Elmanderin Yeni Keşfi İstanbul'a Geldi!

Niye ki?

Bizimkiler zaten Elmander'i bir nevi scout olarak görevlendirmis Iskandinavya bölgesi icin, buna dair söylentiler vardi hep. Adami scout olarak ise almisiz anlasilan.

Ya Can sen hangi eski futbolcunun iyi scout oldugunu gordun? Bu tamamen ayri bir ihtisas alani. Istatistik bilimi gerekiyor, baktiklari veriler vs eski bir futbolcunun bilemeyecegi seyler.

Elmander’in görevi oyuncu izleme olduguna göre önerdigi oyunculari dogal olarak teknik ekibimiz takip ediyordur

Bırakın adamı sıfırdan keşfetmeyi teneke bağlanarak gönderilen sözde yıldızlar ne büyük değişim geçiriyor..en basitinden De bruyne lukaku salah matic bu adamlar chelsea kadrosundaydı zamanında şimdi hepsi mevkiinin en büyük yıldızlarından hatta matici işe yaramaz diye gönderip geri aldılar sonra yine manuya gönderdiler.. Pique pogba manu altyapı ürünleri pogbayı beleş verip 100e geri aldılar..
Kısaca oyuncunun lig uyumu takım kimyası bunlar potansiyelinden çok çok daha önemli etkiler.. Bir takımın çöp dediğini diğeri alıp yıldız yapar yıldız dediğini diğeri çöp eder..
Bu tarz genç transferlerde öncelikle sabırlı olmak lazım.. Maliyet düşükse böyle riskleri almakta herhangi bir sakınca göremiyorum boşverin milletin ne dediğini İsveç ligindeki dandik bir takımı hafta hafta izleyecek adam Türkiye de yok..

Bence bu bir keşif değil , zaten keşfedilmiş henüz potansiyeline ulaşamamış bir genç arkadaş. Buna keşif demek yanlış. Bunu 14-15 yaşında keşfet getir anlarım.

Bizim scoutlar ne yapar merak ediyorum?

Djurgarden Badji için 4.3 m euro istiyor.

Bu doğruysa başkan bu adamı alamaz :red:

2234938-3f7cabdaa5d90c19e0ce47461e0839a7.jpg

maksimum 1-1.5 bonservis 500 bin maaşla gelcekse olur diğer türlü gereksiz ve yetersiz olur ben pek beğenmedim şahsen bir şekilde alınırsa kaliteli kendini ispat etmiş bir forvet daha şart..

Oyuncu hakkında sallayanlar biraz az sallasın. Badji Adebayor tipinde bir çocuk. Sürati ve tekniği çok iyi. Ryan Donk'u bile 32'sinden sonra ne hale getirdi Fatih Hoca. Tabi herşeyi hocadan beklemek olmaz ama bu çocuk çok fazla gelecek vaad eden bi adam. Umarım alırızda, nasıl gelişim kat ettiğini hep birlikte izleriz. Emin olun, bugün burda sallayanlar, yine her zamanki gibi Helal Olsun diyecekler..

benim bildiğim yönetim 3-4 m bonservis istenen bu oyuncuya opsiyonsuz kiralık imzalatır.Biz bunu biraz parlatırız 2.5m euro verelim deriz adamlar 7.5 ister ve sezon sonunda 5-6 ya başka takıma gider.

oyuncu iyi çıktı diyelim 20-30 'a olur bir sonraki transferi.

opsiyonsuz kiralayanın ...

Adamın yazdıkları doğruysa osuruktan teyyare bir transfere benziyor.

Mesele şu ki insanlar egoları, bencillikleri ve şımarıklıkları yüzünden Galatasarayımızı mahvetmeyi kendilerine hak görüyorlar.

Paramız yok, UEFA kriterleri var. Yapabileceğimiz tek şey keşif transferleriyle takımı güçlendirmek, eyvallah.

Ama keşif transferi, Elmander ya da başka birinin, tuvalette aklına gelen ismi transfer etmek değil. Tutsa da tutmasa da. Tutmazsa, zaten belliydi deriz, tutsa da bala...

Keşif transferi, daha önce bu işi defalarca becermiş bir isim tarafından yapılmalı. Bu isim Terim de değil, Elmander de.

Kim şimdiye kadar 10 tane futbolcuyu gençken oynatıp star yapmış? Kim parlamadan seneler önce bu çocuk 1. Sınıf oyuncu olur diyip %80 başarı oranı tutturmuş?

Onu bulup getirmek mesele. Bunu bile beceremiyorlar.

Ha o da yetmez, bu adam bulacak, bir de getirebilecek biri lazım, ikisi de maalesef bizde yok.

Geri
Üst Alt