Elano bu takımın kilit parçasıdır. Göremediyseniz de göreceksiniz!

Cevap: Elano bu takımın kilit parçasıdır. Göremediyseniz de göreceksiniz!

adam geçmek mi böyle bir futbol anlayışımı kaldı ne yani 3 4 tane futbolcunun arasına girip topumu kaybetsin.. bizim diğer futbolcuların yapamadığını yapıyor basit oynuyor pas pas pas pas..

Aynen artık basit oynamak var yani gördüğüne tak atacaksın.

Adam geçme tabi olur ama alıp tek başına hara güre rakibe dalıp çalım atılmaz.

Barça-İnter maçını seyrediyorum Barça tak tak tak herkes basit oynuyor Xavi,Pedro,Henry,İniesta,Alves sayamadığım herkes arada İniesta felan çalım atıyor oda zorlamadan atıyor yani arada, onun harici hep birbirine yakın basit oynuyor herkes ve muhteşem bi görüntü ortaya çıkıyor yani futbol budur diyebiliyor insan.

Arda zaten neden eleştirildi hep o Kayseri'deki milli maçtan sonra ? 3-4 kişinin arasına dalıp top kaybetmekten ve sürekli bunu denemesinden. Hala aynı şeyi diyor çalım atmak felan filan umarım bu tür çalımı demiyordur yani yoksa bu anlayışla büyük takımda oynatmazlar ki Arda'da büyük potansiyel var yazık olur onun için.

arkadaşım iyi demişsin de pas yapmak için pas yapılmaz ben GS pas yaparken sinir krizine giriyorum yana ya da geriye paslar saçma sapan bir de avrupa futboluna bakarsan anlarsın zaten pas yapmak için orta saha ve defansta en azından bi tane futbolu bilen futbolcu lazım servet-gökhan olmaz top ayaklarına yakışmıyor bi kere.Adam eksiltmek futbolun temel kuralıdır her zaman gereklidir.

valla bence çalıma girmek veya olmadık yerde adam eksiltemeye kalkmak OYUN KURULURKEN. anlamsız he ileride çalım atarsın eksiltirsin o ayrı konu ama oyun kurulurken pas yapılır basit paslar..

valla bence çalıma girmek veya olmadık yerde adam eksiltemeye kalkmak OYUN KURULURKEN. anlamsız he ileride çalım atarsın eksiltirsin o ayrı konu ama oyun kurulurken pas yapılır basit paslar..

ben de zaten haldır huldur herkes çalım atsın demiyorum ki ben de biliyorum barcelonayı örnek vermeyi ama senin takımında ne pique var ne puyol ne xavi ne iniesta pas yapsınlar takır takır oynasınlar bana barcelona ve onun iskeletinden olan ispanyadan başka takım söyleyemezsin öyle oynayan demek ki futbolcularda bitiyor olay istediğin sistemi oyna bu futbolcularla bu kadar

Ne Sistemi Ne Elano su yaa ... Adam G.S'ye miili takım idmanı olarak gelmiş . Kafasında G.S zerre kadar yok . Futbolu çağdışı . Yazık verilen paraya

Top yetenekli birinin ayağına geldiğinde herkes sihirli değneğiyle sihir yapmasını beklerse Elano,Arda,Kewell,Keita'dan cacık olmaz. Top Elanonun ayağına geliyor herkes sabit duruyor...

Eee karşıdaki rakipde salak değilya adamını tutuyor.

Arda'nın ayağına geliyor herkes 3-4 dripling çalım atıp boş kaleye asist yapmasını bekliyor, haliyle o da topu kaybediyor. Bu 4 oyuncuya top verirsen oyunumuz tamamen duruyor. Ama işin garibi aynı işi birbirlerine de yapıyor olmaları, Arda,Keita, Kewell,Elano aynı dertten müzdarip iken arkadaşlarını da aynı derde sokmalarını hiçbir akıl ve mantığa sığdıramayız.

Maldonado-Selçuk-

İniesta

Mustafa Sarp-Barış

Xavi

gibi kurgularda xavi ile iniestanın bile aslında ne kadar yeteneksiz olduğu görülecektir bence :)

Keita-Xavi

İniesta

kurgusu ise şu anda dünyanın en formda en yetenkli en komple ortasaha kurgusdur tartışılmaz ;)

Burdan çıkıcak sonuç: Bizde tabii ki xavi-iniesta-keita yok ama onların alt kümesi tarzında 3 oyuncu oynatmalıyız.

Örneğin: Mustafa Sarp-Linderoth-Elano

Mehmet Topal-Ayhan-Arda

Sarp-Topal çok fazla oluyor, en azından diğer adam ayhan-barış-linderoth gibi ofansif işler yapabilecek birisi olmalı. Hele hele 3 tane kısır adamla oynamak bizim için intihar etmek demektir

Ayhan Elanonun işine karışmasaydı Fener maçı çok farklı olacaktı.

Galatasaray'a aynen bahsettiğin tarzda bir adam şart ama henüz Elano'da bunu göremedim.

Galatasaray'ın orta sahasında Linderoth+Ayhan ve maçına göre diğer 3. bir adam olmazsa bu iş yürümez. M.Topal+M.Sarp aynı anda oynamaya başladıktan beri her maç sinir krizleri geçiriyorum TV başında. Orta saha teknik olacak başka açıklaması olamaz.

