EL 14/15 Sezonu H:5 | Olympiakos 93-66 Galatasaray LH | MS | 13 Kasım

Pota altimiz maden gibi. Hoca bu maçi boşvermiş ona bişey diyemem. Herkese süre verdi. Yenilmeside sorun degil. Son o seri canimi acitti sadece. Gruptan çikariz ama 1 defansif guard ve 1 defansif uzun alin ey yönetim.

Ataman iyi hoş da şu seri yerken mola almamaları, deplasmanda takımın erken teslim olması gibi durumlar can sıkıcı olmaya başladı. Bu pivotlarla ve savunmayla da işimiz zor.

basketbol biliyor musun acaba ?

Ağır konusmus ama bir yerde katılıyorum renktaşa. 2 sezon önce o müthiş savunma takımını bozup binbir güclükle gecen sezon ki savunma takımını olusturmusken koçun ve yönetimin bu durumdan ders alıp ona göre hamleler yapması lazımdı. En basta 3 kurus daha ucuz diye Jawai ve Vougioukas'ı tercih ettik. Aleyhimize oldu. Belki bu tercihleri yapmasakta cok daha iyi uzunlar getiremeyebilirdik ama en azından ligin en iyi devsirmesini elimizden kacırmamış olurduk. Yine aynı 3 kurus için Marko gibi süper çift yönlü bir oyuncuyu bekletip elimizden kacırdık. Belki yerine göze cok daha hoş gelen daha çeşitli Aradori,Micov,Pocius gibi oyuncular aldık ama Marko'da ki sağlamlığı bir türlü göremedik. En önemlisi o kadar dengeli kadro kurmamıza rağmen asıl ihtiyacımız olan direnci bir türlü transfer edemedik. Bugün Oly karsısında son ceyrek 8 dk sayı atamadık ama işin asıl üzücü tarafı bu takım, az önce mac bitiminden 1 saat gecmeden kocu kovulan Caja Laboral karsısında 5 kere macı koparma fırsatını kullanamayıp 91 sayı yiyerek kaybetti.

Ayrıca yanlıs anlasılmasın, bu söylediklerim bugün kaybettiğimiz için değil. Yarın Kızılyıldız'a 20 fark atıp ikili averajı alırsakta aynı seyleri düşünürüm ama uzun vadede bu yapıyla gitmeyeceğini gördüğüm için söylüyorum bunları. Değişim olacaksa bir yerden baslamak lazım.

Geçen sene arroyo,erceg,marko,bonsu ve hairston beşlisiyle oynadık sezonun genelinde.Bonsunun özellikle hücumda sıfıra yakın olduğunu ve hairstonun nasıl bir berbat performans verdiğini hatırlar ve buna rağmen eurolig çeyrek finali ve lig finali oynadığımızı düşünürsek umutsuz olmaya gerek yok..

Takımdan çok önemli bir parça marko ayrıldı ama şu an sakat olan pocius,micov,aradori gibi parçalar eklendi..Herkes sallasa da bence vogoukas işin hücum bölümünde iş yapabilir sezon içerisinde ama asıl mesele sert bir beş numarada bitiyor.Jawai böyle giderse en geç top 16'da bir uzun alınacaktır.

Pota altına kaliteli isim almamız şart.
Erceg iyi şutör ama gönderilmesi lazım ve daha iyi alınması lazım.
Gelen geçen içinden geçiyo Erceg'in savunma anlamında :)

Nolan Smith yerine de bir oyuncu alınmalı.

transfer gerekliliği konusunda göz var nizam var ben artık 2 senedir yapılan kadro mühendisliğinden sıkıldım,yıldız isim aramak-almak yerine takımın olmayan pozisyonunu orta ayar oyuncu olsada al doldur gediğin kalmasın fazla -bak bayerne burun kıvırdığımız stimacı bile gerekli olduğu için alıp takıma monte ediyolar bak Unicaja'ya,büyük ihtimal son 16'ya kalırız gibi- elenen takımlardan birileri alınır shane lawal falan muhabbeti var gsbasket forumlarında aradori takası falan deniliyordu,vuyukas-jawai şutting kolları uzun,pota koruyan pivot--isimli adam aramıyosak şimdiye kadar transfer yapılırdı isim istiyosan uzun konusunda milano elenirse shawn james-kazan elenirse fischer yoklanabilir,bo boşta pahalı ama olmalı-kinsey olabilir gerekiyosa aradori yollanıcak başka yolu yok.

