdiki uyduruklardan daha duygu yuklu daha anlamli sarkilarin yapildigi 70 ve 80'lerden aklimda kalan bir kac degisik parcayi paylasmak isterim.

Populer muzik tarihinde bugun Black sahne adıyla tanınan Colin Vearncombe vefat etti. Kendisini hayattan kacmamayi tavsiye eden su sarkiyla analim.

Daha once Yesilcam muziklerinden paylasimlarda bulunmustum. Kemal Sunal hayrani olarak yapmis oldugu filmler kadar yapimlarinda kullanilan film muzikleri de hep hosuma gitmistir. Zafer Dilek bu muzikleri yapan sanatcilardan bir tanesi.

Yerli muzik hayrani @Ünsal Vardar yoldasimiz icin gelsin.

Valla efsane mi bilmem de benim çok hoşuma gidiyor bu şarkı.
Kadının sesini titrete titrete söylemesi felan çok acayip
Son ses açıp kulaklıkla dinlediğim şarklılardan

Bu şarkı da aynı şekilde

Valla efsane mi bilmem de benim çok hoşuma gidiyor bu şarkı.
Kadının sesini titrete titrete söylemesi felan çok acayip
Son ses açıp kulaklıkla dinlediğim şarklılardan

Bu şarkı da aynı şekilde

Grace Slick. Severim ama 80'lerde ozlerine ters duserek ticari muzik icin ruhunu satanlardan. Orijinal grubun butun mizyenleri harikaydi.

güldür beni ağlamayı istemiyorum diye bir şarkı vardır

128. Eurovision'i kazanan sarkimim sahibi (Glen) Danzig aslinda 70ve 80'lerin efsane punk gruplarindan Misfits'in de lead vocalistiydi. Basta Metallica olmak uzere bir cok Heavy Metal grubuna ilham veren gruplardan Misfits'ten uc parca ile belki punk turunu pek tanimayanlarina de sevdirebiliriz.

Geri
Üst Alt