Elano nun fizik olarak yetersiz olduğu aşikar. Fakat bu sorununu yedek kulübesinde oturarak ve maç başı ortalama 20 dakika oynayarak çözemez. Bu adam bize maliyeti göz önünde bulundurursak kurtarıcı kıvamında transfer edilmiştir. Bu sebeple sabırla ilk 11 de başlayılıp her maç 70 75 dk kadar sahada tutulmalı ki fizik açığını kapatıp daha fazla sorumluluk almayı becerebilsin.

Elano nun fizik olarak yetersiz olduğu aşikar. Fakat bu sorununu yedek kulübesinde oturarak ve maç başı ortalama 20 dakika oynayarak çözemez. Bu adam bize maliyeti göz önünde bulundurursak kurtarıcı kıvamında transfer edilmiştir. Bu sebeple sabırla ilk 11 de başlayılıp her maç 70 75 dk kadar sahada tutulmalı ki fizik açığını kapatıp daha fazla sorumluluk almayı becerebilsin.

Hayır bu şekilde transfer edilmemiştir. Hangi kulüp yöneticisi veya görevlisi böyle birşey söyledi? Takıma çok uygun bir isim olduğu için alınmıştır kendisi.

Hiç bir yönetici çıkıpta transfer edilen oyuncunun ardından kendisi bizim zor zamanlarımızda takımı sırtlayabilecek bir futbolcudur diye tanımlama yapmaz. Her şeyden öenmlisi yönetici olarak takımda ki her isme aynı seviyede yanaşmak zorundadır. Takım olmanın gereklliklerinden en başta sorumlu olanlar yöneticiler. Yönetim Elano transferini değelerlendirirken elbette ki siteme uygunluğu açısında ilk kriter olarak ele almıştır. Fakat bunun dışında Lincoln ü zaten gözden çıkardıkları için bir nebze olsun onun boşluğunu dadoldurabileceğinin inancı içerisinde oldukları için Elano şu an Galatasaray ın futbolcusudur.

Hiç bir yönetici çıkıpta transfer edilen oyuncunun ardından kendisi bizim zor zamanlarımızda takımı sırtlayabilecek bir futbolcudur diye tanımlama yapmaz. Her şeyden öenmlisi yönetici olarak takımda ki her isme aynı seviyede yanaşmak zorundadır. Takım olmanın gereklliklerinden en başta sorumlu olanlar yöneticiler. Yönetim Elano transferini değelerlendirirken elbette ki siteme uygunluğu açısında ilk kriter olarak ele almıştır. Fakat bunun dışında Lincoln ü zaten gözden çıkardıkları için bir nebze olsun onun boşluğunu dadoldurabileceğinin inancı içerisinde oldukları için Elano şu an Galatasaray ın futbolcusudur.

Hayır Elano Rijkaard'ın isteğiyle sisteme uygun olduğu için gelmiştir. 10 numara oyuncusu değildir kaç kere diyeceğiz artık ! Lincoln gözden çıkarıldı doğrudur ama onun tarzında oyuncuya ihtiyaç olsaydı 10 numara oyuncusu alırdık Elano'yu değil. Rijkaard istedi Elano'yu ve aldık. 10 numara olayları, kurtarıcı olayları yok artık bizde. Takım olmak var. Takım halinde yapmaya çalışıyoruz herşeyi. Elano'da en iyi takım oyununu oynayan adam konumunda takımda.

Ha tabi bu adamında yıldız özellikleri var yani arapasları, oyun zekası, şutları, frikikleri felan çok iyi ama genele alırsak bu adamın tanımı box-to-box orta saha oyuncusudur yani çift yönlü olarak oynar oyunu orta sahanın sağ iç, sol iç ve ortasında oynar. Yeri geldiğinde kanatlardada oynar forvet arkasındada oynar, forvette bile tercih edilebilir...

Elano'nun tam ortada oynaması lazım bence, o zaman gerçek performansını görürüz.

Elano'nun Panathinaikos maçında ilk 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum

Elano'nun Panathinaikos maçında ilk 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum

Ben bu maçla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Her maç 11'de oynamalı artık iyi-kötü oynasın farketmez bi oyuncu takıma oynaya oynaya alışır. Elano geldiğinden beri doğru dürüst oynamadı hiç bir insan bu şekilde takıma alışamaz. Ardarda 5-10 maç yapacak ki alışsın takıma. Ama Elano bir maç 11 oynuyor diğer maç yedek olmaz ki böyle...

Ben bu maçla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Her maç 11'de oynamalı artık iyi-kötü oynasın farketmez bi oyuncu takıma oynaya oynaya alışır. Elano geldiğinden beri doğru dürüst oynamadı hiç bir insan bu şekilde takıma alışamaz. Ardarda 5-10 maç yapacak ki alışsın takıma. Ama Elano bir maç 11 oynuyor diğer maç yedek olmaz ki böyle...

İnşallah ilk 11 de oynamaya başlar ve 10-15 maç böyle devam eder.

Elanonun yerine Arda-Kewell-Keita vs gibi adamlar oynasa neyse diyecem, onun yerine ön libero oynatıyoruz. O adamların kendi performanslarının üstüne bir gıdım koyma ihtimali var mı ki? Ben Rijkaard olsam bu saatten sonra devre arasına kadar her maç elanoyu 11'e yazarım. Kaybedicek ne var ki? ama kazanılcak çok şey olduğuna inanıyorum

yok canım Mustafa Sarp daha iyi oyun kurar, ya da Barış, hiç olmadı Topal müthiş top çıkarır defanstan..

Di mi Rijkaard ?

Perşembe günü Nonda ile birlikte 11 de başlayacığı söyleniyor.

Geri
Üst Alt