Ekonomi’nizi Sevsinler!

Terim o parayı hakediyor mu ? bence haketmiyor. Zaten söylenilenden fazla aldıgını düşünüyorum.

Ama benim anlamadıgım ve gerçekten çok güldüğüm bir olay var.

Dünyanın hiç bir yerinde hiçbir ülkesinde böyle tartışmalar yapılmıyordur.

Kardeşim Futbol neden dünyanın 1 numaralı sporu ?.
Neden tüm dünyada bu kadar çok izlenip takip ediliyor...

Sizin dediğiniz gibi herşey parada olsaydı parayla olsaydı Futbol iğrenç bir oyun olurdu.
En fazla parayı harcayan kulüp herşeyi kazanırdı...

Real Madrid 4. lig takımından 4 yedi . benzema lar ronaldolar. Kimse Ronaldoya senin aldığın paraya yazık falan demedi.
Kimse başdaki teknik direktöre sen şu kadar alıyorsun adam senin binde 1 ini alıyor demedi...

Futbolun güzelliği bu.

Fatih Terimi günahım kadar sevmem. Ama izlanda dan tabiki kat ve kat fazla alıcak...
Sıradan bir yabancı teknik direktör 3-5m euro alıosa milli takımın başında Fatih Terimde tabiki o kadar alıcak.

Ne kadar sevmesem de beğenmesem de bu bir gerçek. Adam iyi kötü bir yer edindi. Bir Kariyer yaptı. Ve Ederi artık bu...

Artık bu tarz tartışmaları aşmamız gerekiyor...

Bizim oyuncularımız hak ettiklerinden çok çok fazla alıyorlar evet.
Ama bu sistemin sorunu onların değil.

biz Türkler böyleyizdir işte

senelik 5 milyon Euro'yu altyapıya yatırım olarak harcamaz

onu bir kişiye verir ve ondan medet umarız

başarısızlıkta da kellesini aldık mı tamamdır bu iş

artık ondan sonraki seneler için gönül rahatlığı içinde yolumuza aynen devam edebiliriz

Bu işlerin başında olan adamların içi acımıyor bu duruma.Bazı kesimlerde ne olursa olsun buna göz yumuyor ve olan garibana yetime oluyor.

Ayrıca Terim Galatasaray'dan tazminat almadı diye övünenlerin bu konuya verecek cevapları yok.

Terim o parayı hakediyor mu ? bence haketmiyor. Zaten söylenilenden fazla aldıgını düşünüyorum.

Sizin dediğiniz gibi herşey parada olsaydı parayla olsaydı Futbol iğrenç bir oyun olurdu.

Real Madrid 4. lig takımından 4 yedi . benzema lar ronaldolar. Kimse Ronaldoya senin aldığın paraya yazık falan demedi.
Kimse başdaki teknik direktöre sen şu kadar alıyorsun adam senin binde 1 ini alıyor demedi...

Futbolun güzelliği bu.

Fatih Terimi günahım kadar sevmem. Ama izlanda dan tabiki kat ve kat fazla alıcak...
Sıradan bir yabancı teknik direktör 3-5m euro alıosa milli takımın başında Fatih Terimde tabiki o kadar alıcak.

Ne kadar sevmesem de beğenmesem de bu bir gerçek. Adam iyi kötü bir yer edindi. Bir Kariyer yaptı. Ve Ederi artık bu...

Terim primlerle yillik 5 milyon euro aliyor diye okumustum. Hiddink su anda Hollandadan 8.6 milyon euro aliyor. Hiddink her zaman yüksek ücretler almistir. Terim Milli takim haricinde herhangi bir takimdan 5 milyon euro alabilir mi? Bence esas sorun burada.

Futbolun güzelliği bu.

sıradan bir td 3 5m almıyor yalnız :)

Futbolun güzelliği bu.

Sıradan bir teknik direktör 3-5m€ almıyor ki. Pellegrini 5.5m£ alıyordu hatta yanılmıyorsam, kendisi de ne sıradan bir teknik direktör ne de sıradan bir takım çalıştırıyor. Mou bile 8.5m£ alıyor Chelsea gibi zengin bir kulüpten ve İngiltere'de %50'ye yakın vergi var.

Türkiye dışında hiçbir yerden 5m€ alamaz. Ama suç bizde tabi, piyasayı iyice yükselttik. "Yabancı futbolcu ülkemize gelsin, yerli topçuyu rakibe vermeyelim" falan filan derken futbola harcanan para tavan yaptı. Dzeko City'den haftalık 90,000£ alıyormuş mesela (yeni sözleşmesi farklı olabilir). Tahminimce vergiler de düşülünce 2.5-3m€ civarına denk geliyordur. Dzeko'yu şimdi Türkiye'ye getirmeye kalksak en az 5m€ senelik ister. Yabancı futbolcunun aklını çeleceğim diye manyak ücretler veriliyor. Türk futbolcu da trip atıp, yabancı sınırının da etkisiyle, aldığı ücreti olabildiğince yabancıların aldığı seviyeye çıkarmaya çalışıyor.

Bu arada Jovetic de 75,000£ alıyormuş haftalık, J.Navas 80, Zabaleta 70... En yüksek Aguero 220,000£ ile, Yaya da 200 alıyormuş.

"Şikenin üstünü örteceğim, yabancı sınırı koyayım da Türk topçu yetişsin, ligin senaryosunu ben belirleyeyim, cebime ekstradan para girsin" derdiyle yönetilen ülke futbolu, Terim dahil Türk futbolunun içinde astronomik ücretler saçılmasından sorumludur.

Olaya böyle bakacaksak, ki bende bakıyorum, yerli yabancı oyunculara verilen paralar da çok fazla.

BANA GÖRE

35'lik Drogba 10 Milyon Euro, Sneijder senelik 5 Milyon Euro, Selçuk& Burak senelik maç başları dahil 3.2,Melo 3.5 Milyon Euro, Hamit 2.9 Milyon Euro de etmez.

Prandelli'den İtalya'dan vergili 1.1 Milyon Euro alırken burada 2 Milyon Euro üzeri alıyor o da etmez.

10 yıl boyunca Sabri 1 Milyon Dolar ortalama da etmez.

Elano 8.5 Milyon Euro, senelik 3 Milyon Euro'da,

Karaciğer hastası Kewell 2.5'ta, 3 sezon sakat kalan Baros 2.5'da, 2.5 sezon top oynamadan para kazanan Linderoth'lar, Heinz ketchup'lar, yeni Messi diye getirilen Messi'den yaşlı Carrusca'lar, Appiah'tan iyi diye lanse edilen Barusso'lar'da para falan etmez.

Ama ediyor işte.

Ondan batıyoruz zaten.

Gelir 2

Gider 5

Sonra borç neden böyle.

Yetim neden aç.

Aç tabi...

Olayı ise SADECE TERİM BUNLARI ALIYOR GİBİ İNDİRGEMEK TEK KELİME İLE SADECE BÜYÜK BİR SAÇMALIK.

Prandelli italyada net 3 milyon euro aliyor diye okumustum. Gross degil net. Grossta vergiler dahil, net vergilerden sonraki maas.

Madencilerin yaşam odalarını 250 bin dolar diye reddedenler Tayyip Erdoğana milyar liraya özel uçak ve saray yaptırdı! Ve görüyoruz daha bir çok milli takımdakiler gibi boşu boşuna astronomik israflar yapılıyor.

Memurlar ilk defa temmuz ayında zam alamadılar, enflasyon farkınıda alamadılar.

Sayıştay raporları meclise gelirse DUMAN OLURUZ diyenler devletimizin verdiği yetkileri kullarak yandaşlarıyla beraber haram servetler ediniyorlar.

primlerle 5m euro alıyor dogru...dunya kupası sampıyonu yapsında 5m euroyu alsın onemlı degıl..onun harıcınde 3.5m euro alıyor ki bu elit t drektorler ıcın onemlı bı para degıldir..hiddinke verdiğimiz manciniye rijkaarda verdıgımız paralar gozunuzde degıl daha 2 gun once hajro kazıgı gozunuzde degıl adama verdıgınız para gozunuzde helal olsun sıze

Geri
Üst Alt