GSC Portal Emre Çolak: "Türk hoca daha iyi"

Sanami soracak? Soru sordular cevapladi cocuk

~tap

Giden adamlarin arkasindan konusmak bizim kültürümü yakismiyor... (yakistigini bildigim halde bir daha yazdim) Emre cok zeki bir cocuk, ondan daha akilli bir cevap beklerdim. Sonra burada yerli oyuncular yabanci hocalari sabote ediyor, diye yaygaralar kopuyor... Skibbe ve Rijkaard cok mu kral hocalardi ki, Arda gitti basarilarindan sonra bütün hocalarini tek tek kutladi, hepsinden birseyler ögrendim dedi.

Emrenin tercümanlığını yapayım, en azından ben öyle anlıyorum.

Biz türk oyuncular amatör ruhluyuz. Ay cicim, hadi aslanım ile calışıyoruz . Yabancılar bize fazla pro.

Bence de bu tür açıklamalar polemik çıkarır.
Peki (hani olduya) yabancı bir takıma gitmesi durumu olsa gitmeyecek mi. Ya da o kulübün hocasının Türk olmasını mı arayacak.
Ayrıca oldu ya seneye bir yabancı hoca geldi takımın başına o zaman ne olacak. Yani tamam fikrini söylemiş ama gereksiz bir fikir beyanı.

kendince hakli olabilirsin ama tepki verecek kadar agir ve büyütülücek olay olarak görmüyorum..hamit hirbosunu saniye dahi beklemeden a2 ye gönderirdim veya kontratini fesh ederdim.

☆$☆

Hamit´in yeri cok saglam artik, o muhtemelen sözlesme uzatir... Ben zaten Emre´yi keselim, asalim demedim. Benim bu konularda Emre gibi zeki bir cocuktan beklediklerim daha fazladir... Belki A2 ve kontratini fesh etmek agir olur, ama Hamit aslinda ceza almasi gerekiyor.... En azindan yüklü bir para cezasi...

Benim derdim

1. Nezaket ve saygi
2. Yabanci hocalar ve devamli pisirilen sabotaj meselesi

Sonra biz üzülüyoruz, tartismalara giriyoruz burada... Emre Colak benim bu takimda sevdigim ve umut isi gördügüm bir kac oyuncudan biridir, elestirimin agir gibi gözükmesi, ona verdigim degerdendir... Yoksa yarin yurtdisinda gitse ne olacak, öyle bir vizyonu yokmu ? Zaten yoksa yandik... Orada onun ile konusacak türk hocada yok, gidip dili ögrenmesi gerekecek. Her teknik adamda orada gelip senin ile uzun uzun sohbetler etmiyor...

Son düzenleme:
Haklilik payi var. Hadi ingilizceyi ortak dusunursek(ki cogu yerli bilmiyo) anlasma guc, ustlik prandelli gibi sadece italyanca bilen biriyle daha zor. Ulkede yerli teknik direktor en ideali.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

geleceğin gsarayını şöyle hayal ediyorum
lig için ftnin weliahtı
avrupa için top class über hoca
ztk için hikmet karaman veyahut YILMAZ vural

Emrenin tercümanlığını yapayım, en azından ben öyle anlıyorum.

Biz türk oyuncular amatör ruhluyuz. Ay cicim, hadi aslanım ile calışıyoruz . Yabancılar bize fazla pro.

Bu benim aklima bile gelmedi ama buda yanlis... Hadi kocum, hadi aslanim ile hic bir takim calismaz. Ister timbuktuda olsun... Dil futbolda önemsiz olsa, Bayern münih gibi takimlar buna önem verirmiydi ? Tercuman vasitasi ile anlatmak baskadir, kendi dilin ile anlatmak baskadir, ne istedigini... Bunu almanca daha güzel ifade edebilirm... Da geht einfach die Leidenschaft des Sports verloren, die der Trainer an die Spieler nicht direkt vermitteln kann. Bei vielen Übersetzungen, verfehlen die Wörter auch ihren Sinn. Vor allem wenn in so viele verschiedene Sparachen übersetzt werden muss. Bunu Hayri bir konuda cok güzel belirtti, Prandelli´nin sesi ve tutkusu o tabut bekcisine benzeyen tercumandi... Iletisim onun ile kuruldu...