Son düzenleme:
Dorsey oynuyormu orada. Süre alamiyor diyorlardi. Bize en uygun oyuncu o.

Bu sene hiç takip etmiyorum Nba'yi. O yüzden bilgim yok. Ama süre alamıyor olabilir. Sene başında ben gelmemesini istiyordum ama şuan keşke öyle bir ihtimal olsa. Ama bence oyuncu transferi fikrini unutalım. Bu yönetim transfer falan yapmaz.

Ağır konusmus ama bir yerde katılıyorum renktaşa. 2 sezon önce o müthiş savunma takımını bozup binbir güclükle gecen sezon ki savunma takımını olusturmusken koçun ve yönetimin bu durumdan ders alıp ona göre hamleler yapması lazımdı. En basta 3 kurus daha ucuz diye Jawai ve Vougioukas'ı tercih ettik. Aleyhimize oldu. Belki bu tercihleri yapmasakta cok daha iyi uzunlar getiremeyebilirdik ama en azından ligin en iyi devsirmesini elimizden kacırmamış olurduk. Yine aynı 3 kurus için Marko gibi süper çift yönlü bir oyuncuyu bekletip elimizden kacırdık. Belki yerine göze cok daha hoş gelen daha çeşitli Aradori,Micov,Pocius gibi oyuncular aldık ama Marko'da ki sağlamlığı bir türlü göremedik. En önemlisi o kadar dengeli kadro kurmamıza rağmen asıl ihtiyacımız olan direnci bir türlü transfer edemedik. Bugün Oly karsısında son ceyrek 8 dk sayı atamadık ama işin asıl üzücü tarafı bu takım, az önce mac bitiminden 1 saat gecmeden kocu kovulan Caja Laboral karsısında 5 kere macı koparma fırsatını kullanamayıp 91 sayı yiyerek kaybetti.

Ayrıca yanlıs anlasılmasın, bu söylediklerim bugün kaybettiğimiz için değil. Yarın Kızılyıldız'a 20 fark atıp ikili averajı alırsakta aynı seyleri düşünürüm ama uzun vadede bu yapıyla gitmeyeceğini gördüğüm için söylüyorum bunları. Değişim olacaksa bir yerden baslamak lazım.
Dogru tespit hücum 1 maç yada 2 maç kazandırabilir ama savunma bütün sezonu kazandırabilir.
Şampiyon olduğumuz seneki kadromuzu ben bi kere bile olsun Euroleague de izlemek isterdim bence o takım Euroleague takımıydı.

Marco konusunda da bire bir aynı fikirdeyim bu takım marco yu çok arar.

Bir veryansınım da gordon dan yana sen sakat domercante şans verdin bu sene jawaiye verdin aklıma gelmeyen bir iki isim daha var herneyse Gordon da bir şansı hak ediyordu bence hemde çok hakediyordu her zaman aklım kalacak onda

Bu sene hiç takip etmiyorum Nba'yi. O yüzden bilgim yok. Ama süre alamıyor olabilir. Sene başında ben gelmemesini istiyordum ama şuan keşke öyle bir ihtimal olsa. Ama bence oyuncu transferi fikrini unutalım. Bu yönetim transfer falan yapmaz.

Şu oyuncu grubuna Dorsey gibi pota savunucusu lazim. Sirti dönük oynamiyor diye burun kivirmiş olabilirsin. Bu yönetim elinde olsa oyunculari gönderir dogru söylüyorsun. Bende bir ihtimal olur diye hayal kurdum.

