Ege'de Deprem!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim izmir insanıda garip,deprem olur korona olur yazlıga kaçar

halbuki deprem için en tehlikeli bölgeler sahil kesimleri yazlık yerler özellikle alüvyon bataklık arazilere kurulu tüm yazlık yerler izmirde

Bina 4 yasinda bu bolgede hasarli ev yok zemin saglam

Yukarıda attığım fotoğrafları gördün mü? Yav bu manavkuyunun bu hale gelmesine cidden şaşırdım binalar eski falandı hatta çoğu yerde gecekondu vardı ama zeminin bu kadar leş olduğunu bilmiyordum. Bizimkilerin binasını yıkacaklar yüksek ihtimalle doğan apartmanına 50m mesafedeydi. Yıkılmaması mucize

Yukarıda attığım fotoğrafları gördün mü? Yav bu manavkuyunun bu hale gelmesine cidden şaşırdım binalar eski falandı hatta çoğu yerde gecekondu vardı ama zeminin bu kadar leş olduğunu bilmiyordum. Bizimkilerin binasını yıkacaklar yüksek ihtimalle doğan apartmanına 50m mesafedeydi. Yıkılmaması mucize
izmirde zemini daha kötü veya aynı durumda olan benzer cok fazla yer var karsıyakakıyı şeridi özellikle bostanlı ve mavişehir

daha sonra göztepeden narlıdereye uzanan şerit buralar hem doldurma alan hem bataklık alan eskilerin tarım sulak arazileri hatta yıkılan bölgeden cok daha eskı evler var

yanı bilimsel acıklamasıda vardır sanırım

bizim izmir insanıda garip,deprem olur korona olur yazlıga kaçar

halbuki deprem için en tehlikeli bölgeler sahil kesimleri yazlık yerler özellikle alüvyon bataklık arazilere kurulu tüm yazlık yerler izmirde
Cabuk kacariz diye dusunuyorlar ,mustakil bahceli ev oldugu icin.

Avukat arkadaslarim var bayraklida ofisleri 2 yillik plazalarda ama binalar berbat durumda ,binadan ziyade zemini problem. Son 10 yilda Batakligi kurutup her yere gokdelenler diktiler.

Avukat arkadaslarim var bayraklida ofisleri 2 yillik plazalarda ama binalar berbat durumda ,binadan ziyade zemini problem. Son 10 yilda Batakligi kurutup her yere gokdelenler diktiler.

valla artık a.kocaoğlu mu tunc soyer mi kimse sorumlusu en yukardan en aşağıya kadar bedelini ödemeli. Dün t.soyer'in cüneyt özdemir programını izledim. Yani öyle konusuyor ki sanki izmir değil de manisa belediye başkanı. Suçu hep başka yerlere attı.

izmirde zemini daha kötü veya aynı durumda olan benzer cok fazla yer var karsıyakakıyı şeridi özellikle bostanlı ve mavişehir

daha sonra göztepeden narlıdereye uzanan şerit buralar hem doldurma alan hem bataklık alan eskilerin tarım sulak arazileri hatta yıkılan bölgeden cok daha eskı evler var

yanı bilimsel acıklamasıda vardır sanırım
Senin ev nerde ustad ?

Deprem anı görüntülerini görünce kanım çekiliyor
Allah bir daha yaşatmasın böyle bir felaket
Keşke önlemleri doğru düzgün alabilsek 😔

Bizim yetkili polisin dediği 1000'e yakın ev kullanılmayacak halde. Evsiz kalan çok olacak gibi ama ölüm sayısı olarak gerçekten ucuz yırtmışız.

Gidin gönüllü yardım edin Aşık Veysel'de.

Bok gibi koordine oluyor oradaki ekipler. Bir boktan haberleri yok. Şuraya şu şu lazım diye instagramda orada burada paylaşılıyor ama bir gidiyorsun en fazla o üründen mevcut diğer ihtiyaçları daha fazla.

O yüzden oraya gidip teyit etmeden boş yardım yapmayalım özellikle yüklü yardımlarda.

Bok gibi koordine oluyor oradaki ekipler. Bir boktan haberleri yok. Şuraya şu şu lazım diye instagramda orada burada paylaşılıyor ama bir gidiyorsun en fazla o üründen mevcut diğer ihtiyaçları daha fazla.

O yüzden oraya gidip teyit etmeden boş yardım yapmayalım özellikle yüklü yardımlarda.
Gördügüm kadarıyla instada herkes aynı şeyi paylasıyor. Bi bütünlük ortak envanter kaydı yok.
Bunun için hemen bi websitesi tarzı bişey acılabilirdi ihtiyac geldikce güncelleme vs

Gördügüm kadarıyla instada herkes aynı şeyi paylasıyor. Bi bütünlük ortak envanter kaydı yok.
Bunun için hemen bi websitesi tarzı bişey acılabilirdi ihtiyac geldikce güncelleme vs
Yav birde inan yardımlar oraya buraya toplanıp bir kısmı kayboluyor sonra ne hikmetse. İ*ne çok. Koordinasyon sıfır. Ne ihtiyaç var diye çadırlardan öğrenip öyle yardım yapmalı normal halk. Sağa sola boktan kurumlara verilmemeli.

Benim calistigim ofis de Bayrakli mansuroglu mahallesinde, 10 katli bir plaza. Yukarida reklam ajansi videosundaki kadar olmasa da psikolojiyi ciddi derecede bozan bir sarsinti yasandi, 3. Katta olmamiza ragmen. İndigimizde de yikilan binalari gorunce o ailemize ulasmaya calistigimiz 3-5 dakika yil gibi geldi sanki. Binada ciddi catlaklar var bu arada, nasil duzelecek ne olacak bilmiyoruz online calismaya gectik

Çadırda kalan birkaç aileyle konuşurken binalarında dıştan bakınca hiçbir hasar gözükmediğini ve bunun yapılan mantolama yüzünden olduğunu söylediler.

Gelen görevliler birçok binaya mühür vurmuş. Dıştan sağlam gözüküp ağır hasar alan çok bina varmış

Bizim yetkili polisin dediği 1000'e yakın ev kullanılmayacak halde. Evsiz kalan çok olacak gibi ama ölüm sayısı olarak gerçekten ucuz yırtmışız.

Gidin gönüllü yardım edin Aşık Veysel'de.
Yardım lazımsa ben İstanbul’dan geleceğim.Çadır kurmak,erzak dağıtmak vs gibi insan gücü gerektiren bir durum varsa yola çıkacağım.Ama hangi yardım ekibiyle nasıl iletişim kuracağız?

Berkenin dediği doğru heryerden yardım var ama bunları koordine edecek tek bir kurum yokmu Kızılay veya büyükşehir belediyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt