- 27 Ocak 2010
- 139.565
- 105.923
- 5.648
Galatasaray Odeabank başantrenörü Ekrem Memnun, Overtime dergisine röportaj verdi. Röportajdan bazı kısımlar:
Ekrem Memnun: "Farkında olmadan kırdığım oyuncularım olmuştur. Düşündükçe görüyorum bunları. Kızımdan sonra daha çok düşünmeye başladım.''
Ekrem Memnun: ''Daha önce Augustus ve Fowles'lu kadroda da teklif yapılmıştı ama o zaman hedeflerin gerçekçi olmadığına kanaat getirmiştim. Bana 2. teklif yapıldığında, benim Galatasaray'a gelebilme şartlarımdan birisi, Nevriye Yılmaz'ı getirebilmeleriydi. Nevriye, 'Bana sakat diyorlar, kazara bir şey olursa sana çok yüklenirler' dedi. 'Sen gel, her şeyi üstüme alacağım' dedim."
Ekrem Memnun: "Murat Tümer bana, 'EuroLeague şampiyonu, İspanyol Sancho Lyttle var' dedi. Kim diye sordum. Düşünün Sancho'yu bilmiyorum. Sancho'nun tek bir maçının 20 dakikasını seyrettim ve mutlaka alalım, insan değil dedim. Tam bir kedi. çok zıplıyor, atlet. Sancho'nun esas özelliği kedi gibi hamle yapması. İçine kapalı biri ama zamanla ciddi ve akıllı bir insan olduğunu anladım.''
Ekrem Memnun: "Whalen'ın ayrılışı, oyuncuların kafalarını feci karıştırdı. Rakiplerin ve hakemlerin gözünde de oldukça prestij kaybettik."
Ekrem Memnun: "Işıl'a acayip bir şey oldu. Saha dışındaki gibi, saha içinde de inanılmaz bir efor verdi. 39 dakikayı bulan zamanlar oynadı. Işıl; konuşması, dikleşmesi, duracağı yer bilmesi ile tam bir karakter. Söyleyeceği şey varsa, istisnasız herkese söylüyor.''
Ekrem Memnun: "7 günde 5 maç oynayacaktık. Final 8'i acaba pas mı geçsek diye düşündüm. Birine bir şey olursa diye kabuslar gördük."
Ekrem Memnun: "Ben Kelsey'den biraz daha hızlı bir oyuncu bakıyordum. P&R oynayabilen birini aradım ama önümüzdeki listede öyle bir yoktu. Kelsey için ABD'li güvendiğim antrenörlerden çok iyi referans aldım. Onu da, kendimizi de çok zorladık. Tam bir cesur yürek."
Ekrem Memnun: "Zellous'un Mersin'de ve Indiana'da farklı rolleri vardı. Çok kavga ettik ve sonunda farklı bir rol almasına ikna ettik. Alba'ya 'bunu atıyorsun da, sence bu iyi atış mı, bu savunma iyi mi, arkadaşlarının gözüne nasıl bakacaksın diye anlattık."
Ekrem Memnun: "Şebnem'in EuroLeague finalindeki ilk şutu tam olarak doğru. 2. şutta biz iyi hücum edemedik. Yaptığı en iyi şey yaptı."
JWsBasketball