Şu oyuncu grubuna Dorsey gibi pota savunucusu lazim. Sirti dönük oynamiyor diye burun kivirmiş olabilirsin. Bu yönetim elinde olsa oyunculari gönderir dogru söylüyorsun. Bende bir ihtimal olur diye hayal kurdum.

Ben Dorsey'i basit tamamlayabileceği pozisyonlarda taraftara oynamaya çalışıp her topu smaçlamasına kızıyordum. Çünkü kaçırdığı da çok oluyordu böyle. Bir de en önemlisi serbest atış atamamasına. Ama Furkan serbest atışlarını düzelttiği için şuan sorun olmaz. Yönetim transfer falan yapmaz. Eğer Ergin Ataman çok diretirse belki olabilir. Azıcık vicdanları varsa ilk önce bayan takımımıza transfer yaparlardı. Ama nerdee......

Bütçe düşürülen yerde hala maddi sorun falan çıkıyorsa bir zahmet birileri istifa etmeli, ya da kovulmalı artık ne deniyorsa ona. Yani sorunlar transferle değişecek gibi değil, daha radikal işler olmalı.

yok dostum ben ona gruptan çıkamayız dediği için söyledim.
savunma yapmadığımız ben de biliyorum.

Ya arkadaşlar ne bekliyordunuz olympiakosa yenilmemiz gayet normal çünkü basketbolda Yunanlılar bir ekol formaları değiştirin iki takımın inanın yine aynı sonuç olurdu Panathinaikosta efeste vasat bir oyun oynayan batiste ile ulkerde ıslıklananan gist oynuyor adamlar hangi oyuncudan nasıl verim alacağını çok iyi biliyor ve en büyük farklarida spaunilis ile diamantidis gibi Avrupanın iki efsane basketbolculari var

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben sene başından beri söyledim. 17 Haziran gibi bir duruş sergiliyorsak hedefleri ve vizyonumuzu daha da büyütmeliyiz ve tüm engellemelere rağmen gelecek sene şampiyon olmalıyız diye. Bunlar tam tersine hedefleri küçültüyor. Hadi küçültüyorsun mali durumdan dolayı o da tamam ama oyuncuların maaşını 2 ay boyunca ödememek de nedir ? Hiç mi ders almadınız geçen seneden ?

Ucuz diye ölümden dönmüş , Dünya Şampiyonası'nda ülkesi adına yararından çok zararı olmuş Jawai'yi , ucuz diye hiçbir vasfı olmayan Vou'yu aldınız , Nolan Smith gibi yıldız (!) bir oyuncuyu aldınız , Marko'yu gönderdiniz yerine kronik sakat Pocius'u aldınız , ortamlarda fanatik GS'liyim diye takılan , GS'ye gelmek ancak 37 yaşında aklına gelmiş olan Kerem'i aldınız , Furkan'a 2,5 m TL maaş veriyorsunuz , Ender'e 2 m TL maaş veriyorsunuz. Liv Hospital gibi bir şirket için sponsor almak için sponsor alıyorsunuz. Tüm bunlara rağmen hata yaptığınızı kabullenmeyip takviye yapmıyorsunuz hatta oyuncuların maaşını bile ödeyemiyorsunuz , sonra neden sportif başarı yok neden ekonomik sıkıntıdayız diyorsunuz.

Kadın basketbolda da durum değişmiyor. Whalen-Zellous'a parasını vermediniz , Alba'yı takımda tutmak için gram iş yapmadınız , Sancho halen devşirme statüsünde oynuyor ve Bahar'ın sözleşmesi bitene kadar (1 Ocak) oynamayacak. Halen kısa bir skorer guard getirmediniz. Bu kısa rotasyonuyla da geçen seneki kupaları alırız (!) değil mi ?

Uzun lafın kısası basketbol takımımız üvey evlat muamelesi görüyor bazı kişiler (!) tarafından. Onlar gitmeden bize rahat yok.

Geri
Üst Alt