ele gelen her topa penaltı verilmesi

Berkan Yavuz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Bu gerzekçe kuralı kim getirdiyse futbolla ilişiği derhal sonlandırılsın. Şut çekiliyor adam zıplıyor elini açmasa bile penaltı; orta yapılıyor defans adamı topa çıkıyor, top iki oyuncu arasında sıkışıyor eline değiyor penaltı; defans adamı topu almak için hamle yapıyor onun bacağına ötekinin ayağına çarpıp 30 santimetreden adamın eline geliyor penaltı. Napsın kardeşim savunma yapan adam? Toplara hazır ol vaziyetinde mi çıksın, o sırada elini g.tüne mi soksun napsın?

Bu gerzekçe kuralı kim getirdiyse futbolla ilişiği derhal sonlandırılsın. Şut çekiliyor adam zıplıyor elini açmasa bile penaltı; orta yapılıyor defans adamı topa çıkıyor, top iki oyuncu arasında sıkışıyor eline değiyor penaltı; defans adamı topu almak için hamle yapıyor onun bacağına ötekinin ayağına çarpıp 30 santimetreden adamın eline geliyor penaltı. Napsın kardeşim savunma yapan adam? Toplara hazır ol vaziyetinde mi çıksın, o sırada elini g.tüne mi soksun napsın?
Yine kim yaktı reis penaltı golüyle kuponu 😂

Yine kim yaktı reis penaltı golüyle kuponu

Yok kimse yakmadı aksine benim işime geliyor bu kural, biliyorsun gol üzerine oynarım hep, KG özellikle. Ama futbolun doğasına bu kadar aykırı kural olamaz. Dün Trabzon bugün Bjk maçlarında verilen penaltılar. Bizim Altay maçında Berkan’ın eline çarpan topta verilen penaltı. Bu kural tamamen saçmalık, defans adamı müdahale etmese daha iyi. Herşeye penaltı çalınıyor.

Şimdi de Bjk aleyhine saçma bir penaltı çıkacak misal. Evet çıktı.

Bu işin tadı kaçtı, en yakın mesafeden bile ele çarpsa penaltı. Takımlar haketmeden puanlar kazanıyor, haksız yere kaybediyor. Zaten lig boktan, iyice şirazesi kaydı.

Kural dan ziyade uygulayan akıllarda sorun olabilir
Bir denge yok bizim ligin hakemlerinde

Kaleciye faul ile kıyasıya kapışacak gibi duruyor

Kural genel olarak değişti ama Avrupa’da yine hala eli kaçırma şansı var mı diye bakıyorlar sanki az da olsa. Bizimkiler herşeye çalıyor. Bjk Altay maçında Altay lehine çalmadı ama karaktersizler.

Kaleciye faul de bizimkilerin işine geliyor, çalıp kurtuluyorlar.

Aslında bu sene bu kural gayet güzel çalışmaya başlamıştı geçen seneki abartılı penaltılardan sonra bu sene bir çok ceza sahası ele değen topu penaltı olarak kabul etmediler.

bizim maçta yaşanan ise tam tersi ben çok şaşırdım doğrusu ne Ömer’in pozisyonu ne de Taylanın pozisyonu penaltı değil.

Vardan iptal edilen penaltımız ise top kaleye doğru yöneldiği için bence verilmeliydi omuza çarpıyor gibi ifade etmiş ama gayet kolun büyük bir kısmına temas etmişti top

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kesinlikle katılıyorum. Topu kaleye vurmak yerine rakibin eline nişanlamak daha avantajlı hale geldi. Oyuncular elleri arkada bağlı savunma yapmaya çalışıyor bu saçma kural yüzünden. Kasti müdahale yoksa pozisyon gereği eller açık olsa bile çalınmamalı.

Gerçek bir silah bu kural. Bence tek adil çözüm tüm elle oynamalara penaltı vermek ne olursa olsun. Eğer tişörtün bitiş hizasının altına temas varsa yanlışlıkla yakından ayaktan zart zurt önemsiz otomatik olarak penaltı olmalı.

O zaman hücumcular bunu kullanır diyeceksiniz ama Nelsson gibi oyuncular boşuna mı kollarını saklıyorlar? Onlar saf mı o adam da kollarını aça aça gitsin madem. Başka bir çözüm yolu görmüyorum bir numaralı kayırma mekanizması oldu bu mesele.

Aslında bu sene bu kural gayet güzel çalışmaya başlamıştı geçen seneki abartılı penaltılardan sonra bu sene bir çok ceza sahası ele değen topu penaltı olarak kabul etmediler.

bizim maçta yaşanan ise tam tersi ben çok şaşırdım doğrusu ne Ömer’in pozisyonu ne de Taylanın pozisyonu penaltı değil.

Vardan iptal edilen penaltımız ise top kaleye doğru yöneldiği için bence verilmeliydi omuza çarpıyor gibi ifade etmiş ama gayet kolun büyük bir kısmına temas etmişti top

Nasıl penaltı değil.
Ikisinin eli açık ve top direkt elle temas ediyor ve yakın mesafe bile değil.
Iptal edilen penaltıda el vücudu büyütmüyor. El vücuda yapışık.
Bence penaltı değil.

hem ömer, hem taylan %100 penalti. trabzon'a verdikleri penalti tartisilir. sadece israrla penalti arayan biri onu verir --> o pozisyondan cimbizla penalti cikarilmasi trabzon lobisinin eseridir.

Geri
Üst Alt