Ama böyle plansiz, programsiz hoca getirmek esas yöneticilerin sucudur. Futbol oynamamis bir adam, iletisimin önemini bilmez. Futbolu oynayanlar, yada oynamis olanlar yönetse, buna dikkat etmemeleri mümkün bile degil. Sonucta yabanci teknik adamlar herzaman 0:1 geride basliyorlar bu plansizligin sayesinde... Teknik adam bu sekilde de basarili olabilir, ama herkesin karakterinde mac cevirmek yoktur.

Son düzenleme:
Bir zahmet ingilizce öğrensin Türk futbolcular, sırtlarını yabancı kuralına dayayıp hakettiklerin'den fazla para kazanmayı bilirler anca, o kadar para kazanıyorlar bir hoca tutup 6 ayda ingilizce öğrenmek zor geliyor adamlara, sonra Türk hoca iyi olur tabi...

Iletisimden bahsetmek istemis aslinda Gaza gelip Turk hoca daha iyi diyor.
Simeone'nin de oyuncularla iletisimi gayet iyi mesela.

Bir zahmet ingilizce öğrensin Türk futbolcular, sırtlarını yabancı kuralına dayayıp hakettiklerin'den fazla para kazanmayı bilirler anca o kadar para kazanıyorlar bir hoca tutup 6 ayda ingilizce öğrenmek zor geliyor adamlara, sonra Türk hoca iyi olur tabi...
evet türkler ingilizce ögrensin hatta altyapidan itibaren haftada 10 saat ders mecburi olsun.ama 3-4 sene ülkemizde kalip milyonlari götüren yabanci hocalar,futbolcularda bizahmet tenezzül edip türkce ögrensinler.
bknz:italya

☆$☆

Bu benim aklima bile gelmedi ama buda yanlis... Hadi kocum, hadi aslanim ile hic bir takim calismaz. Ister timbuktuda olsun... Dil futbolda önemsiz olsa, Bayern münih gibi takimlar buna önem verirmiydi ? Tercuman vasitasi ile anlatmak baskadir, kendi dilin ile anlatmak baskadir, ne istedigini... Bunu almanca daha güzel ifade edebilirm... Da geht einfach die Leidenschaft des Sports verloren, die der Trainer nicht an die Spieler direkt vermitteln kann. Bei vielen Übersetzungen, verfehlen die Wörter auch ihren Sinn. Bunu Hayri bir konuda cok güzel belirtti, Prandelli´nin sesi ve tutkusu o tabut bekcisine benzeyen tercumandi... Iletisim onun ile kuruldu...

Ama böyle plansiz, programsiz hoca getirmek esas yöneticilerin sucudur. Futbol oynamamis bir adam, iletisimin önemini bilmez. Futbolu oynayanlar, yada oynamis olanlar yönetse, buna dikkat etmemeleri mümkün bile degil. Sonucta yabanci teknik adamlar herzaman 0:1 geride basliyorlar bu plansizligin sayesinde...

Türkiyede bu gecerli maalesef. Fatih terimin mesela en büyük özeliği budur. Gaz vere biliyor en iyi şekilde. Amatör futbolcu toplumuyuz maalesef.
Pro olan oyuncu olup ve türkiyede yetişen çok az futbolcu vardır. Türk futbolunun sorunlarından veya artılarından birisi . Artı diyorum çünkü bu insani gazlama ile çok daha kalitesiz takımlarla üst elit takımlarını yene biliyorsun ara sıra.

evet türkler ingilizce ögrensin hatta altyapidan itibaren haftada 10 saat ders mecburi olsun.ama 3-4 sene ülkemizde kalip milyonlari götüren yabanci hocalar,futbolcularda bizahmet tenezzül edip türkce ögrensinler.

☆$☆
Öğrensinler tabi, katılıyorum.

Türkiyede bu gecerli maalesef. Fatih terimin mesela en büyük özeliği budur. Gaz vere biliyor en iyi şekilde. Amatör futbolcu toplumuyuz maalesef.
Pro olan oyuncu olup ve türkiyede yetişen çok az futbolcu vardır. Türk futbolunun sorunlarından veya artılarından birisi . Artı diyorum çünkü bu insani gazlama ile çok daha kalitesiz takımlarla üst elit takımlarını yene biliyorsun ara sıra.

Mesele okadar basit olsa, gidip bir tane personel coach getirirsin, tami ile profesyonel bir motivasyon uzmani, o sürer takimi sahaya... Kimse Feldkamp kadar Pro olmasin, sonucta bu Ülke´de basarili olmus bir sürü yabanci teknik adamda var. Bu dil meselesi her yabanci teknik adamin isini zorlastiran bir unsur, bu unsur ortadan kaldirabilir, ama hic bir yönetici bunun ile ugrasmak istemiyor, yoda önemini anliyamiyor...

