# Elias Jelert

14750.jpg

hazir ol aslan sezonun kaderini degistirecegin gunler yaklasmakta

*yanlis konu*

Sakat olsa bile tum kafilede yer almaliydi

9+ bonuslar verdiğimiz adamdan 5 maç sonra vazgeçmesi; transfer işini asla hocaya bırakmamak gerektiğinin kanıtı. Bir de Frankowski ve Cuesta mevzuları var, oraya hiç girmiyorum mesela. Ondan önce Seferovic'ler, Angelino'lar vs vs liste Everest'e uzar.
İşte burası en netameli mevzu. Hocanın onaylamadığı adamı alırsan, oynatmadığı zaman ne yapacaksın? Sportif direktörlük müessesesinin ülkemize uymayacağı kanısındayım, yöneticilere ise asla bırakılamaz o iş. EPL deki gibi menajerlik sistemi daha uygun sanki bize; TD ni yeterli görmüyorsan hiç yola çıkma zaten...

İşte burası en netameli mevzu. Hocanın onaylamadığı adamı alırsan, oynatmadığı zaman ne yapacaksın? Sportif direktörlük müessesesinin ülkemize uymayacağı kanısındayım, yöneticilere ise asla bırakılamaz o iş. EPL deki gibi menajerlik sistemi daha uygun sanki bize; TD ni yeterli görmüyorsan hiç yola çıkma zaten...
Jelert mevzusunda listenin ilk sırasındaki Doue istendi, olmayınca listede 2. sırada olan Jelert anında indirildi. İkisi de scout önerisiydi.
Ondan önce Angelino, Seferovic, Oliveira direkt kendisinin istediği isimlerdi. Oliveira'dan 1 yılda vazgeçti, diğer ikisi devre arasında yollandı. Köhn'ü aldırdı, yarım devre sonra kiraladık. ET varken hoca kimi istese zaten anında indiriyorduk.
Bats'ı istedi, kullanamadı, devre arası yollandı.
Hoca bu Cuesta kim ki kendi takımında yedek olan adama 8 milyon Euro veriyoruz diyecek ve bunlar da hocaya rağmen alacak...
Ya da Frankowski işte...
Velhasıl kelam, yönetimin hocanın istemediği/onaylamadığı bir adamı transfer etmesi imkansız. Scout ekibinin ve menajerlerin önerdiği oyunculardan kısa listeyi 1. tercih/ 2.tercih... diye hoca belirliyor, bunlar da almaya çalışıyor işte.

Jelert mevzusunda listenin ilk sırasındaki Doue istendi, olmayınca listede 2. sırada olan Jelert anında indirildi. İkisi de scout önerisiydi.
Ondan önce Angelino, Seferovic, Oliveira direkt kendisinin istediği isimlerdi. Oliveira'dan 1 yılda vazgeçti, diğer ikisi devre arasında yollandı. Köhn'ü aldırdı, yarım devre sonra kiraladık. ET varken hoca kimi istese zaten anında indiriyorduk.
Bats'ı istedi, kullanamadı, devre arası yollandı.
Hoca bu Cuesta kim ki kendi takımında yedek olan adama 8 milyon Euro veriyoruz diyecek ve bunlar da hocaya rağmen alacak...
Ya da Frankowski işte...
Velhasıl kelam, yönetimin hocanın istemediği/onaylamadığı bir adamı transfer etmesi imkansız. Scout ekibinin ve menajerlerin önerdiği oyunculardan kısa listeyi 1. tercih/ 2.tercih... diye hoca belirliyor, bunlar da almaya çalışıyor işte.
Bunları boşa anlatmışsın gibi. Hocayı kadro planlaması bakımından 2 yıldır en çok eleştirenlerden biriyim. Sportif direktörlük müessesesini ülkemize uygun görmemem, Okan Hoca' nın dışında genel bir bakıştır; ki aksini ispat edecek tek bir örnek halen de mevcut değil.

Bunları boşa anlatmışsın gibi. Hocayı kadro planlaması bakımından 2 yıldır en çok eleştirenlerden biriyim. Sportif direktörlük müessesesini ülkemize uygun görmemem, Okan Hoca' nın dışında genel bir bakıştır; ki aksini ispat edecek tek bir örnek halen de mevcut değil.
Sportif direktör mevzusuna katılıyorum. Oyuncu seçimleri scout ekibi ile hocanın ortak kararına/raporuna göre yapılmalı ama sorun şu ki, hoca zaten oynattığı oyuna uygun oyuncu seçebilen ya da bu oyuncu GS seviyesi için yeterli midir değil midir bundan anlayan birisi değil. İşin daha vahimi, scout ekibi de ondan farksız değil. Jelert, Köhn, Frankowski, Cuesta, Cicaldau, Mustafa Muhammed filan skandal ötesi işler. Elimde olsa alayını yollarım. Scout ekibi oyuncudan anlamayacaksa kim anlayacak yani.

İstanbul'da çıkan fırtına olayından beri kayıp. Cidden rüzgara kapılıp gitmiş olma ihtimalini düşünmeye başladım

Bu çocuğu Hollanda'ya filan opsiyonlu kiralık yollamak lazım, 5-6 milyon opsiyon olsa yeter, en azından zararın ne kadarını absorbe edersek kardır. Fizik yapısı ancak oraya uygun çünkü. Orada temposu ve hızıyla iş yapabilir ve alabilirler.

koltuk altlarından tutup, havaya kaldırarak incelemek istiyorum! cidden bu kadar para eder mi diye.

Ben olsam orta sahada denerim. Bek tarzı/tipi bizim aşina sistemlerimize gelmiyor. Devam edilecekse futbolcu özelinde mevkisel değişim en iyisi. Patlayıcı gücü/dinamizm kısmına çok güveniyorum.

Geçmiş sayfalarda gördüm de, çocuk mumyaya dönmüş bacakları bandajlaya bandajlaya, oynamadan nasıl sakatlandı bu yav. :crushed:

Geri
Üst Alt