Elano Sorunsalı

Cevap: Elano Sorunsalı

Elano en iyi futbolunu forvet arkasıyken oynuyordu hem Shaktar'da, hem Man. City'de. Zaten Elano'nun ne olduğundan haberi vardı bu adamların ve haliyle ön libero falan oynatmaya kalkmıyorlardı. Manchester City'e bak mesela. 4-3-3 veya klasik 4-4-2 oynayacakları için, Elano'nun gitmesine izin verdiler.

Adamın kapasitesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor?

Elano´dan iyisini alamayız .

Elano'nun 4-3-3'teki kimliğini tespit etmiş değiliz henüz. Defansif olarak mı oynayacak, ofansif olarak mı oynayacak belli değil. Sıkı Elano savunucuları, "Xavi tipinde" diyor bu adama, bu forumda. Xavi'yi veya benzerlerini görmesek inanırdık belki. Elano'nun bizim sistemde oynayacağı yer, orta 3'lünün en ucudur. Başka türlü verim alamayız ki orada da iyi değil maalesef.

Bana kalırsa kondisyonlu bir oyun kurucu alsak, daha iyi yapardık. Niko Kranjcar müthiş uyardı bu takıma mesela. 2,5 milyon £'a gitti Tottenham'a. Elano'yu 7 milyon €'ya aldık biz.

Beni rahatsız eden, Galatasaray için yetersiz olması ve sisteme uygunsuzluğu.

Herşeye eyvallahta, bu hakkaten bu forumda bulunduğum süre içerisinde okuduğum en bilgisiz ve en komik yorum.

Elano bu takımın ve ligin en kaliteli futbolcusudur, ve takımda sistem için EN ÖNEMLİ ve sisteme EN UYGUN adamdır.

Eğer Elano'yu Galatasaray'a yetersiz görüyorsan, Fabregas,Xavi,İniesta felan getirelim belki mutlu olursun o zaman ha ?

Bir de son yorumunda yeri belli değil demişsin. Orta sahada 1+2 şeklinde oynuyoruz Elano geldiğinden beri ve Elano'nun yeri sağ veya sol içtir. Forvet arkasından başka verim alamayız diyorsun ama Elano gene sana kapak yaptı bu konuda. Forvet arkası Kayseri'de oynadı gördük nasıl oynadı... Ama ne zaman sağ veya sol içe geçti çok süper oynadı ve o bölgenin adamıyım ben dedi resmen. Çok merak ediyorsanız izleyin maçları Elano en iyi oyunlarını hangi bölgede oynamış acaba ? Bu forvet arkası olayını diyerek bile bilgini belli ediyorsun.

Elano'nun 4-3-3'teki kimliğini tespit etmiş değiliz henüz. Defansif olarak mı oynayacak, ofansif olarak mı oynayacak belli değil. Sıkı Elano savunucuları, "Xavi tipinde" diyor bu adama, bu forumda. Xavi'yi veya benzerlerini görmesek inanırdık belki. Elano'nun bizim sistemde oynayacağı yer, orta 3'lünün en ucudur. Başka türlü verim alamayız ki orada da iyi değil maalesef.

Bana kalırsa kondisyonlu bir oyun kurucu alsak, daha iyi yapardık. Niko Kranjcar müthiş uyardı bu takıma mesela. 2,5 milyon £'a gitti Tottenham'a. Elano'yu 7 milyon €'ya aldık biz.

Orta sahayı neden ön libero ve onun önündeki adam (forvet arkası) diye ikiye ayırıyorsun? Rijkaard üçlü orta saha ile çıktığı her maçta 1-2 dizilişi ile oynattı. 2 li orta sahalı düzende çift forvet kullandı. Kullanmaya da devam ediyor. Elano yanında ve arkasındaki oyuncular ile uyumlu olduğu zaman oyuna direkt hükmeden bir oyuncu. Milli takımada bu yönde büyük katkı sağlıyor. Şu an taktik zekası ve oyun anlayışı bakımından takımdaki en iyi futbolcumuz. (Kewell'ı ayırıyorum)

(Ayrıca oyun tarzı İngilizlerin stiline benzediği için EPL'ye transfer edilmiştir. Malum Brezilya'lılar pek sevilmiyor İngiltere'de.)

