Elano Galatasaray'da !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Elano Blumer GALATASARAY ' DA

Kaca aldikki adami ?

G.SARAY yönetimi, Rijkaard’ın göreve gelmesiyle gündemden hiç düşmeyen 4-2-1-3 taktiğinde oyunu çift yönlü oynayacak olan ’1’ini sonunda buldu: Elano.. Hollandalı hoca ve Keita gibi markaların sarı-kırmızılı kulübe kazandırılmasında büyük pay sahibi olan yönetici Haldun Üstünel’in bir süredir kayıp olmasının sebebi de böylece ortaya çıktı..

BİR süredir yurt dışında transfer çalışmaları yürüten ve Rijkaard’ın belirlediği isimlerle kontak kuran Üstünel, elindeki listenin en üst sıralarından olan Manchester City’li orta sahayı ’Aslan’ yaptı.

ÖNCE M.City’yle görüşen ve Elano’yu, yapılan Adebayor, Tevez, Cruz gibi transferlerden sonra elden çıkartmaya karar veren yöneticilerin transfere olumlu bakmasıyla sevinen Üstünel sıkı bir pazarlıkla bonservisi 7.5 milyon Euro’ya bağlayınca hemen Sambacı’yla buluştu. G.Saray için bir güzel haber de bonservisin 3 taksitle 3 yılda ödenecek olması.

GEÇEN SEZON 10 GOL ATTI

28 yaşındaki yıldızla yaklaşık 10 gündür toplantı yapan Üstünel, Sambacı’yla da 3.2 milyon Euro’dan 4 yıllık anlaşma sağladı. Milan ve Inter’in de listesinde olan ve M.City’nin geçen sezon 12.5 milyon Euro’ya S.Donetsk’ten aldığı Elano böylece G.Saray’ın çift yönlü orta sahası, yani Ayhan ve M.Topal’ın önünde oynayacak ismi oldu. Yönetimin bu transferi yarın resmen açıklaması bekleniyor.

MÜTHİŞ bir frikikçi olan Elano, Brezilya Milli Takımı’nda da 40 kez oynayıp 6 kez fileleri havalandırırken, geçen sezon da City’de 40 maçta 10 gol attı..

vatan gazetesi

doğruluğu tartışılır ama bu rakamları telaffuz etmişler

Bu arada forumda bir yazmisti cok hosuma gitmisti:D

Ela No Mor Yes :D

Bu transfer Türk spor camiasına ve diğer Futbol takımlarına önce kapak olsun,sonrada cemi cümlemize hayırlı olsun;)

Bu transfer başta ne kadar kolpa Brezilyalı varsa takımına toplayan Aziz'e kapak olsun...

Gözün yetenek görsün Aziz,ELANO ULAN!!!

-----------Leo Franco-------------

-Uğur---Emre G.--Servet---Hakan--

----------Mehmet Topal-----------

------Elano----------Arda(Kaptan)--

----Keita----------------Kewell---

-------------Baros----------------

Bu kadro Türkiye liginde rakiplere top göstermez be..:D:D Çok iyi bir kadro oldu..:)

Nöbetçilere kıyak geçti Haldun Baba.:)Tekrar önünde saygı ile eğiliyorum...

uykum geldı tam yatacaktım uykum kactı vay be :f50:

Dün yazarken içimden geçti. Yazımın amacı farklı olsada ilk defa bir duyumumu yazmak istedim, oldu. Keita'yı yazmadık söz verdim ama bunu yazdım. Elano ya. Rüya değil. Bildiğimiz Elano.

Normalde açıklanmazdı bu saatte transfer fakat Haldun abi nöbetçileri düşündü bu sefer. Off ulaaan !! :D

Keita-Franco-Elano-Rijkaard

Daha ne denilebilir kiiii:) Seviyoruz seni Haldun baba

Kargalardaki son durum nedir acaba :D

Gsstore Haldun Üstünel t-shirtleri üretsin yok satar valla.

