Grupta oyuncu profili olarak en rahat maçımız olacak, olmalı.
4 numara da yumuşaklar Jankunas ve Songaila savunmada aksıyorlar ve sert değiller Erceg gününde olursa min. 25 sayı atar.
Her şeyi J.Anderson üstünden yapıp etrafını yan parçalarla süslenmiş bir takım, Anderson özellikle evdeki maçlarda çok iyi oynuyor, özellikle diğer isimlerin atmalarını engellemek lazım.
Milaknis gibi nefret dolu bir oyuncuarı var adam 5-5, 6-6 üçlük atıp 25 sayı yapma ihtimali olan yada 0-8 şut atıp maçı veren oyuncu ihtimali olan inanılmaz değişik bir oyuncu, Ulavanos yine farklı bir oyuncu günlük performansı çok değişken onunda, bu iki oyuncu özellikle iyi tutulmalı ve bugün o extra günlerinde olmamalı.
Javtokas zaten standartları olan bir oyuncu, yaşına rağmen hala enerjik istekli, yetenekli olmasa da gerçek bir savaşçı, Young olmadığında onu Maric'le tutmamak lazım, o göbekle onun enerjisine yetişemez tercihen Kerem tutabilir.
Hücumda geriye Jankunas kalıyor, hemen hemen her topu orta mesafe şut yada dış atış olarak bitirmeye çalışıyor, özellikle forvetten iyi atıyor, Erceg el gösterse yeter onu pota altına sürükleyecek yıpratacak adam değil.
Ve tabi ki Litvanya takımlarıyla oynuyorsan her zaman tempoyu kendin belirleyip oyunu yavaşlatacaksın.
Şimdi bize gelelim, ne olursa olsun Arroyo 24-30 dk arası oynamalı, maç sonlarında pili bitiyor ve sene başından beri Kızılyıldız maçı hariç tüm maç sonlarında enerjisi kalmadığından hüsran yaşıyoruz, artık Sinan guarda geçip, Micov'dan mı kurulur oyun bilmiyorum ama guard transferi yapılmadı bakalım hocanın sistemi neymiş ? Eğer yine Arroyo 35-40 dk izlersek tüm maç sonlarında farkla girsek bile yakalanıcaz, kafa kafayaysak pes edicez gibi duruyor.
Micov'un penetreleri çok önemli, hemen rakiplerin dengesini bozuyor, hemde yardım gelince oyun zekası yüksek olan Micov boş adamları iyi bulur, Sinan'ı kim savunursa savunsun o bu maç çembere sürekli gidecektir, Javtokas dışındakiler zaten çemberi savunamaz.
Erceg'in maçı olmasını bekliyorum aslında oyunun şifresi, herkes penetre edecek, Jankunas-Songaila yardıma geldimi Erceg dışardan bombalayacak, o yüzden Erceg sürekli köşelere kamp kurmalı ki oradan inanılmaz yüzdeyle atıyor, bu durumda yardıma gelirseler Erceg çoşacak, gelmezlerse Sinan, Pocius, Carter atletizmini, Micov oyun zekasını kullanarak potaya gidip sayı yada faul olarak geri dönecek, javtokas hamle yapmaya kalktığında zaten Young en iyi yaptığı işi ribauntları toplayıp tamamlayacaktır.
Eğer koç fanteziye kaçmazsa gruptaki en rahat 2 galibiyet alacağımız takım olarak gördüğümü daha önce de söyledim, oyuncu yapısı olarak bize uygunlar, bugünkü en büyük korkumsa dış şutların girmemesi halinde iç-dış dengesini yakalayamamak ve Arroyo'nun maç sonu diri kalmaması.