Elano ilk yarı boyunca oynadığı bütün maçlarda sağ iç (Sağa yakın orta saha, merkez orta saha artık adını siz koyun) oynadı. Artık bunu tartışmayalım. Hatta buyrun bunu kanıtlayan bir vidyoda buldum. (Neyi kanıtlıyorsak artık)

Elano Dinamo Bükreş maçında ne yaptı?

1-2 gibi oynadığımızı biliyorum orta sahada. Ancak sorun şu, öndeki ikilide ofansif bir rolü mü olacak, defansif bir rolü mü? Xavi diyenler sizsiniz. Xavi, Barcelona'da Iniesta kadar ofansif bir adam değildir. Gudjohnsen falan orta sahada oynuyordu Barca'da geçen sezon. Xavi öndeki ikilinin, defansif oynayanıydı. Elano böyle bir role bürünemez. Orta üçlünün en ofansif adamı olması gerekiyor. Ancak bu seferki sorun da, skora katkısının olmaması.

1-2 gibi oynadığımızı biliyorum orta sahada. Ancak sorun şu, öndeki ikilide ofansif bir rolü mü olacak, defansif bir rolü mü? Xavi diyenler sizsiniz. Xavi, Barcelona'da Iniesta kadar ofansif bir adam değildir. Gudjohnsen falan orta sahada oynuyordu Barca'da geçen sezon. Xavi öndeki ikilinin, defansif oynayanıydı. Elano böyle bir role bürünemez. Orta üçlünün en ofansif adamı olması gerekiyor. Ancak bu seferki sorun da, skora katkısının olmaması.

Şöyle söyliyim.

1 tane tamamen defansif orta saha (Mehmet Topal)

1 tane defansı daha ağırlıklı olmasına rağmen hücuma da katkı sağlayabilecek olan (Linderoth, Sarp,,Gareth Barry vs vs..)

1 tane de hücum gücü yüksek olan takım savunmasına da katkıda bulunan (Elano)

Önümüzdeki sezon bu 3'lüyü güzel bir transfer ile tamamlarız. Sarp'ı ön liberoda beğensem de sağ veya sol içte oynadığı dönemler estetik olmayan yapısı ve tekniği ile sırıtıyor orada.

Şöyle söyliyim.

1 tane tamamen defansif orta saha (Mehmet Topal)

1 tane defansı daha ağırlıklı olmasına rağmen hücuma da katkı sağlayabilecek olan (Linderoth, Sarp,,Gareth Barry vs vs..)

1 tane de hücum gücü yüksek olan takım savunmasına da katkıda bulunan (Elano)

Önümüzdeki sezon bu 3'lüyü güzel bir transfer ile tamamlarız. Sarp'ı ön liberoda beğensem de sağ veya sol içte oynadığı dönemler estetik olmayan yapısı ve tekniği ile sırıtıyor orada.

4-3-3'ün tezahür ettiği şekil bu zaten dünyada. Mantıklısı da bu. Ama Elano'nun bu sisteme uygunluğu muamma. Bekleyip görelim sezon sonuna kadar.

Katılıyorum..

Elano defansif olarak oynayamaz xavinin müthiş bir alan savunma bilgisi var herşeyden önce koşmuyor gibi gözükür ama boş alan bırakmaz.

Elanonun oynayacağı yer 3 lünün ilersi gibi gözüküyor ama burda oynayacak adamın biraz bireysel yetenekli sorumluluk alıp topu alıp bişeyler yapabilmesi lazım..İniesta tarzı gibi yani aslında Arda biraz çabuk oynamayı öğrense çok iyi olabilirdi oraya..

Katılıyorum..

Elano defansif olarak oynayamaz xavinin müthiş bir alan savunma bilgisi var herşeyden önce koşmuyor gibi gözükür ama boş alan bırakmaz.

Elanonun oynayacağı yer 3 lünün ilersi gibi gözüküyor ama burda oynayacak adamın biraz bireysel yetenekli sorumluluk alıp topu alıp bişeyler yapabilmesi lazım..İniesta tarzı gibi yani aslında Arda biraz çabuk oynamayı öğrense çok iyi olabilirdi oraya..

Tamam Elano aşırı defansf yapmıyor ama defans yapmayı biliyor. Kademeye girebiliyor, önde basıyor, pres yapıyor, mücadele ediyor. Alanını koruyor. Hücum yönü ağırlıklı çift yönlü oyuncu yani. Ayrıca Elano topu alıp birşeyler yapıyor zaten, sorun onu tamamlayacak adamın olmamasında daha çok. Xavi'nin yanında Mustafa olsa ne kadar başarılı olur sizce ? Iniesta-Toure ikilisinin yanındaki kadar olur mu ? Olamaz. Elano'da böyle işte. Yanına adam gelince daha da iyi olacak inşallah.

