# Elias Jelert

Yahu bu adamı geçen sene canlı canlı izledik Münih, City maçlarında gayet kaliteli bir bek. Ama hocamız beceriksiz olduğu için bilmem kacıncı yediği bek oldu bu sayamıyorum.

Bu adamın tarzı Lahm'a çok benziyor. Fizik çok kötü ama aynı Lahm gibi ters bektede oynayabiliyor dribling yeteneği bir bek için iyi fiziği şimdilik yetersiz ama denge sorununu hallederse hızlı da bir oyuncu zaten bu meziyetlerine görevlendirme yapılır.

Bu adamın fizik kalitesi kötü bu adama bire bir marke görevi vermeyeceksin savunmada Toreira'nın yaptığını yapacak zaten hızlı hamle hatasında bile çok rahat geri dönüşü olur pas arası yapacak 2 li sıkıştırma yapacak sürekli yanında zaten Davinson gibi hızlı bir stoper var onun açığını çok rahat bir şekilde kapatır. Bu adamı alıp Boey'in yaptığını bekleyemezsin.

Bu adamı sahte bek gibi kullanıp orta sahada eksiğimiz olan dribling ile top sürüp gidebilen adam eksiğimizi de halledebiliriz mesela. 6 numara Kaan'ı oynatırsın bu işi yaparken arkada verdiği açığı kapatmasını istersin.

8 de Toreira 10 da Sara orta saha da daha dirençli olur. Jacobs maç zorluğuna göre yeri gelir savunmayı 3 ler maç zorluğuna göre yeri gelir kanat bek gibi kullanılır yapılacak çok şey var çok yönlü oyuncumuz çok fazla ama

maalesef başımızda kendini ve oyuncuları geliştiren bir hoca yok.

Bu Jelert mevzusu bana açıklayın ya. ya komlo teorisiyle ya da gerçeklerle. deyin ki hoca istemedi. deyin hocca istedi. deyin ki kötü çıktı. bir şey desin biri aban. Rigasa bile oynamıyor

1728138744671.webp

Kaandan iyidir en azından hızlı, çabuk

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence Okan efendi kullanmasını bilmiyor. Aynısı takımdaki epey başka oyuncular içinde de geçerli.

Mesela Torreira gelmeden önce demiştim, bu adam defansif katkıdan ziyade doğru kullanınca ofansta da epey işimize yarar diye. Okan efendi ancak üçüncü senesinde nasıl kullanması gerektiğini anladı bu sezon, 3-4 asist yapması veya şikecilere karşı gol atması tesadüf değil. Normalde daha önce "sürpriz" skor katkısı almamız gerekirdi Torreira'dan.

Oraya koş buraya koş nereye kadar yav. Herkesin pilini bitirdi iyice. Yakında Jakobs'ta sos vermeye başlar burada insanlar söver niye bitti bu adam diye. Okan efendinin şuursuz futbolu sayesinde bunlar bütün.

Tekrar tekrar söylüyorum;

Bir futbolcu elbette kendisini 1 maçta gösterebilir. Jakops misali.

Bazı futbolcular 2-3 maçta gösterir. Sara gibi.

Jelert eğer olmayacaksa, bu oyuncudan olmayacaksa da bu öyle 3-4 maçta bir araya 10-15 dk atarak olmaz, bu oyuncuya madem bu para verildi koyacaksın arka arkaya bi 4-5 maç bu çocuk oynayacak, olmuyorsa tamam olmuyordur

Ben bu takımın kağnı gibi oyuncularından sıkıldım

Kasımpaşa’da yediğimiz gollerin hiçbiri Jelert hatası değildi, Rigasta da oynamadı ama yine yedik

Üstelik 2. Gol kaanın adamı tutmayı becerememesinden kaynaklı yedik ortayı açtırttı

Ben HIZLI, KOŞABİLEN, UMUT GÖREBİLECEĞİM FUTBOLCU İSTİYORUM

Söveceksem de Jelert’e söverim yeter ya. Kaan sağ bek görmekten gerçekten midem bulandı

Tekrar tekrar söylüyorum;

Bir futbolcu elbette kendisini 1 maçta gösterebilir. Jakops misali.

Bazı futbolcular 2-3 maçta gösterir. Sara gibi.

Jelert eğer olmayacaksa, bu oyuncudan olmayacaksa da bu öyle 3-4 maçta bir araya 10-15 dk atarak olmaz, bu oyuncuya madem bu para verildi koyacaksın arka arkaya bi 4-5 maç bu çocuk oynayacak, olmuyorsa tamam olmuyordur

Ben bu takımın kağnı gibi oyuncularından sıkıldım

Kasımpaşa’da yediğimiz gollerin hiçbiri Jelert hatası değildi, Rigasta da oynamadı ama yine yedik

Üstelik 2. Gol kaanın adamı tutmayı becerememesinden kaynaklı yedik ortayı açtırttı

Ben HIZLI, KOŞABİLEN, UMUT GÖREBİLECEĞİM FUTBOLCU İSTİYORUM

Söveceksem de Jelert’e söverim yeter ya. Kaan sağ bek görmekten gerçekten midem bulandı
HepndediknKaan'in yeri 5 linorta sahada Torreira ve Sara yanı

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jelert bu kadar kötü değil, hocanın oyununa uygun değil ve bu sisteme uygun olmayan oyuncular sanki “Futbola tesadüfen başlamış” gibi duruyor bu sistemde. Tıpkı Angelino gibi, Köhn gibi…

Belirli bir süre sonra özgüven öyle kayboluyor ki tipik futbolcu özelliklerini bile kullanamaz oluyor. Orta kesemiyor, pas veremiyor, top süremiyor. Çünkü senin benim tribünde gördüğümü o futbolcu da sahada görüyor ve kendini sorgulamaya başlıyor.

Yoksa çocuk sağ bek için potansiyelli, geçen yıl bizi geçip üst tura çıkan Kopenhag’da cezalı olduğu maç hariç tüm maçlarda oynamış. Evet ödenen para çok fazla ama adamı futbolcu değil konumuna sokmak da çok tuhaf.

Zaten özellikle Okan Buruk döneminde yedek kalan, oyun sistemine uymayan, yedeğe çekilen oyuncuların form seviyeleri ile düzenli 11 oynayan oyuncuların form seviyelerinin aşırı farklılığı tez konusu olarak araştırılmalı. Sadece bu yıl değil 3 yıldır, bugün Yunus kenara çekilsin, sonradan oyuna girsin, Sallai’ye 3-4 maç üstüste şans verilsin Yunus için “Ne oldu ya bu çocuğa futbolu unutmuş” gibi deriz.

Yılların yedeği Batshuayi’yi bile bu hale getirmeyi başardı adam, bunun sebebi de sadece fiziksel veya oyun sistemiyle alakalı değil mental olarak yedeklerin içinden geçiyor teknik heyet. Güvenmediklerini, yedek olduklarını vs her fırsatta hissettiriyor ve bu durumu düzeltmek için bir şey yapmıyorlar muhtemelen.

Okan ın 9 milyon yorusu oyuna 94:30'ta çok güzel girdi.

Geri
Üst Alt