Haldun Üstünel forması çıkartsın Gs ;)

Gazete Habertürk'ün haberinde Eleno için Galatasaray'ın atak yaptığı söylendiğinde pek ihtimal vermemiştim. Çünkü Galatasaray genellikle basına sızmayan futbolculara yöneliyordu ama öyle bir duruma geldik ki basında çıkmayan futbolcu kalmadı. Rijkaard'da ısrarla transfer istediğinden Galatasaray arayışlara hemen başladı. İhtiyacımız olan orta saha bölgesine önce Deco sonrada Emena derken yeni hedef Eleno olarak belirlendi. Biraz araştırma yaptığımda da bu haberin doğru olduğunu öğrendim. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu orta sahada organizasyon yapabilecek oyuncu sıkıntısını Elano büyük ölçüde bitirir. Eleno - Arda ikilisini orta sahada önlerinde Kewell - Keita ve Baros gibi hücumcuları düşünemiyorum bile. Elano bildiğimiz orta sahada oynayan oyun kuruculara benzemeyen özellikte bir futbolcu durumda. Oyunun iki yönünüde oynayabilen ama hücum yönü daha güçlü orta saha oyuncularından birisi. Hızlı futbolcu doğru koşuları, uzaktan şutları ve öldürücü frikikleriyle de ön plana çıkıyor. Kısada Elano için Lincoln'ün futbol oynamaya çalışanı diyebiliriz.

Klasik bir söz olacak ama 4-3-3 oynadığımızı düşünürsek orta sahamız koşan, oyunun iki yönünüde oynayan futbolculardan kurulmak zorunda. Orta sahada hücum organizasyonunun bütün yükünü Arda'nın omuzlarına atmakta Arda'dan uzun vadede yararlanamamak anlamına gelecektir. Defansında geriden top yapamayan futbolculardan oluştuğunu düşünürsek orta saha mutlaka hücum yönü yüksek futbolculardan kurulmalı. Defans - hücum dengesi 4-3-3'ün anahtarını oluşturuyor. Bu yüzden Deco, Emena transferlerini çok istedik. Ama bu futbolculardan daha çok istediğimiz birisi olan Elano gündemimize geldi. Kendisi 4 sezon Brezilya Ligi'nde Santos forması altında harikalar yarattıktan sonra 7.6 milyon euro'ya Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Sonrasında ise Manchester City'e katıldı. Kendisi ayrıca İngiltere Ligi'ne bu kadar çabuk şekilde nadir uyum sağlayan Brezilya'lıların da başında geliyor. Manchester City'de de iyi oynarken yapılan transferler sonrasında gözden düşmüştü. Buna rağmen hala Brezilya Milli Takım'ının banko futbolcuları arasında bulunuyor. Eleno ayrıca orta sahanın bütün bölgelerinde oynayabilir, sistem değişikliği durumunda da eski sistem oyun kuruculardan olarakta büyük fayda sağlar. Gelen haberler bu transferin satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak gerçekleşeceği yönünde.

Bu yazdıklarım yanlış anlaşılabilir ama herkes Galatasaray'a parası yok diyor nedense en büyük transferleride Galatasaray gerçekleştiriyor. Bonservis anlamında en büyük paraları Galatasaray veriyor, kariyer olarakta ünlü futbolcuları getirip Türkiye Ligi'nin değerini arttırıyor. Cristian, Dos Santos gibi gelen Brezilya'lılara lafım yok ama daha Brezilya Ligi'nden Avrupa'ya yeni gelmiş futbolcularıda Dünya yıldızı gibi göstermek yanlış. Dünya yıldızı Brezilya'lı getirmek istiyorsan Elano gibi futbolcuları falan alacaksın. Elano Brezilya Milli Takmı'ı olsun, Manchester City olsun kendini kanıtlamış bir futbolcu. Bu transferleri görünce Galatasaray'da para yok gibi saçma lafları bir kenara bırakırız umarım. Galatasaray vizyonunu Türkiye'de asla tutmaz yani sadece Türkiye'de şampiyon olma vaadi vermez yada teknik direktörü çıkıp öncelik Türkiye'de asla demez. Kupayı alamasan bile çıtayı yüksek tutar, Ali Sami Yen'in dediği gibi öncelikli hedefini Türk olmayan takımları yenmek olarak belirler. Bu yazıyla paralel olarak Ali Sami Yen'i de anmak istiyorum. Kendisinin tohumlarını attığı Galatasaray 1905'li yıllarda Ali Sami Yen'in belirttiği bütün hedefleri gerçekleştirdi. Vizyonunu ileri attı, şimdilerde de bütün Dünya'da Türkiye denilince akla ilk Galatasaray'ın gelmesini sağladı.

Bunu tekrar tekrar paylaşacağım. Elano için az bile :D:D:D:D

:ka05::f68.gif:

Mor formaya Elanoyu yazdiriyorum Ukraynaya gitmeden evvel . Ordaki arkadaslar cok severler kendisini Shaktardan :D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt