Eğri Oturup Doğru Konuşalım

Orhan Terzi

Ulubatlı Souness
gs gol atamiyor diyebilirz fakat 1 ay icinde 2 kere 6 gol, eskisehir'e de 3 gol attik init?

gol atamadigimiz yahud kotu oynadigimiz vakidlerde dikkat edionuz mu sahada tam olarak ne olduguna? he? dikkat edionuzmu yoksa ilkokul cocugu gibi daha 5 aydan yeni hoca isterim diye basliklar mi acionuz. cevap alayim pls sayin allahin futbol cahilleri. fotomac eurosport-tr futboldan ne kadar anliosa okadar anlionuz siz de, demagojik mevzulari detaylandirmaya luzum gormeyen adamlarsiniz dileyen ustune alinmasin

bir akliselim adam kayseri macinda niye gol atamadigimizi yazsin alnindan opeyim, chelsea'nin londrada niye agzimiza osurdugunu yazsin alnindan opeyim. size gore mancini gidince hersey duzelecek demi yeni hoca gelir gelmez mac basina 9 puan

OLUM samimi soyluyorum futboldan zerre anlamayanlarin gazina gelme bak.

gs'nin problemini acikliyorum cesur rakiblere karsi niye sahanin ortasina zicip ustune oturdugumuzu acikliyorum dikkatli oku:

> rakip kapanirsa 1. bolgede pas alisverisi diye bir sey mumkun degil (dun izledinmi real barca macini?), bu olayin sebebi burak yilmaz ve umut buludf bu adamlar ne top tutabiliyor ne tek pas yapabiliyor bu 2 herif HIC BIRSEY. drogba zaten 41 yasinda.

> rakip guclusyse orta saha tecavuze ugruyor - bnun sebebi selcuk inan'in bitmis bir adam olmasi chelsea macini 2 kere izledim ok? yekta falan da 5 para etmez topcular. ilerde zaten topu ayagina alip futbol oynayabilen adam yok, sneijder topu alip gidiyor pas verip bosa kacacagi herhangi varyasyon yapacagi adam mevcud degil. benzer pozisyonda willian geldi mesela bizim tarafa 10 saniyede 5 pas yaptilar. ortada inan topu ayagina alip aksiyona girmeye hazirlanirken rakip zaten pozisyon almis oluyor, herifin saha gorusu falan da bitmis. 2011'de inan dunyanin en ii 10 merkez ortasahasindan biriydi su an yigit incedemirden kotu oyuncu. class is permament diye bir laf vardir fakat bu adamin class'i da yandan yemis nasil olduysa ,oyunu falan farkinda deil cevresinde ne olup bittigini farkinda degil

> bursa macinda bursaspor hem defans yapamadi kendi 1. bolgesini savunmadi hem de kontraya cikacak topculari yoktu. o mac o yuzden oyle bitti. eskisehir macinda eskisehir topla cok oynadi fakat oyunu kitlemedi. bu cercevede herhangi bi zuperlig takimi bizi yenmek istiosa 1. bolgeyi kitleyip 2 3 dribling ve pas yapabilen adamla ani cikmasi kafidir. shu da bir faktor ki rakibin topculari yere saglam basiosa bizim orta sahayi cok kolay gecebiliyor ,futbolcularin konsantrasyon ve yetenek eksikligi yuzunden, ayni sekilde biz topu alinca ilerde oyun kuramiyoruz cunku forwet oyuncularin topu kontrol edemiyor, sisirmek zorunda kaliyorsun. melo ne kadar kasarsa kassin bosa enerji harciyor cunku ilerde burak yilmaz gibi kutuk kilikli vampirler var. mesela erkan zenginle falan varyasyonlar yapmak mumkun bizde bu isi ilerde sneijder ve telles'ten baska yapacak herif yok genel olarak. ki sneijder sola tikildigi vakid merkezden oyun kurma topu kanatlara acmak vb mumkunat dahilinde degil, yilmaz'in varligi melo'yu zaten long baller'a evriltti.

yani takimda mancini'nin birincil sucu sanijder'i sola cakmasi oldu. gobekte oynadigi her mac ilerdeki adamlara ragmen aliyordu maclari cunku cok buyuk tobcu, ama soldayken dahi telles'le falan futbol oynuyor adam ,herseye ragmen. mancini'nin 2cil sucu inan ve yilmaz'i bir turlu kesmemesi, ki bu konuda yonetimden baski oldugunu dusunuyorum baska bir aciklamasi yok gibi.

her ne ise nacizane fikrimi de belirteyim an itibariyle cimbom'un sahlanmasi icin asagidaki duzenegi kullanmasi gerekmektedir @Roberto Mancini

Muslera

v'sari - - - - s'kaya - - - - balta - - - - tellez

melo - - - - - - - - - - - dursun/g'selam

sneijder

hajrovic - - - - - - - - -colak

drogba​

> melo-dursun - dinamik ve fizik gucu olarak yeterli bir orta saha olur

> hajrovic-drogba-colak 3'u de tek pas yapabilen verkac yapabilen adamlar, dursun'u futbolcu olarak gormesem de 2 3 kez pas verip kactigina sahid oludydum, melo zaten ustune duseni yapiyor.

> ilerde pas yapabilen adamlar var ise sneijder mutlak suretle oynatir takimi.

sonuc: hem orta saha ayakta kalir, hem ilerde pas yapabilir isini sansa birakmazsin. aksi takdirde topun ayagindan 5 metre geri tepmeyecek sekilde yilmaz'a gelmesi icin dua etmekten baska sansin yok. gelse de bisey ypacagindan degil yani ,laf olsung. batirdi bu sezon takimi allahin cenabeti

that be all

okumadım ama saçma gibi

Edit : Şimdi okudum saçma değil

Analiz de kadro da güzel olmuş :ka21:

Eline koluna sağlık Sato ama yine okumayacaklar, yine istifa saçmalığına devam edecekler.

emir başgan yeni sezon kadrosu ya da planlaması yap boş vaktin fazla ise bu sezon bitti zaten :asd:

Analizin mukemmel olmasinin yaninda Salih ile ilgili yorumuna kahkaha attim reis.:D

melo-dursun - dinamik ve fizik gucu olarak yeterli bir orta saha olur

şu kısım hariç her noktaya katılıyorum.Veysel'i o bölgede denemeliyiz bence sağ bek de değil.

Salih denensin sonra onu tartışırız ben Salihin pek fayda sağlayacağını düşünmüyorum.

Gerisi müthiş bir analiz

Ya zaten kötü olanda ısrar etmeseydi daha iyi yerlerde olurduk. Sağda burak var diye rakp orayı otoban yapıyor, çıkarıp bi sağ kanat almak yerine Umut'u oraya koyuyor. Ceyhun-Drogba olayına hiç girmiyorum bile. Yani nereden tutsan mantıksızlık akıyor.

Kadro güzel,tespitler de güzel ama Mancini'yle olacağını sanmıyorum.

Bu forumda 2 paragrafi gecen yorumlar okunmuyor..

Eline saglik Sato güzel analiz olmus :encouragement:

Ya zaten kötü olanda ısrar etmeseydi daha iyi yerlerde olurduk. Sağda burak var diye rakp orayı otoban yapıyor, çıkarıp bi sağ kanat almak yerine Umut'u oraya koyuyor. Ceyhun-Drogba olayına hiç girmiyorum bile. Yani nereden tutsan mantıksızlık akıyor.

Kim mesela?

Analize katılıyorum yalnız oluşturduğun kadroda Emre Çolak olmayacak çünkü sakat durumda bu durumda yeniden bir değerlendirme yapman gerek ,,

Selçuk inan konusunda ise

2011'de inan dunyanin en ii 10 merkez ortasahasindan biriydi su an yigit incedemirden kotu oyuncu. class is permament diye bir laf vardir fakat bu adamin class'i da yandan yemis nasil olduysa

Selçuk İnan ile ilgili bu yazdığına katılıyorum ama nasıl olduysa diye soruyorsunya cevabı basit ,

son maçta anlık şekilde Selçuğun yakın çekim suratını gördüm resmen yarı ölü vaziyetindeydi yani form geçici klas kalıcıdır derler ama ayakta duracak halin yoksa Selçuğun içine Messide kaçsa fayda etmez .

Bunu herkes biliyor bilader ama hoca denen vasifsiz insan bunu cozemiyor

Kompak oyunu oynatamiyor

Sadece topun arkasına gecip ahmakca izliyorlar

Emre colagi bir turlu monte edemediler su takima

Adamin hem teknigi iyi hemde tempolu oyunda al veri

3 pas yapamayan sıkışık baskının oldugu yerden topu cikaramiyoruz

Birde mücadele etmeyi bilmiyor takim

Takim bir melo birde veysel faul yapıyor

Gerisi poposunda eslik ediyor

Hoca kısmına gelince umuttan kanatta verim bekleyen biri

Gerisini sen düşün

Taktik yazip cizmekle olmuyor uygulatmakla oluyor

Sneijderi oynatacaksan melon un yanina daha diri birini koyacaksin teknigin ötesinde

Bu takımın cok buyuk sorunları yok

2 3 yerinde hamle ve iyi bir hocayla

Cok rahat sicrama yapar

Yönetim olarak transfer polikasi degismeli

Sirf ismi var diye bitikleri toplamin anlamı yok

Forlan reyes le baslayan ahmakliga

Devam edilmemeli

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kadroda Salih Dursuna yer vermen dışında 10 numara 5 yıldız analizler ve tespitler var. Problemi tam olarak çözmüşsün.

Ayağında top tutamayıp, 2m öteye pas atamayan adamlardan futbolcu olmaz, dolayısıyla Burakla Umutla ol-maz.

Küme düşecek Kayseri'de bile Mouche, Biseswar gibi adam geçebilen adamlar var, bizim kadro yetersiz arkadaşler kendimizi kandırmayalım.

Hajrovic olabilir,Ontivero olabilir hatta Sabri bile olabilir ama Burak olmaz sağ kanada.

Hajrovic - Yabancı

Ontivero - Yabancı

Sabri - Sabri :moody:

İlk iki adam kafadan gitti direk, bunları oynatmak için Burak'ı ortada da olsa yine de oynatmak zorundasın. Sabri'de Sabri işte.

Geri
Üst Alt