Ekonomi’nizi Sevsinler!

Barış Çetiner

Ulubatlı Souness
Dün nereden geldiğini unutmuş, kendine saraylar yaptıran en pahalı uçaklarda uçanın yanında, milyonlarca kişi 823 lira asgari ücretle evini geçindirmeye çalışırken, annesinin ve kendinden daha küçük kardeşlerinin önünde ayakkabısız okula başlamaya giden 6 yaşında bir erkek çocuk!. Kimin parası kimin için harcanıyor? Buna katlanılabilir, sabredilebilir ve hoş görülebilir mi?
Türkiye’de vergileriniz nerelere ve neyin karşılığında heba ediliyor, hiç merak ettiniz mi? Milli takımın başındaki şahıs ayda 400.000 euro alıyor! Nedir milli takım? Türkiye’de futbol oynayan lisanslı futbolcularından istediğini seç, senede bir kaçı geçmeyen müsabakalarda, bu futbolcuları oynat..
Aman ne muazzam bir emek, alınteri!. İşte İzlanda maçı, bir kaplanın karşısında kedi yavrusunun şaşkınlığı ve çaresizliğinden başka bir şey değildi.. İzlanda’nın kişi başına düşen milli geliri 30-35 bin dolar, bizde ise ıkına sıkına 10 bin dolar olduğu iddia ediliyor! İzlanda’nın başındaki teknik direktör ayda sadece 14 bin dolar alıyor! Bu örneği niye verdim? En düşük gelir sahibinden bile alınan dolaylı ve dolaysız vergilerin nasıl har vurup harman savurulduğu, görün ve anlayınız diye..
10635776_681299468655657_855360130740154013_n.jpg

OSMAN PAMUKOĞLU

Boşuna imparator demiyorlar osmancım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Terimin bu maasi neden bu kadar yüksek? Daha önce milli takimda 1.3 milyon Tl aliyordu diye biliyorum. Simdi primlerle birlikte 5 milyon eurodan bahsediliyor.

sen orda vatanın için görev yapıyorsun bide üstüne para alıyorsun. bana her zaman saçma geliyor zaten milli takım hocasının para alması ha başarılı olursun dünya 3.sü yarı finale kalırsın prim verirsin ona bişe demem

Arkadaki adam Kemal Kılıçdaroğlunu mu andırıyor bana mı öyle geliyor :)

Her sene milyar dolarlar harcadigimiz, milyonlarca gencin bedavaya calisip hayvan muamelesi gordugu ordumuz dururken Terim'in maasi uzerinden ekonomi karsilastirmasi yapmasi ilginc olmus pasamizin.

hadi hoca tamam da oyuncuların para alması daha garip

Izlanda nin teknik direktoru gozuyle taktik degistirebiliyo mu ki Terim ile maasi kiyaslaniyor?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu ülkeye terim gibi sahislar müstehak, valla soyana bisey demem, soyduran da suc, daha düne kadar burdaki kisiler terime padish muamelesi yapiyordu, terim 96 da neyse simdi de aynisi gözümde. Her zaman karakteri bozuktu. Bugün de bu durum paragözlülügüyle tavan yapti.

ImPARAtor imPARATOR imPARAtooor fatih teriiiimm

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adam ben para konuşmam diye diye 5-6 milyon eurolari götürüyor. Konuşmalarını dinlesen bedava çalısıyor sanırsın. Neyse bize uzak Allah'a yakın olsun.

Dunya'nin en fazla kazanan 3. Milli takim hocasi kendisi.

Onu gectim de eger elestireceksek elestirilecek boyle sayisiz sey var

Daha gecen gun ucak vs. gibi seylere 1 milyar lira harcadilar.

$

Doğru olmasına doğru bu ülkedeki gelir adaletsizliğini tartışmıyorum ama bu açıdan bakarsak ft nin maaşı konuşulacak son konulardan biri. Evlerden ayakkabı kutularından çıkan, gece saatlerine kadar sıfırlanamayan milyar avroların hesabının sorulması lazım önce. Daha bunun hesabını soramadı bu millet!! Önce bu konu halledilsin sonra sıra fatih terim'in maaşına gelir o kolay...

Geri
Üst Alt