Türk hoca olmasa da en azından oyuncularla iletişim kurabilmek çok önemli. Emre'nin haklılık payı var.

O yüzden Guardiola Bayern'e gider gitmez Almanca öğrendi, o yüzden Klopp Almanya dışında sadece İngiltere'de çalışabilirim diyor...

Bize özel bir mantık değil bu.

Türkiye'de başarı hep yerli oyuncuların performansları ile geliyor. Yerli oyuncuların iyiyse, başarıya ulaşıyorsun. Elbette yerli oyuncuların fazlalığı da bunda bir etken. Yerli oyuncu, yerli hoca ister bu doğal bir şey. Hamza hocadan sonra yerlilerin performansında inanılmaz bir değişim oldu olumlu anlamda. Umarım takım içindeki bu güzel hava devam eder, ligde ve kupada hedeflerimize ulaşırız.

Şimdi bu açıklamayı taraftar olarak biz söyleyebiliriz. Veya 30 yaşın üzerine gelmiş yerli futbolcular da söyleyebilir. Ama 23 yaşında bir futbolcunun bunu söylemesi çok absürd. Çünkü sen kendini biraz göstersen belki de önemli liglere transfer yapabileceksin. Bu durumda ne yapacaksın peki? Gayet net görünüyor ki, bu Emre'nin tek amacı, hayatını Galatasaray'da geçirebilmek. Aydın gibi, Sabri gibi. Buranın evladı klişeleriyle burada barınayım yeter diyor.

☆$☆

Aynen bu... Galatasaray bir türk takimi, senin ülkene gelen adama dilini ve kültürünü ögretmen gercek ve faydali bir milliyetciliktir ayni zamanda... Mantiksel acidanda takimin yüzde 70% Türkce konusuyor, ve yasadigin Ülke Türkiye... Dilini bildigin bir ortamda, kendini daha da rahat hissedersin. Biz hocalari oyunculari mactan maca ve idmandan idmana görüyoruz ama adamlar özelde de mutlu olmalari lazim, ve tam o konuda para hersey olmuyor. Osmanli döneminden beri bu konuda sinifta kaliyoruz, kimse ugrasmak istemiyor, aman rahatlari bozulmasin misafirlerin kafasi. Yönticiler sporcu olmadiklari icin, iletisimin önemini bilmiyorlar... Bunlar önemli olmasa Almanya gibi bir futbol devi bunun üzerinde bukadar durmazdi...

Türk hoca olmasa da en azından oyuncularla iletişim kurabilmek çok önemli. Emre'nin haklılık payı var.

O yüzden Guardiola Bayern'e gider gitmez Almanca öğrendi, o yüzden Klopp Almanya dışında sadece İngiltere'de çalışabilirim diyor...

Bize özel bir mantık değil bu.

Klopp´un biraz komik bir ingilizcesi var ama derdini anlatabiliyor ve gelistirebilir... Italyan´ca yada ispanyolca gibi bir kelime bile bilmedigi dil ile ugrasmak istemiyor adam. Guardiola ögrenmeseydi Bayern zaten almazdi... Bu hocanin keyifine, yada oyuncularin keyifine göre degildir. Trappatoni´de zamaninda almanca ögrendi burada, ve gelen her oyuncu almanca ögrenmek zorunda olur, belirli bir süre icerisinde reportaj vermeye baslar... Sen zaten dil bilmeden, büyük bir futbol ülkesinde calisamazsin...

https://www.youtube.com/watch?v=OCFj9lf8IQE

Reis´in almanca basin toplantilari, alman futbol tarihinde efsanevi bir yeri vardir.

Mesele okadar basit olsa, gidip bir tane personel coach getirirsin, tami ile profesyonel bir motivasyon uzmani, o sürer takimi sahaya... Kimse Feldkamp kadar Pro olmasin, sonucta bu Ülke´de basarili olmus bir sürü yabanci teknik adamda var. Bu dil meselesi her yabanci teknik adamin isini zorlastiran bir unsur, bu unsur ortadan kaldirabilir, ama hic bir yönetici bunun ile ugrasmak istemiyor, yoda önemini anliyamiyor...

Personal coach futboluda biraz bilse iş yapar türkiyede :D dil bilgisinin yanında türk insanınıda bilmesi gerekir az çok. Feldkamp alman ki almanyada çok türk var.
Tanıyorlar yapımızı az çok. Bir ispanyol türkü nerden bilsin mesela.

Geri
Üst Alt