Ayrıca Arda'yı bende düşündüm oraya. Gio geldi Arda ortada düşünülüyor, Iniesta gibi dribbling felan çok iyi yapıyor, pas tekniği de güzel dedim. Fakat Arda bu yapısıyla 11'e bile giremez şuan. Onu geçtim Elano'nun yanında oynayacak adamın mutlaka oyunu çift yönlü oynaması gerekir. Sadece ofans yapıp defans yapmakla olmaz. Ve hızlı oynaması gerekir, topu alıp 2 saat bekleyip çalıma girişmesi gerekmez, öyle olursa takım çok felaket olur zaten ki Arda'da genel olarak çalımı düşünen bir oyuncu olduğu için orada imkanı yok oynayamaz şu haliyle.

Tamam Elano aşırı defansf yapmıyor ama defans yapmayı biliyor. Kademeye girebiliyor, önde basıyor, pres yapıyor, mücadele ediyor. Alanını koruyor. Hücum yönü ağırlıklı çift yönlü oyuncu yani.

Elano çift yönlü oyuncu felan değil..Yahu anlamıyorum hiçmi futbolu takip etmiyorsunuz.

Ayrıca Elano topu alıp birşeyler yapıyor zaten, sorun onu tamamlayacak adamın olmamasında daha çok. Xavi'nin yanında Mustafa olsa ne kadar başarılı olur sizce ? Iniesta-Toure ikilisinin yanındaki kadar olur mu ? Olamaz. Elano'da böyle işte. Yanına adam gelince daha da iyi olacak inşallah.

Elano topu alıp hiçbişey yapmıyor..Ayağına gelirse oynuyor..Takımı taşıyacak bir oyun kurucu değill.

Ayrıca Arda'yı bende düşündüm oraya. Gio geldi Arda ortada düşünülüyor, Iniesta gibi dribbling felan çok iyi yapıyor, pas tekniği de güzel dedim. Fakat Arda bu yapısıyla 11'e bile giremez şuan. Onu geçtim Elano'nun yanında oynayacak adamın mutlaka oyunu çift yönlü oynaması gerekir. Sadece ofans yapıp defans yapmakla olmaz. Ve hızlı oynaması gerekir, topu alıp 2 saat bekleyip çalıma girişmesi gerekmez, öyle olursa takım çok felaket olur zaten ki Arda'da genel olarak çalımı düşünen bir oyuncu olduğu için orada imkanı yok oynayamaz şu haliyle.

Arda illa çalımı düşünen bir oyuncu değil aslında..İnieswtanın ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum solda tıpkı arda gibi oynuyordu çalımları felan..Ancak ortaya çekilmesiyle dikine ve çabuk oynamayı öğrendi..Bence Ardanında asıl yeri burası biraz serbest olmak kaydıyla forvet arkası..Bence Arda aslında nerde ne yapmasıı gerektiğini bilen bir oyuncu Ardanın çalım sayısı ne kadar fazlaysa o maç takım o kadar kötüğ oynuyordur yani arda çalıma itiliyordur..Sezon başı mesela ön eleme maçlarında ardanın ender çalım atttığını görürsünüz..

Galatasaray - Panathinaikos maçından sonra Elano için şu yorumu yapmıştım.

Bir an Barış Özbek oynuyor sandım.

Demekki kapasitesi var. Ama yoğunlaşması gereken ilk yer hücum.

Valla semih hiçbişey çıkartamadım bu cümleden.. :D

Gayet açık neyini anlamadın? "Barış Özbek kadar koşup boğuşmuştu rakiple. Demekki defans yapma konusunda kapasitesi var ama fizik gücü hem hücumu hemde savunmayı aynı düzeyde yapmaya müsait değil. Hücuma daha fazla ağırlık vermesi gerekir."

Öve öve bitirelemeyen elano

Yerin dibine sokulan Arda..

Hayır yani elano alt yapıdan çıksa anlarımda arda niye eleştiriliyor?Kzandığımız son 3 maçta direkt skora kimin katkısı var acaba?

Elano'yu övüpte Arda'yı kötüleyen kim? Kendimi katmıyorum o isimlerin arasına.

Ayrıca takım içi kıyaslamaları ne zaman bırakıcaz?

Geri
Üst Alt